Jobs zoeken
(functie, bedrijf, referentienr.)
(gemeente of postcode)

Tips & Trucs

Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om de job te vinden die jij zoekt.

Maak werk van je carrière

Wil je je carrière een boost geven? Lees onze tips

Interessante Artikels

Top 5 van de meest stresserende jobs

CPIMAGE:36150|Stress_Bigger

Elke werknemer krijgt soms te maken met kortere of langere periodes van stress, maar in sommige beroepen zijn stalen zenuwen en een uitzonderlijke koelbloedigheid écht een must. Volgens een onderzoek van CareerCast zijn militairen en brandweermannen bijvoorbeeld bij uitstek de meest stresserende beroepen. Een overzicht van de grootste stressfactoren en de meest stresserende jobs.

Lees het artikel

Solliciteren: versterk je persoonlijk imago

CPIMAGE:36146|Stress_Bigger

Personal branding, heel veel mensen zijn er dagdagelijks mee bezig. Welk imago zet je neer, wat wil je uitstralen, hoe kom ik over op de social media en ook voor je carrière wordt een persoonlijk imago steeds belangrijker. Stepstone geeft je alvast enkele nuttige tips mee om je eigen merk te versterken.

Lees het artikel

De voordelen van een job dicht bij huis

CPIMAGE:36080|Home-article

De Belgische wegen slibben steeds verder dicht. Meer en meer werknemers hebben dan ook genoeg van het langdurig onderweg zijn en willen dichterbij huis gaan werken. Dat blijkt duidelijk uit een recente studie van HR-groep Acerta. StepStone zet de belangrijkste conclusies op een rij.

Lees het artikel

7 soft skills die het verschil maken

CPIMAGE:36077|Skills-article

Nog geen ruime bagage aan ervaring en wil je tijdens het solliciteren toch het verschil maken? Dat kan door jouw specifieke (soft) skills in de kijker te zetten. Maar naar welke vaardigheden kijken werkgevers nu eigenlijk als ze je CV en motivatiebrief beoordelen? StepStone lijst 7 vaardigheden op die elke recruiter belangrijk vindt.

Lees het artikel

6 tips om een succes te maken van je video-interview

CPIMAGE:36055|Video-interview-article

Meer en meer bedrijven en recruiters maken - zeker voor de eerste ronde - gebruik van video-interviews. Vaak is dit een heel stuk efficiënter voor zowel de recruiter als de sollicitant. StepStone geeft je alvast 6 tips om een onvergetelijke indruk te maken.

Lees het artikel

De 15 grootste knelpuntberoepen van dit moment

CPIMAGE:36049|Job-article

Wil je een zekere toekomst? Volg dan een studierichting of opleiding met voldoende jobzekerheid. Ondanks het feit dat veel jongeren moeite hebben om aan job te geraken zijn er toch nog heel wat knelpuntberoepen. StepStone somt alvast de 15 grootste knelpuntberoepen van dit moment op.

Lees het artikel

5 gouden tips voor de optimale balans tussen werk en privé

CPIMAGE:36008|Privat-article

Je werk- en privéleven in perfecte harmonie krijgen, het is niet altijd even evident. Er wordt op heel wat vlakken veel van je verwacht. Het evenwicht tussen je privé- en werkleven bewaren is dan ook een kunst. StepStone zet alvast 5 gouden tips op een rijtje, zodat je uit beide het beste haalt.

Lees het artikel

Is de motivatiebrief nog van deze tijd?

CPIMAGE:35991|Resume-article

Meer en meer sollicitanten laten de motivatiebrief achterwege bij het solliciteren voor een job. Fout? Een motivatiebrief, hoe verleidelijk het ook is om er geen mee te sturen, kan nog steeds ontzettend belangrijk en nuttig zijn. StepStone zet even op een rijtje waarom en hoe je deze brief het best aanpakt.

Lees het artikel

Loading...