Jobs zoeken
(functie, bedrijf, referentienr.)
(gemeente of postcode)

Tips & Trucs

Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om de job te vinden die jij zoekt.

Maak werk van je carrière

Wil je je carrière een boost geven? Lees onze tips

Interessante Artikels

Ontslagen? Benader het positief!

CPIMAGE:35381|Fired-article

Ontslagen worden is voor iedere werknemer een ingrijpende gebeurtenis. Het is een psychologische klap die heel wat tijd en energie vraagt om te verwerken. Toch is het belangrijk een ontslag positief te benaderen. Wij zochten uit hoe je de klap en de bijhorende emotionele rollercoaster het best te boven komt.

Lees het artikel

Maakt jouw sociaal profiel een goede indruk?

CPIMAGE:35377|Social-Media-Article

Als sollicitant mag je er zeker van zijn dat rekruteerders research doen over jou en jouw aanwezigheid op sociale sites alvorens je op gesprek gaat. Jezelf digitaal op de markt zetten is een goed idee, maar ga voor een consistente en correcte aanpak. Want hoe meer je jezelf profileert op sociale media, hoe kwetsbaarder je je toont.

Lees het artikel

Mythes en waarheden over solliciteren

CPIMAGE:35379|Myths-article

Er wordt zoveel geschreven en verteld over solliciteren dat je niet meer weet wat je moet geloven. Moet je ervoor zorgen dat je CV opvalt tussen de andere? Of stel je beter een zakelijk, verzorgd CV op met enkel informatie die relevant is voor de job? En klopt het echt dat werkgevers in deze Facebooktijden alles over je weten, nog voor je op gesprek bent geweest? Wij namen enkele van die hardnekkige sollicitatiemythes eens grondig onder de loep.

Lees het artikel

Wat jouw lichaamstaal over jou vertelt op een interview

CPIMAGE:35320|Body-language-article

Je mag voor een interview dan alle mogelijke vragen wel bestudeerd hebben, als je niet de juiste boodschap uitstraalt met je lichaamstaal kunnen die voorbereidingen allemaal voor niets zijn geweest. Het is dus van essentieel belang dat je op een aantal dingen let tijdens je interview.

Lees het artikel

De video-CV: een interessant visitekaartje?

CPIMAGE:35323|Video-cv-article

Wanneer je gaat solliciteren voor een nieuwe job, is het belangrijk dat je opvalt bij de rekruteerder. Maar hoe trek je de aandacht –liefst op een positieve manier- tussen die tientallen andere kandidaten? Een video-CV die de papieren versie extra kracht bijzet, kan een interessant visitekaartje zijn.

Lees het artikel

Gezond leven op het werk doe je zo!

CPIMAGE:35227|Healthy_article

Binnen enkele dagen is het Wereldgezondheidsdag; een dag waarop de wereld extra aandacht besteedt aan gezondheid. Aangezien we een derde van onze tijd doorbrengen op het werk, is het belangrijk ook op de werkvloer gezond te leven. Geen idee hoe je dit doet? Wij geven je enkele nuttige tips!

Lees het artikel

Moegewerkt? Tijd voor een teambuilding!

CPIMAGE:35225|Teambuilding_article

Een goede werksfeer en een vlotte samenwerking zijn belangrijke ingrediënten op de werkvloer. En wat kan daar beter toe bijdragen dan een teambuilding? Dé manier om de sterke en minder sterke kanten van je collega’s beter te leren kennen. Bovendien is het ook gewoon prettig om met elkaar op te trekken buiten de werkvloer.

Lees het artikel

Sporten op het werk: zo motiveer je jouw collega’s

CPIMAGE:35215|Sport_article

De lentezon komt steeds vaker piepen, dus wordt het tijd om onze goede voornemens te realiseren, ook op de werkvloer. Gedaan met dagelijks tientallen uitvluchten te zoeken om toch maar niet aan die sportactiviteit te moeten deelnemen. Ban de snoepautomaat op het werk en zet jezelf en je collega’s aan het sporten!

Lees het artikel

Loading...