Wat gebeurt er met mijn vakantiegeld na mijn ontslag?

Neem je ontslag of word je ontslagen door je werkgever, dan is de kans groot dat je nog niet al je vakantie had opgenomen.


10.04.2020

Of je die dagen beter nog opneemt tijdens je opzegperiode of niet, lees je in dit artikel. Voor de wettelijke vakantiedagen die je niet opnam, ontvang je in elk geval vakantiegeld: het zogenaamde vertrekvakantiegeld. Hoeveel vakantiegeld je krijgt en wanneer het wordt uitbetaald, vertellen we je hier.

Inhoudstafel

 

Vakantiegeld voor vakantie die je niet opnam

Elk jaar heb je recht op een bepaald aantal wettelijke vakantiedagen. Heb je die nog niet allemaal opgenomen wanneer je vertrekt bij je werkgever, dan moet hij je die resterende dagen uitbetalen.

Dat is het geval als je ontslagen wordt, maar ook als je zelf ontslag neemt. Heb je bijvoorbeeld nog twaalf dagen verlof tegoed, dan krijg je bij je uitdiensttreding het loon uitbetaald voor die twaalf dagen.

 

Vervroegd vakantiegeld voor volgend jaar

Daarnaast bouwde je dit jaar ook vakantierechten op voor het jaar dat volgt: je spaart als het ware vakantiedagen bij elkaar voor het volgende jaar. Het vakantiegeld voor die dagen – het zogenaamde vervroegde vakantiegeld – zal je huidige werkgever moeten uitbetalen bij je vertrek.

Dat geldt ook voor het dubbel vakantiegeld van het jaar nadien: de vakantiepremie die je normaal gezien in mei of juni ontvangt.  Het bedrag wordt berekend aan de hand van het aantal maanden dat je werkte. Vertrek je op 1 juli bij je huidige werkgever – precies halverwege het jaar – dan zal die de helft van de vakantiedagen van het jaar nadien moeten uitbetalen.

 

Bereid je voor op minder loon

Bij ontslag krijg je dus zowel vakantiegeld voor het lopende jaar als vervroegd – enkel en dubbel – vakantiegeld. Als je die optelt, gaat het vaak om een behoorlijke som.

Het bedrag zet je echter beter opzij, want je nieuwe werkgever zal het ontvangen vakantiegeld verrekenen met je loon. In mei of juni van het volgende jaar – wanneer je nieuwe collega’s hun vakantiegeld krijgen – krijg jij daardoor mogelijk geen loon of maar een heel beperkt bedrag.

 

Zet wat opzij voor de fiscus

Hoef je geen opzegtermijn uit te doen, dan moet je werkgever je een ontslagvergoeding uitbetalen. Die krijg je dan uitbetaald samen met het vakantiegeld, je eindejaarspremie en eventuele extralegale voordelen die je normaal gezien tijdens de opzegperiode zou ontvangen.

Een deel van dat bedrag – het vervroegd vakantiegeld – moet je dus zien als een voorschot op je loon van het jaar nadien. Hou er bovendien rekening mee dat het bedrag dat je bij uitdiensttreding krijgt ook nog eens belast wordt: zowat 30 à 45 procent van je opzegvergoeding gaat naar de fiscus.

 

Ontvang jobs via e-mail

Wil jij als eerste op de hoogte blijven van relevante jobs? Kies je criteria en ontvang dagelijks of wekelijks voor jou geschikte vacatures!

Ontvang jobs via e-mail

Wil jij als eerste op de hoogte blijven van relevante jobs? Kies je criteria en ontvang dagelijks of wekelijks voor jou geschikte vacatures!