Je zoekopdracht leverde 1 resultaten op
 • 1 van 1
 • 1 van 1

Over ons

ASTRID beheert een communicatiesysteem voor spraak en data, voor alle hulp- en veiligheidsdiensten in België. De efficiënte, snelle en beveiligde communicatie via het ASTRID-netwerk verhoogt de veiligheid van alle burgers.

Snellere interventies. Het communicatienetwerk van ASTRID is een apart netwerk dat volledig toegespitst is op de noden van de politie, brandweer en hulpdiensten, en maakt dus geen gebruik van bijvoorbeeld gsm-technologie. De gesprekskwaliteit is optimaal en verbindingen worden heel snel gelegd. Teams communiceren met elkaar in groepsgesprekken, zodat iedereen op de hoogte blijft. Dat alles zorgt ervoor dat ploegen sneller ter plaatse komen en efficiënter kunnen worden ingezet. Dat kan het verschil betekenen tussen leven en dood.
Ook in crisissituaties. Bij rampen of grote incidenten wordt er massaal gecommuniceerd. ASTRID zorgt ervoor dat haar netwerken ook bij zware belasting maximaal blijven functioneren.

Vandaag maken ruim 70.000 mensen gebruik van ASTRID-communicatie. Radio’s zijn de levenslijn voor hulpverleners op het terrein. ASTRID stelt alles in het werk om die communicatie maximaal te garanderen, zodat hulpdiensten zich kunnen toeleggen op hun kernopdrachten. Wie gebruikt het ASTRID-netwerk?

 • De traditionele hulp- en veiligheidsdiensten: politie, brandweer, medische diensten, Civiele Bescherming, Defensie ...
 • Andere privé- of overheidsorganisaties die een rol spelen in de openbare veiligheid: openbaar vervoer, energieleveranciers, bewakingssector, Seveso-industrie ...
 • Internationale organisaties, zoals de Europese instellingen.
 • In het kort

  Adres:
  Regentlaan 54, 1000 Brussel, BE
  Grootte:
  0-50
  Sector:
  Telecommunicatie diensten