3.3
Gebaseerd op 51 reviews
Een mening geven
Bedrijfsreview
3.3
51
Reviews
Het beste aan werken voor bpost
bpost profileert zich door een::
Mooie kantoorlocatie
71%
Positieve bedrijfscultuur
60%
Goed evenwicht tussen werk en privéleven
55%
Huidige medewerkers van bpost blijven om deze reden :
Ze hebben interessante taken
60%
Ze houden van de locatie
54%
Ze zijn er trots op om hier te werken
46%

51 overeenkomende recensies met commentaren

Alle filters verwijderen
1.0 / 5
Medewerker in Anoniem bij Hasselt, Belgiëhuidige werknemer bij 4 november 2019

Bpost, op een dag vind je de job van je leven. Helaas echter niet bij Bpost

Sterke punten

Vrijheid eens je op ronde bent, veel beweging, veel buiten en dus veel frisse, gezonde buitenlucht

Punten ter verbetering

Realistischere indeling van de rondes zodat het werk ook binnen de gestelde uren te reallseren is. Heerst cultuur waarbij iedereen die er de kantjes van af loopt op allerlei manieren beloond wordt terwijl iedereen die alles netjes volgens de regels doen aan alle kanten afgestraft worden. Hier moet dringend verandering in komen.

4.0 / 5
Medewerker in Anoniem bij Machelen, Belgiëhuidige werknemer bij 29 oktober 2019

bpost : enorm veel potentieel

Sterke punten

Verloning en flexibele uren. Innovatie vanuit de business. Internationale omgeving. Trainingen en cursussen. Complexiteit en snelheid waarmee alles vooruit gaat.

Punten ter verbetering

Betere onboarding en ontvangst voor nieuwe medewerkers. Het kan innovatiever qua ontspanning en met mogelijkheden om de kantoren en omgevingen aangenamer in te richten.

1.0 / 5
Medewerker in Management bij Brussel, Belgiëvoormalig werknemer bij (2019)

société qui perd son business

Sterke punten

les horaires flexibles (+télétravail, mais limité), une certaine autonomie d'action, l'ambiance informelle (tenue relax), le récent plan cafetaria

Punten ter verbetering

une bonne planification, des investissements en IT et en systèmes modernes de reporting financier (BI), une stabilité du management, une culture basée sur la rigueur et le courage

5.0 / 5
Medewerker in Anoniem bij Fleurus, Belgiëhuidige werknemer bij 29 oktober 2019

super boulot

Sterke punten

ambiance et les collègues ambiance et les responsables et le matériel mis à notre disposition

Punten ter verbetering

le salaire n'est pas tres élevés pour la charge de travail c'est vraiment dommage mais c'est comme ca

5.0 / 5
Legal Counsel bij Brussel, Belgiëhuidige werknemer bij 29 oktober 2019

Gevarieerde juridische uitdaging in een motiverende omgeving.

Sterke punten

De pragmatische doelgerichte aanpak van juridische aangelegenheden op een zo kost efficient mogelijke manier. Binnen je werkdomein kun je zelfstandig je werk organiseren. Je beschikt over collegas gespecialiseerd in bepalde materies waar je ten rade kunt gaan zonder beroep te moeten doen op externe raadslieden.

Punten ter verbetering

Een vlottere top down communicatie en een betere samenwerking of afstemming van objectieven tussen de verschillende afdelingen onderling.

Over de job

Als solo legal counsel van ee bpost filiaal kom je zowel intern als extern in contact met gesprekspartners om projecten juridisch in de juiste banen te leiden. De business rekent op je juridische expertise die je hebt of kunt verzamelen bij je collega's die gespecialiseerd zijn in bepaalde rechtsgebieden.

4.0 / 5
Medewerker in Management bij Brussel, Belgiëhuidige werknemer bij 29 oktober 2019

Love to work @ Bpost

Sterke punten

De kansen, de inhoudelijke autonomie, de ondersteuning, de aangename werksfeer, flexibiliteit, de gegeven verantwoordelijkheid en open sfeer.

Punten ter verbetering

De Work/Life balance in functie van de  bereikbaarheid (Brussel centrum), modernisering kantoren (in volle gang), 

4.0 / 5
Medewerker in Anoniem bij Brussel, Belgiëhuidige werknemer bij 3 april 2019

On est bien chez bpost banque

Sterke punten

Ambiance de travail, équilibre vie privée - vie professionnelle, collègues, évolution de la fonction, petite structure et donc on touche un peu à tout, mise en place d'une équipe d'ambassadeurs qui mènent de petits projets pour aider les clients et les collègues

Punten ter verbetering

Pas de wifi pour les employés, les outils sont parfois lents, la stratégie à long terme n'est pas toujours très claire. Il faut être très pro-actif pour que les choses avancent

5.0 / 5
Medewerker in Anoniem bij Brussel, Belgiëhuidige werknemer bij 26 maart 2019

j'ai tout dit dans les précédentes pages. Je n'ai rien à rajouter.

Sterke punten

équilibre, valeurs, projets, formations collaborateurs. Une réelle belle surprise par rapport à ma conception de la société avant d'y arriver

Punten ter verbetering

La gouvernance manque parfois de clareté mais cela vient du fait que tout le monde peut proposer des projets

4.0 / 5
Medewerker in Management bij Brussel, Belgiëvoormalig werknemer bij (2018)

Bpost

Sterke punten

Perspectives d'évolutions, large panel de fonctions différentes. Flexibilité, zones géographiques larges, il existe encore une relative sécurité d'emploi.

Punten ter verbetering

Un salaire adapté à ce qu'il se fait dans le privé. Rentabilité à outrance sans tenir compte de l'humain. Restriction budgétaire avec des responsabilités de plus en plus grandes et complexe avec une diminution de salaire. Outils de travail moins performants mais une demande de qualité accrue. Taux d’absentéisme catastrophique

Over de job

Très variée. Enormément de challenge à relever. Contexte syndical très difficile.

5.0 / 5
Medewerker in Advising bij Brussel, Belgiëhuidige werknemer bij 30 oktober 2018

On est bien chez bpost banque !

Sterke punten

Ambiance de travail, horaires souples, télétravail, autonomie, confiance, collaboration, travail varié, formation continue en langue

Punten ter verbetering

Le service du personnel n'est pas toujours au service du personnel. La gestion du plan cafetaria (voiture à la place du 13eme mois + participation mensuelle) pourrait être confiée à une personne pouvant négocier les contrats avec le partenaire (ex.: Facility). Cela permettrait d'améliorer l'offre.

Over de job

La fonction du Business RelationShip Officer consiste à accorder les demandes du Busines avec le système informatique en place. En plus de l'analyse fonctionnelle qui traduit les demandes de changement en requirements détaillés pour le développement, la tâche du BRO est de s'assurer que les besoins soient bien implémentés, testés, ... Dans le cadre de partenariat externe pour un domaine particulier, la fonction s'apparente plus à un suivi des projets, des Change Request, des Incidents, tout en aidant le partenaire à obtenir les informations nécessaire à son travail.

  1. Vacatures
  2. bpost
  3. Bedrijfsreviews