White Papers

StepStone voert regelmatig marktonderzoeken om de laatste rekruteringstrends te volgen. We willen deze informatie delen met iedereen die op de hoogte wil blijven van de laatste rekruteringstrends.


Dossier RH: Het sollicitatiegesprek

Dossier RH: Het sollicitatiegesprek


Het sollicitatiegesprek is een belangrijk selectiemoment in het recruitmentproces. Het is voor de recruiter hét moment om na te gaan of een kandidaat over de juiste vaardigheden beschikt en of hij/zij binnen de bedrijfscultuur zou passen.

DOWNLOAD HET RAPPORT


Tips om te rekruteren in West-Vlaanderen

West-Vlaanderen


Een sterke economie, veel beschikbare bedrijfsruimte, aantrekkelijke jobs dicht bij de eigen woonplaats… Zowel voor werknemers als voor werkgevers is West-Vlaanderen een regio die diverse opportuniteiten biedt.

DOWNLOAD HET RAPPORT


Starters rekruteren

younggraduates


Bedrijven azen op jong talent. op de beste wordt jacht gemaakt zodra ze de school verlaten. Soms zelfs al maanden voor ze afstuderen. Welke strategie helpt u jonge kandidaten op te sporen? En hoe overtuigt u ze om bij u te komen werken?

DOWNLOAD HET RAPPORT


Actueler dan ooit: veranderingsmanagement

veranderingsmanagement


In die borrelende wereld, die onvermoeibaar en steeds sneller verandert, worden bedrijven gedwongen een grote flexibiliteit aan de dag te leggen en in steeds minder tijd grote veranderingen door te voeren.

DOWNLOAD HET RAPPORT


IT-profielen: hoe kunt u de beste medewerkers aantrekken?

it-whitepaper


Omdat nieuwe technologieën en tools in hoog tempo ontwikkeld worden, staat de recruitment van IT-specialisten bij werkgevers hoog op de agenda.

DOWNLOAD HET RAPPORT

 

De juiste rekruteringsoplossingen voor uw bedrijf

chapter1


U rekruteert personeel en vraagt zich af welke kanalen het meest efficiënt zijn en welk budget u moet voorzien? Om u te helpen om uw rekruteringen te optimaliseren, heeft StepStone aan 5 HR experts gevraagd om hun tips te geven rond dit onderwerp.

DOWNLOAD HET RAPPORT

 

Uw nieuwe medewerkers goed opvangen

nieuwe medewerkers goed opvangen


Bedrijven onderschatten soms het belang van het goed opvangen van nieuwe medewerkers tijdens hun eerste dagen in het bedrijf. StepStone is gespecialiseerd in online rekruteren, en heeft 4 HR-experts gevraagd om een white paper samen te stellen over onder meer dit onderwerp:

DOWNLOAD HET RAPPORT

 

Wereldwijd talent in kaart gebracht

dgt


Bedrijven die specifieke profielen zoeken, gaan steeds vaker over de grens kijken. StepStone heeft in samenwerking met The Network en the Boston Consulting Group een enquête georganiseerd bij meer dan 200.000 respondenten om de internationale arbeidsmarkt in kaart te brengen. We hebben de resultaten van deze enquête verzameld in een white paper .

DOWNLOAD HET RAPPORT

 

Employer branding: uw wapen in de war for talent

white_papers_employer-branding


Elk bedrijf heeft een employer brand; dat is namelijk uw imago als werkgever. Dit is essentieel als u personeel wil aanwerven omdat het zal bepalen of mensen bij u willen werken of liever niet.  Wij geven u tips die u zullen wapenen in de war for talent

DOWNLOAD HET RAPPORT

 

Personeel rekruteren in KMO’s

white_papers_kmo


In een klein bedrijf is er niet altijd een personeelsmanager. De bedrijfsleider werft nieuwe medewerkers aan, maar heeft daar niet altijd de kennis en de tijd voor. Enkele eenvoudige tips kunnen u dan zeker helpen!

DOWNLOAD HET RAPPORT

 

Het traject van de kandidaat

white_papers_candidate-journey


Werkzoekenden vinden niet zomaar een job. Het traject dat de kandidaat aflegt van het zoeken naar een job tot de aanwerving kan een eenvoudige reis zijn of een bochtig parcours. In dit rapport lees u er alles over.

DOWNLOAD HET RAPPORT

 

Ingenieurs rekruteren

White Paper Engineer 2014


Elk profiel vraagt om een specifieke aanpak. Bedrijven gaan niet op dezelfde manier op zoek naar finance professionals als naar ingenieurs en technische profielen. In deze paper leest u alvast meer over ingenieurs.

DOWNLOAD HET RAPPORT

 

Stages voor schoolverlaters glad ijs voor HR manager

Stages whitepaper

 

Veel jongeren doen een stage om werkervaring op te doen. Voor bedrijven zijn deze jongeren zeer interessant, want ze brengen nieuwe ideeën aan en kunnen zeker een meerwaarde betekenen. Maar er zijn ook enkele belangrijke regels waar u rekening mee moet houden. In deze paper leest u er meer over.

DOWNLOAD HET RAPPORT


Rekruteren via sociale media: feit of hype?

social media whitepaper

 

Sociale media spelen een grote rol in het rekruteringsproces. Kandidaten gebruiken ze om zich te profileren, en bedrijven kunnen er meer informatie vinden over kandidaten. Maar kunnen ze ook de bestaande media vervangen?

DOWNLOAD HET RAPPORTRekruteren in de zomer

white_paper_summer


In heel wat bedrijven is de zomer een rustige periode. Er wordt in juli en augustus niet vaak nieuw personeel aangeworven. Nochtans is dit dé periode om nieuwe medewerkers te vinden! Waarom? Dat leest u hier!

DOWNLOAD HET RAPPORT