10 jobs die werkzekerheid garanderen

We zetten de 10 belangrijkste voor je op een rij.
We studeren nu voor jobs die weldra niet meer bestaan, lazen we onlangs in de krant. Maar welke beroepen garanderen wel nog werkzekerheid in de toekomst?

1.  ICT specialist

ICT blijft een grote rol spelen in ons leven. De jobs van ontwikkelaar, analist, netwerkbeheerder of leidinggevende ICT-medewerker behoren dan ook tot de belangrijkste knelpuntberoepen in ons land.

 

 

BEKIJK ZEKER OOK ONZE DUIZENDEN JOBS & VIND JOUW DROOMJOB

 

 

2. Ingenieur

Volgens een recente rondvraag van De Tijd/L’Echo vinden werkgevers steeds moeilijker ingenieursprofielen om (leidinggevende) technische functies in te vullen.

 

3. Technicus

Ook naar technisch gekwalificeerd personeel is er een grote vraag. Vooral in de vliegtuig-, machine- en autobouw is er een groot tekort aan mechanici en onderhoudstechnici.

 

4. Werfleider

In de bouwsector zijn er op dit moment zowat 1.400 vacatures, zowel voor arbeiders als voor bedienden. Met name het tekort aan calculators, technische profielen bij studiebureaus en werfleiders is nijpend.

 

5.  Wetenschapper

Ze worden gezocht in zowat alle wetenschappelijke onderzoeksdomeinen, maar ook bedrijven die de komende jaren willen investeren in groene technologieën staan te springen om wetenschappers aan te werven.

 

6. Commercieel medewerker

Heb je een talenknobbel en ben je commercieel aangelegd, dan staan werkgevers in de rij om je binnen te halen als commercieel medewerker.

 

7.  Sales Executive

Ook voor commercieel vertegenwoordigers, vooral dan die met een technische achtergrond, zijn er in verschillende sectoren vacatures.

 

8.  Vrachtwagen- of busbestuurder

De vraag naar gekwalificeerde chauffeurs is groot, maar het aanbod aan mensen met het juiste rijbewijs is helaas ontoereikend.

 

9.  Verpleegkundige

De vergrijzing neemt toe en daarmee ook de vraag naar verplegend personeel in ziekenhuizen, de thuiszorg en de ouderenzorg.

 

10.  Arts

Vooral aan spoedartsen, geriaters, pediaters, psychiaters, gynaecologen en neurologen is er op dit moment een groot tekort.

Naast die ‘traditionele’ jobs worden ook heel wat nieuwe jobs steeds belangrijker. De komende vijf jaar zouden er volgens het Federaal Planbureau in totaal zo’n 230.000 banen bij komen in ons land. De toekomst is dus veelbelovend.

Vind jouw droomjob

Ben jij op zoek naar de job van je dromen? Goed nieuws: StepStone helpt jou!

Nieuwste jobs

Vind jouw droomjob

Ben jij op zoek naar de job van je dromen? Goed nieuws: StepStone helpt jou!

Start mijn zoektocht

Verder lezen

Werken in Zwitserland

Zwitserland spreekt ongetwijfeld wel tot je verbeelding, zeker als je graag af en toe de skilatten eens aantrekt. Mensen die er ooit zijn gaan werken, willen ook nooit meer terugkomen. Overweeg jij om in Zwitserland te gaan wonen en werken? Wij helpen je alvast op weg!

7 tips om discreet een nieuwe job te zoeken

Ben je niet meer tevreden met je salaris, helemaal uitgekeken op je job of is de verstandhouding met je baas zoek? Kortom, wil je om een of andere reden weg op je huidige job? Lees dan eerst onze tips.

Wat doet een expert in crisiscommunicatie?

In "Een Vak Apart" interviewen we telkens mensen met een interessante, unieke of atypische job. Vandaag is het de beurt aan Eveline, een expert in crisiscommunicatie.