StepStone lanceert interactieve Salarisvergelijker voor Belgische werknemers


19.06.2019

Welk loon zou u krijgen als u in een andere stad werkte? Of hoe zou uw loon evolueren als u nog enkele jaren bij uw huidige werkgever zou blijven? Wat is de impact van dergelijke factoren?

Vandaag lanceert StepStone een nieuwe Salarisvergelijker waarmee Belgische werknemers kunnen nagaan hoe hun loon zou evolueren als hun beroepssituatie verandert. Deze interactieve tool vergelijkt niet alleen uw loon met dat van anderen, maar laat u ook zien welke factoren u kunt beïnvloeden om uw huidige loon te wijzigen.

 

Wat maakt deze tool uniek in België?

We geven niet alleen een nauwkeurige schatting van de lonen op basis van verschillende vergelijkbare variabelen, maar bieden ook de mogelijkheid om elk van die parameters eenvoudig te wijzigen, voor een realtime simulatie van de verschillende loonscenario’s.

Wat als u niet langer in Gent zou werken, maar in Antwerpen of Charleroi? Of als u nog enkele jaren extra ervaring zou hebben? Gebruikers kunnen alle parameters kiezen en aanpassen om na te gaan hoe hun loon eruit zou zien.

Hoe werkt de tool?

Eerst beantwoordt u enkele vragen over uw loon en professionele achtergrond. Na een beveiligde log-in toont ons algoritme u een grafiek die uw loon vergelijkt met het minimum & maximum voor dezelfde functie. Vervolgens kunt u experimenteren met de gegevens.

Het systeem maakt gebruik van de loongegevens die we via onze vragenlijst hebben verzameld. Op die manier kunnen toekomstige lonen worden gesimuleerd op basis van de persoonlijke situatie. Gebruikers kunnen nagaan hoe een verandering van sector, managementniveau, locatie enz. hun loon zou beïnvloeden. Ze komen ook te weten waar ze staan in vergelijking met hun collega’s.

 

“We willen sollicitanten helpen de juiste loopbaankeuzes te maken. En loon speelt daarbij een belangrijke rol”, zegt Virginie Nazon, Head of Marketing.

Op technisch vlak maakt de Salarisvergelijker gebruik van geavanceerde technologie en een eigen algoritme waaraan onze ontwikkelaars jarenlang hebben gewerkt.

Tijdens de productiefasen lag de focus vooral op de interactiviteit en gebruikerservaring voor Belgische werknemers. Virginie Nazon, Head of Marketing bij StepStone België & Nederland, voegt eraan toe: “We willen sollicitanten helpen de juiste loopbaankeuzes te maken. En loon speelt daarbij een belangrijke rol.”

Bekijk hier onze interactieve Salarisvergelijker.

 

Methodologie

We houden rekening met drie belangrijke factoren om iemands marktwaarde te berekenen:

  • Achtergrondgerelateerde factoren (bv. beroepservaring, opleiding)
  • Functiegerelateerde factoren (bv. functietitel, verantwoordelijkheidsniveau)
  • Bedrijfsgerelateerde factoren (bv. sector, grootte of bedrijfslocatie)

Onze datawetenschappers ontwikkelden een geavanceerd voorspellingsmodel dat alle antwoorden over deze drie hoofdaspecten omzet in accurate indicatoren om het loonbereik en de marktwaarde te bepalen in functie van uw beroep en ervaring.

De gemiddelde foutenmarge van de Salarisvergelijker ligt momenteel onder de 20%. Voor locaties met aanzienlijke datavolumes ligt het foutenpercentage nog lager. Naarmate we meer anonieme gegevens verzamelen, zal de mediane foutenmarge in de hele markt dalen tot slechts 5%.

 

Over StepStone

Jobwebsite StepStone is de Belgische marktleider voor het invullen van vacatures. Elke dag werkgevers in contact brengen met hun droomkandidaten en duizenden werknemers hun droombaan bezorgen, dat is het geheim achter het succes van StepStone.

StepStone is momenteel actief in 23 landen en is een van de medeoprichters van ‘The Network’, een wereldwijde alliantie van meer dan 50 marktleiders op het vlak van recruitmentwebsites.

Resultaten zijn erg belangrijk, maar StepStone is in de eerste plaats een bedrijf waar mensen centraal staan. Wereldwijd zetten meer dan 3000 medewerkers zich elke dag opnieuw in voor alle klanten. Dat is waarom StepStone dé place to be is voor talent en werkgevers.

Vragen? Contacteer:
Killian Cramers
+32 2 209 97 44 of +32 472 55 00 97
killian.cramers@stepstone.be