Jobs zoeken
(functie, bedrijf, referentienr.)
(gemeente of postcode)

Tips & Trucs

Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om de job te vinden die jij zoekt.

Interessante Artikels

5 veelgevraagde vaardigheden die je misschien al hebt

CPIMAGE:33325|Competenties

Lees het artikel

De karaktertrekken die dodelijk zijn voor je carrière

CPIMAGE:33937|karaktertrek sollicitatiegesprek

Sommige karaktereigenschappen vallen zelden in de smaak bij werkgevers. Herken je een van deze trekjes bij jezelf? Werk er dan aan, en leg er zeker niet te veel de nadruk op tijdens je sollicitatiegesprek.

Lees het artikel

6 manieren om je sollicitatiegesprek te doen mislukken

CPIMAGE:33869|sollicitatiegesprek mislukken

Soms voelt het alsof je weinig vat hebt op het hele sollicitatiegebeuren. Je moet het niet alleen opnemen tegen tientallen kandidaten, die doen ook nog eens allemaal even hard hun best om die job te krijgen. Toch is juist dat een reden om je aandacht niet te laten verslappen. Want zeker als de concurrentie groot is, kan een enkele fout je de das omdoen. We geven je zes voorbeelden van fouten die nefast zijn voor je kansen, maar die je perfect kan voorkomen.

Lees het artikel

Omgaan met een nieuwe bedrijfscultuur: 7 tips

CPIMAGE:33701|bedrijfscultuur

Een nieuwe uitdaging bij een andere werkgever is altijd een beetje een sprong in het duister. Je salaris is zowat het enige dat je echt kan voorspellen. Je jobinhoud en of er een klik zal zijn met de bedrijfscultuur, daar heb je meestal minder zicht op. Deze tips helpen je vooraf een beeld te krijgen van de bedrijfscultuur én je vlot aan te passen eens je aan de slag bent.

Lees het artikel

Welk lettertype gebruik je het best in je CV?

CPIMAGE:33683|lettertype cv

Het eerste wat een werkgever opvalt als hij je CV ziet, is de lay-out en het lettertype dat je gebruikte. Geen wonder dus dat die – samen met de inhoud van je CV - je kansen op een sollicitatiegesprek beïnvloeden. Welke lettertypes volgens typografie-experts professionaliteit uitstralen en welke font types mogelijk een verkeerde indruk geven, zetten we hier voor jou op een rij.

Lees het artikel

Zo overtuig je een interviewer ervan dat je die job écht wil

CPIMAGE:33644|interviewer overtuigen

Tijdens een sollicitatiegesprek wil een werkgever niet alleen te weten komen of jij de juiste competenties hebt voor de job, maar ook of je de juiste motivatie hebt. Dat aspect kan zelfs zwaarder doorwegen dan je ervaring of je skills. Want wat je nog niet onder de knie hebt, kan je altijd leren. Je moet het alleen willen. Toon dus je enthousiasme in je antwoorden en overtuig de interviewer van je motivatie. Deze vragen mag je verwachten:

Lees het artikel

Hoe HR-professionals over hun eigen salaris kunnen onderhandelen

HR-professionals hebben een goed beeld van de gangbare salarissen in de markt en weten als geen ander hoe je over je loon moet onderhandelen. Maar als het over hun eigen loon gaat, wordt dat al wat moeilijker. Welke argumenten kunnen HR-specialisten gebruiken om een hoger loon te verantwoorden?

Lees het artikel

Je CV: wat jij ziet maar werkgevers niet

CPIMAGE:33628|bedrijven CV

Je CV levert je niet altijd het gewenste resultaat op. Eén mogelijke reden: wat jij ziet, is niet noodzakelijk wat werkgevers lezen. Neem je CV daarom even kritisch onder de loep aan de hand van deze inzichten.

Lees het artikel

Loading...