Sorry, we hebben momenteel geen openstaande vacatures.
Blijf op de hoogte van nieuwe jobs in ons bedrijf.
Hou me op de hoogte via e-mail

Over ons

Kunststoffen spelen een belangrijke rol in ons dagelijks leven. Nagenoeg alle voorwerpen uit onze directe omgeving zijn – al dan niet gedeeltelijk – opgebouwd uit kunststoffen: bouwmaterialen, auto’s, elektrische en elektronische apparaten, sportartikelen, meubels, textiel, verpakkingen, … Een wereld zonder kunststoffen is gewoon niet meer denkbaar! Vaak gebruiken we kunststoffen maar heel even; terwijl de meeste materialen juist een extreem lange levensduur kennen. Reden genoeg dus om deze kunststoffen een tweede leven te geven. Wil jij je steentje bijdragen? Dan is ons bedrijf misschien iets voor jou …

PLAREBEL vzw is de referentie in België voor iedereen die op zoek is naar informatie, advies en begeleiding rond alle aspecten van circulaire kunststoffen, waaronder circulair ontwerpen en effectieve recyclage. Dankzij recyclage wordt dit afval verwerkt tot herbruikbare grondstoffen van een zeer hoge kwaliteit. Zo dragen we bij tot de circulaire economie, een systeem dat de herbruikbaarheid van producten en grondstoffen en het herstellend vermogen van natuurlijke hulpbronnen als uitgangspunt neemt, waardevernietiging in het totale systeem minimaliseert en waardecreatie in iedere schakel van het systeem nastreeft.

Daarnaast is ons doel om alle kennis en ervaring uit te wisselen die bijdragen tot de ontwikkeling, de ondersteuning en de optimalisatie van de inzameling, de sortering en de recyclage van verschillende typen kunststofafval. We werken daarbij nauw samen met verschillende nationale en internationale organisaties, sorteerinstallaties en recyclingbedrijven die elk op hun manier bijdragen tot de efficiënte uitvoering van de kunststofrecyclage in België.

Informatie- en kennisoverdracht en het geven van opleidingen binnen en tussen de verschillende stakeholders over alle aspecten die verband houden met kunststofafval, kunststofrecyclage en circulaire economie voor kunststoffen vormt een belangrijk onderdeel van ons takenpakket.

PLAREBEL vzw is al meer dan 20 jaar actief in het ondersteunen van en het adviseren over de kunststofrecycling.

In het kort

Adres:
Boulevard Auguste Reyers 80, 1030 Bruxelles, BE