Jobs zoeken
(Functie, bedrijf, referentienr.)
(gemeente of postcode)

Tips & Trucs

Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om de job te vinden die jij zoekt.

Interessante Artikels

Zo overtuig je een interviewer ervan dat je die job écht wil

CPIMAGE:33644|interviewer overtuigen

Tijdens een sollicitatiegesprek wil een werkgever niet alleen te weten komen of jij de juiste competenties hebt voor de job, maar ook of je de juiste motivatie hebt. Dat aspect kan zelfs zwaarder doorwegen dan je ervaring of je skills. Want wat je nog niet onder de knie hebt, kan je altijd leren. Je moet het alleen willen. Toon dus je enthousiasme in je antwoorden en overtuig de interviewer van je motivatie. Deze vragen mag je verwachten:

Lees het artikel

Hoe HR-professionals over hun eigen salaris kunnen onderhandelen

HR-professionals hebben een goed beeld van de gangbare salarissen in de markt en weten als geen ander hoe je over je loon moet onderhandelen. Maar als het over hun eigen loon gaat, wordt dat al wat moeilijker. Welke argumenten kunnen HR-specialisten gebruiken om een hoger loon te verantwoorden?

Lees het artikel

Je CV: wat jij ziet maar werkgevers niet

CPIMAGE:33628|bedrijven CV

Je CV levert je niet altijd het gewenste resultaat op. Eén mogelijke reden: wat jij ziet, is niet noodzakelijk wat werkgevers lezen. Neem je CV daarom even kritisch onder de loep aan de hand van deze inzichten.

Lees het artikel

Deze persoonlijke vragen mag je verwachten tijdens een sollicitatiegesprek

CPIMAGE:33621|persoonlijke vragen

Tijdens een sollicitatiegesprek peilt de interviewer naar wat je op professioneel vlak al bereikte en wil hij je beter leren kennen als persoon. We geven je een overzicht van de persoonlijke vragen die je kan krijgen, en helpen je een passend antwoord te formuleren.

Lees het artikel

Sollicitatievragen over je werkervaring beantwoorden: de do’s en don’ts

CPIMAGE:33246|werkervaring sollicitatiegesprek

Naast vragen die peilen naar je persoonlijkheid, je opleiding en je vaardigheden, zullen er tijdens een sollicitatiegesprek ook vragen aan bod komen over je professionele ervaring. We geven je een overzicht van de meest voorkomende vragen en vertellen je waar je moet op letten wanneer je een antwoord formuleert.

Lees het artikel

Jobsite vs. interimkantoor: dit zijn de belangrijkste verschillen

CPIMAGE:32594|jobsite interimkantoor

Net zoals een interim- of rekruteringskantoor zijn jobsites een goede plek om interessante vacatures te ontdekken én om je CV tot bij verschillende werkgevers te krijgen. Toch zijn er enkele belangrijke verschillen tussen een jobsite en een interimkantoor. We zetten ze voor je op een rij.

Lees het artikel

5 mogelijke antwoorden op de vraag ‘Waarom solliciteerde je voor deze job?’

CPIMAGE:32552|waarom solliciteren

Van sommige vragen weet je zeker dat je ze mag verwachten op je sollicitatiegesprek. ‘Waarom solliciteerde je voor deze job’ is er bijvoorbeeld zo eentje. Dat de interviewer al tientallen keren hetzelfde antwoord te horen kreeg, is zeer waarschijnlijk. Hoe formuleer je nu een antwoord dat origineel en toch to the point is? Deze tips helpen je op weg.

Lees het artikel

Wat breng je niet mee naar je sollicitatiegesprek?

CPIMAGE:32455|meebrengen sollicitatiegesprek

Over wat je moet aantrekken voor een sollicitatiegesprek is al veel geschreven, maar gek genoeg lees je weinig over wat je mag meebrengen naar zo’n interview. Er zijn enkele zaken die echt not done zijn als je een goede indruk wil maken. We zetten ze voor je op een rij.

Lees het artikel

Onze Channels

Loading...