3 op de 10 Belgische werknemers vinden dat het management hun goede resultaten niet erkent


17.06.2019

Dinsdag 11 juni 2019 – Hoewel ons onderzoek over teamwerk bij bijna 6000 Belgische werknemers aantoont dat de meeste Belgische werknemers een positieve relatie hebben met hun collega’s, is dat minder het geval met hun management:

  • 30 % vindt dat zijn/haar manager goede resultaten niet erkent.
  • 26 % van alle werknemers geeft aan de leidinggevende onvoldoende te kunnen benaderen.
  • 53 % van de deelnemers geeft aan de kans te hebben om van thuis uit te werken.

 

De Nederlandstalige werknemer voelt zich minder erkend dan de Franstalige

Globaal genomen vindt 30 % van de Belgische werknemers dat hun teammanagement geen oog heeft voor hun goede resultaten of buitengewone inspanningen op het werk.

 

 

Zoals uit de twee grafieken blijkt, heeft “slechts” 25 % van de Franstalige deelnemers het gevoel dat hun management hun positieve prestaties op het werk niet erkent. Bij Nederlandstalige werknemers gaat het om meer dan 33 %.

 

Een op de vier Belgische werknemers vindt dat hij zijn manager niet gemakkelijk kan benaderen

Er is niet alleen een erkenningsprobleem voor bepaalde Belgische werknemers; er zijn ook grieven op het vlak van communicatie. Een andere belangrijke vaststelling is dat 26 % het management onvoldoende kan benaderen om problemen of moeilijkheden op het werk te bespreken.

 

71 % van de Belgische werknemers profiteert van flexibele werkuren, terwijl 53 % van thuis uit kan werken

Binnen hun team geeft 71 % van de Belgische werknemers vol vertrouwen aan dat ze hun werktijd flexibel kunnen organiseren en dus kunnen profiteren van flexibele werktijden.

53 % van de deelnemers geeft aan de kans te hebben om van thuis uit te werken. Voor deze resultaten was er geen significant verschil tussen de Nederlandstalige en Franstalige deelnemers.

 

Methodologie

StepStone voerde dit onderzoek uit in april en mei 2019. Onze analisten hebben de gegevens gescreend om er zeker van te zijn dat zowel de weergave als de geldigheid van de antwoorden van de deelnemers correct zijn.

In totaal werden er 5983 enquêtes ingevuld in het Nederlands, Frans en Engels.

 

Over StepStone

StepStone is een jobwebsite en de Belgische marktleider in het invullen van vacatures die zowel werkgevers aan droomwerknemers helpt, als duizenden mensen aan een droomjob helpt.

StepStone biedt in België en Nederland duizenden jobs aan en is al meer dan 20 jaar een brug tussen werkgevers en -nemers. De Belgische hoofdzetel bevindt zich in Brussel. StepStone is daarnaast ook aanwezig in meer dan 20 landen wereldwijd en onderdeel van een wereldwijde alliantie “The Network” met meer dan 50 internationale partners. Zelf stelt StepStone in België bijna 200 mensen te werk.

 

Meer info vindt u op de officiële website: www.stepstone.be.

 

 

Vragen? Contacteer:
Killian Cramers
+32 2 209 97 44 of +32 472 55 00 97
killian.cramers@stepstone.be