De 5 meest gevraagde vaardigheden door recruiters

Dit zijn de 5 meest gegeerde vaardigheden van het moment


28.08.2023

Kijk je uit naar een nieuwe job? Blijf je concurrenten een stap voor en zet je skills in de verf die matchen met wat recruiters momenteel zoeken. Dit zijn de 5 meest gegeerde vaardigheden van het moment.

1. Management

Sterke managers zijn de motor van een succesvol bedrijf. Geen wonder dat recruiters momenteel uitkijken naar kandidaten die uitblinken in managementskills.

Een goed management creëert betrokken werknemers én helpt de productiviteit op de werkvloer verhogen. Of je nu in sales, IT, marketing of HR werkt, managers die hun teams inspireren, vlot projecten aansturen en innovatie stimuleren zijn in elke sector goud waard. Zeker nu bedrijfsstructuren veranderen. Beschik je naast goede managementskills ook over een sterke emotionele intelligentie, dan heb je de aandacht van recruiters helemaal te pakken.

Vergeet niet dat sterke managementskills ook van pas komen als je géén leider bent. Je takenpakket écht in handen nemen, ownership tonen, maakt van jou misschien wel de manager van morgen.

 

2. Communicatie

Goede communicatieskills zijn belangrijker dan ooit. Vandaag is het best mogelijk dat je collega aan de andere kant van de wereld werkt. Maar aan het belang van een sterk teamgevoel is niets veranderd. Een goede teamspirit blijft een absolute topprioriteit binnen elke bedrijf.

Werkgevers verwachten dat hun werknemers duidelijk met elkaar kunnen communiceren, offline én via e-mail, instant messaging, projectmanagementsoftware en videotools. Benadruk je communicatieskills en zorg ervoor dat je mee bent met nieuwe technieken.

 

3. Klantgerichtheid

Bijna 90% van de kopers geeft aan dat de klantenervaring van bedrijven haast even belangrijk is als de producten of diensten die ze verkopen. Een goede service bieden is niet enkel de taak van de klantendienst. Elke werknemer die in contact staat met klanten, van verkoper en facturatiespecialist tot onderhoudstechnieker, speelt mee in de beleving van een klant.

Een goede klantenservice zorgt voor loyale klanten, wat essentieel is voor de duurzame groei van een bedrijf. Jouw klantgerichtheid is een vaardigheid die je dus zeker extra in de verf mag zetten.

 

4. Groeimindset

Ook een sterke groeimindset staat hoog bovenaan het wensenlijstje van recruiters. Bedrijven zoeken werknemers die tegenslagen als nieuwe kansen zien om bij te leren.

Jezelf blijven ontwikkelen, openstaan voor vernieuwing, constructief feedback geven en ontvangen: het zijn allemaal kenmerken die passen bij een sterke groeimindset. En last but not least: ook cultureel bewustzijn gaat hand in hand met een groeimindset. Het digitale werken haalt culturele muren weg. Laat zien dat jij een open blik op de wereld hebt en diversiteit omarmt.

In een veranderende wereld is stilstaan geen optie.

 

5. Focus

Sociale media, mobiele technologie en de lokroep van het internet maken het moeilijker om op het werk te focussen. Onze aandachtspanne is verkort. Precies daarom is een sterke focus vandaag zo’n gegeerde vaardigheid.

Geen enkele werkgever is gebaat bij iemand die voortdurend op z’n telefoon zit te scrollen. Hoe je jouw sterke focus kan aantonen? Vestig de aandacht op jouw projectmanagement skills. Geef concrete voorbeelden van relevante projecten die jij op tijd, binnen budget en volgens de vooropgestelde kwaliteitsnormen voltooid hebt. Een bewijs van jouw sterke focus.

Ontvang onze nieuwsbrief vol tips en boeiende artikels

Wil jij graag op de hoogte blijven van het laatste carrière-advies? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks nuttige tips voor je carrière.

Ontvang onze nieuwsbrief vol tips en boeiende artikels

Wil jij graag op de hoogte blijven van het laatste carrière-advies? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks nuttige tips voor je carrière.