Jouw CV helpt de Belgische bossen!

Ben je op zoek naar een job?

Waarom zou je je zoektocht niet gebruiken om meteen onze planeet te helpen?
Door dit jaar je CV op StepStone te uploaden via deze pagina, plant je ook een boom!
Net zoals je boom zal ook je carrière op die manier opfleuren!

Upload je CV & Plant een boom

6470
BOMEN GEPLANT

Hoe werkt het?

  1. Klik op “Upload je CV & plant een boom” hieronder
  2. Maak een account aan of log in als je er al een hebt
  3. Upload je (nieuwe) CV
  4. Zet je CV op “zichtbaar”, zodat recruiters je vinden

En that’s it! Wij planten een boom voor jou!

Wij planten 10.000 bomen in België!

Bij StepStone Belgium leggen we al langer heel wat focus op duurzaamheid. Hoewel we al een hele tijd ons best doen door de verwarming op kantoor lager te zetten, minder te printen, meer te recycleren en dagelijks te luisteren naar de initiatieven van ons eigen “Green Team”, wilden we in 2021 nog meer doen. Aangezien 2020 voor veel werknemers en werkzoekenden een heel moeilijk jaar is geweest, besloten we iets te doen om zowel jou als onze planeet te helpen. Daarom hebben we ervoor gekozen om een boom te planten voor elk CV dat op StepStone* wordt geüpload via deze pagina. Om dit te realiseren steunen we Reforest’Action in 2 van hun projecten in België.

Waarom in België?

Minder dan 25% van het Belgische grondgebied is bedekt met bossen. Hoewel er in België geen ontbossing is, worden onze bossen jammer genoeg zwaar aangetast door ziekten en insectenplagen, vooral schorskevers. Daarom is het noodzakelijk om onze bossen te ondersteunen.

Zowel in Orval als in Beho waren de percelen voor dit project tot nog toe monospecifiek, wat betekent dat slechts één boomsoort, in dit geval de spar, werd aangeplant. Deze methode kan verschillende problemen veroorzaken: verarming van de bodem, verlies van biodiversiteit en een verhoogd risico op biologische aantasting door insecten. Bossen die op deze manier worden beheerd, zijn ook gevoeliger voor slechte weersomstandigheden.

Deze 2 bospercelen zijn perfecte voorbeelden van de problemen die samenhangen met monocultuur, aangezien ze allebei verwoest zijn door schorskevers. Deze insecten kunnen bomen binnen 2 tot 4 weken doden, door hun water- en voedselvoorziening af te snijden.

Jouw CV op StepStone is bovendien het zaadje voor een vruchtbare carrière:

Een goed ingevuld CV zal je in staat stellen om jobaanbiedingen te ontvangen die overeenkomen met je profiel. Jobs op maat, zeg maar!
Door je CV op zichtbaar te zetten kunnen recruiters direct contact met je opnemen als je profiel past bij hun jobadvertenties.
De uiteindelijke keuze blijft natuurlijk helemaal aan jou! Wie bieden een resem jobs voor jouw profiel aan; jij maakt de keuze.

Hoe helpt deze actie?

1500 ton CO2 opgeslagen
30.000 schuilplaatsen voor dieren gecreëerd
40.000 maanden zuurstof gegenereerd
10.000 uren werk gecreëerd

Wil je de voortgang volgen?

Dat kan! Bezoek deze pagina af en toe om updates over de percelen te vinden.
Je kan ons ook volgen op sociale media voor foto’s en video’s, of onze pagina op Reforest’Action bekijken.


Upload je CV & Plant een boom Actie in samenwerking met

*Disclaimer: 1 boom zal worden geplant voor elke geuploade CV met een limiet van 10.000 bomen. Meerdere CV-uploads door dezelfde persoon of account tellen niet mee voor het aantal bomen en verplichten StepStone niet tot het planten van een boom.