Nuttige tips

1 op 4 werkzoekenden bekijkt uw vacature op mobiel toestel

Dankzij mobiel internet is informatie online overal en altijd beschikbaar. En daar moet u als bedrijf rekening mee houden. Want wat zien uw potentiële kandidaten als ze uw website via hun smartphone of tablet bezoeken? En hoe kan u deze mobiele jobzoekers aantrekken?

Lees onze tips


10 tips voor een online jobadvertentie die werkt

U wil werkzoekenden overtuigen om te komen werken in uw bedrijf. Dat lijkt heel eenvoudig. Maar iedereen weet dat dit gemakkelijker gezegd dan gedaan is. StepStone heeft hier al jaren ervaring mee en heeft een aantal gouden tips gebundeld, die u kunnen helpen om een jobadvertentie op te stellen waarmee u gegarandeerd succes boekt.

Lees onze tips


5 goede redenen om tijdens de zomer te rekruteren

Veel bedrijven zetten tijdens de zomermaanden hun rekruteringen ‘on hold’ omdat ze van mening zijn dat de meeste kandidaten dan toch met vakantie zijn. ‘Dat klopt niet helemaal’, zegt Michel Tubbax, Managing Director van StepStone België. ‘De zomermaanden zijn zeker ook een goede periode om nieuwe mensen te zoeken.’ StepStone legt uit waarom.

Lees onze tips


5 tips om uw job bovenaan de resultatenlijst te laten verschijnen

Als u een job online plaatst op StepStone, is het niet uw bedoeling om door elke jobzoekers gevonden te worden, maar door de juiste kandidaat, diegene die geïntereseerd is in uw job.

Lees onze tips


90% van de kandidaten zoekt meer informatie over potentiële werkgever

Werkzoekenden die uw vacature online vinden, zullen misschien niet onmiddellijk solliciteren. 90% van de werkzoekenden gaat na het lezen van een jobadvertentie op zoek naar meer informatie over het bedrijf. Het is belangrijk om het hen gemakkelijk te maken, en die informatie zo toegankelijk mogelijk te maken.

Lees onze tips


Anatomie van een goede rekruteerder

Als rekruteerder brengt u vast een groot deel van uw tijd door met het analyseren en het onderzoeken, tot in de kleinste details, van het gedrag, de vaardigheden en de persoonlijkheid van uw kandidaten … Maar wat als we de rollen voor één keertje omdraaien? <br />Ambieert u een carrière in de rekrutering of werkt u al in de sector maar vindt u dat het beter kan? Hier een kort overzicht van de eigenschappen en vaardigheden van een geboren rekruteerder. <br />

Lees onze tips


De 5 vaardigheden van de recruiter 2.0.

De technologie staat niet stil! De wervingstechnieken hebben de voorbije jaren een enorme evolutie doorgemaakt, en zo ook het vaardighedenpakket van de recruiters. Waaraan herkent u de recruiter 2.0?

Lees onze tips


De rol van mobile bij het rekruteren

Websites worden steeds meer bezocht door smartphone-gebruikers , en dat geldt natuurlijk ook voor jobsites. Wij zetten de belangrijkste informatie voor u op een rijtje in dit artikel en geven u enkele tips om ook de mobiele surfers aan te trekken met uw jobs.

Lees onze tips


Generatie Y vraagt om nieuwe HR-aanpak

Over generatie Y werd al veel gezegd en geschreven, en toch blijft het onderwerp HR-managers bezighouden. Want hoe krijgt u deze generatie aan boord? Een nieuwe generatie lijkt in elk geval te vragen om een nieuwe HR-aanpak.

Lees onze tips


Hoe zorg ik ervoor dat mijn personeel gelukkig is op het werk?

De war for talent gaat onverminderd door en daarom is het belangrijk dat bedrijven de allerbeste werknemers kunnen vasthouden. Het is belangrijk dat het personeel gelukkig is op het werk, anders zullen ze niet blijven.

Lees onze tips


HR specialisten op zoek naar een job: enkele cijfers

Onlangs hebben we een onderzoek georganiseerd bij onze bezoekers over hoe zij op zoek gaan naar een job. Als we de algemene cijfers vergelijken met de antwoorden van HR specialisten, zien we enkele interessante verschillen. We hebben de resultaten voor u verzameld in dit artikel, zodat u een beeld krijgt van de situatie op de arbeidsmarkt voor HR professionals.

Lees onze tips


Jobadvertenties: wat kandidaten willen weten over een toekomstige werkgever

Een werkgever moet genoeg informatie verschaffen om automatisch werkzoekenden die niet aan het profiel beantwoorden te filteren en tegelijk de juiste kandidaten te overtuigen om te solliciteren voor de job.

Lees onze tips


Kiezen tussen kandidaten: onze tips

Na een intensieve selectieprocedure houdt u twee kandidaten over voor dezelfde job. Allebei hebben ze het perfecte profiel en lijken ze een prima match met de andere mensen in het team.Deze tips bieden u een houvast.

Lees onze tips


Kmo’s: 5 stappen voor een optimale rekrutering

Terwijl multinationals en grote ondernemingen beschikken over een heel leger aan specialisten, die niets anders doen dan nieuwe talenten rekruteren, hebben kleine ondernemingen het vaak veel moeilijker om hun personeel uit te breiden: gebrek aan menselijke en financiële middelen, een directeur die moet improviseren omdat hij niet over de juiste tools beschikt … Aan uitdagingen is er alvast geen gebrek.<br />

Lees onze tips


Mijn dag is geslaagd als ik de perfecte kandidaat gevonden heb

Interview met Julie Coomans, Recruiter voor StepStone België, Nederland en Frankrijk

Lees onze tips


Tips om mobiele surfers niet mis te lopen

Dankzij mobiel internet is informatie online overal en altijd beschikbaar. En daar moet u als bedrijf rekening mee houden. Want wat zien uw potentiële kandidaten als ze uw website via hun smartphone of tablet bezoeken? En hoe kan u deze mobiele jobzoekers aantrekken?

Lees onze tips


Tips voor het schrijven van een online jobadvertentie

U heeft een job description voor de openstaande vacature en heeft gekozen waar u ze wil publiceren. Dan is het nu tijd om een jobadvertentie te schrijven die kandidaten aanspreekt. StepStone heeft een lijst van tips opgesteld om u te helpen bij het schrijven van jobadvertenties.

Lees onze tips


Tips voor uw employer brand-strategie

Een duidelijk werkgeversmerk biedt veel voordelen: snellere wervingsprocessen, een hogere retentie en meer commitment en tevredenheid bij uw medewerkers. Een verwaarloosd of negatief employer brand kan niet alleen potentiële kandidaten afstoten, maar het vervreemdt ook uw huidige medewerkers van uw bedrijf.

Lees onze tips


Waardering op het werk: tijd om in te grijpen!

Waardering: het kost bijna niets, het vraagt niet veel tijd en de effecten ervan zijn langdurig merkbaar … En toch, als u iemand kent die zich echt naar waarde geschat voelt op het werk, lijkt het misschien wel om een witte raaf te gaan … Volgens een studie die vorig jaar werd gehouden voelt 38% zich immers “niet of slechts in geringe mate gewaardeerd”

Lees onze tips


Voor meer info of een voorstel op maat, contacteer ons sales team:

Per telefoon, op het nummer:
+32 2 209 98 98

Via e-mail:
sales@stepstone.be

.

Testimonial

Thijs Morlion – COO & Co-Founder , Around Media

“Het is een plezier te werken met Stepstone. We zijn er steeds snel geholpen, krijgen genoeg profielen binnen.”

Lees Meer

.