Werken in een internationale omgeving: niets dan voordelen

Steeds meer mensen werken in een internationale omgeving met verschillende culturen. Wij vroegen voor jou naar de ervaringen.
Van een scherpe talenknobbel over creativiteit tot een open blik. Werken met verschillende nationaliteiten en culturen levert je een mix van voordelen op. Dat ervaren ook Arkasha, Aagje en Nasimiyu.

Arkasha (29) werkt als zelfstandig journalist en copywriter

Arkasha

Schrijven kan overal. Deze zomer werk ik vanuit Barcelona. Ik heb hier een tijdje gewoond en werk momenteel aan een onderzoeksstuk dat zich hier afspeelt. Ik werk vanuit een co-workingplek, samen met voornamelijk Spanjaarden, maar ook Argentijnen en Amerikanen. Stuk voor stuk creatieve profielen: van grafisch vormgevers over schrijvers, naar fotografen en videomakers.

Het is verrijkend om te zien hoe anders we allemaal werken. Belgen, net als ikzelf, werken planmatiger. Alles wordt tot in de puntjes afgesproken. Spanjaarden, Argentijnen en Brazilianen werken vrijer. Ze proberen niet om problemen te voorkomen, zoals wij doen, ze lossen ze op wanneer die zich voordoen. Dat maakt dat er sneller problemen opduiken. Dat vind ik als Belg soms moeilijk te begrijpen. Dan denk ik ‘dat had je toch kunnen zien aankomen?’ Maar anderzijds maakt het hen ook flexibeler en lossen ze problemen creatiever op dan de Belgen dat doen.

De Amerikanen zetten dan weer extra in op ideeën uitwisselen en netwerken. Ze investeren ook een groot deel van hun tijd in persoonlijke projecten. Ze schrijven bijvoorbeeld een artikel over iemand die ze bewonderen, of maken een fotoreeks van een plek die ze zelf mooi vinden, zonder dat ze daar een opdrachtgever voor hebben of geld mee verdienen. Zulke projecten zijn vaak extra creatief en leveren hen nadien opnieuw klanten op.

Werken met verschillende nationaliteiten heeft me geleerd dat onze Belgische aanpak niet de beste is. Misschien wel om het bedrijf te doen bloeien, maar niet op menselijk vlak. In de Westerse manier van denken dienen de mensen al te vaak de economie, in plaats van omgekeerd. In een oer-Vlaams bedrijf is alles afstandelijker. Iedereen doet zijn of haar werk en er wordt een moment ingelast om te vergaderen over de lopende zaken.

Dat is in die zuiderse culturen anders. In Spanje loopt alles wat meer door elkaar. Mensen vragen elkaar om meningen over hun werk, komen naast je zitten, brainstormen mee en helpen je meteen vooruit. Er is meer durf om mooie dingen te maken, dat zit een beetje in de cultuur ingebakken. Mijn website kash.be heb ik laten maken door mensen die ik hier heb leren kennen. In België ken ik niemand die het op die manier kon.

Je ziet het bijvoorbeeld ook terug in de architectuur, de grafische vormgeving en de musea van Barcelona. Ik vind dat heel verfrissend. Wij denken nogal snel in hokjes en kiezen te gauw voor veiligheid, in plaats van iets te doen of te maken waar we gelukkig van worden of wat echt een verschil maakt. In België mag alles best wat speelser en gedurfder.

 

Aagje Borms (34), baat samen met twee vennoten de Antwerpse beachclub Bocadero uit 

Aagje Borms

‘Samen met Werner Vennen en David Gyssens run ik Bocadero. Ons personeelsbestand telt 72 verschillende nationaliteiten. We werken samen met VDAB en Group Intro om mensen uit landen als Pakistan en Afghanistan die net in België aankomen snel aan het werk te krijgen. Vaak hadden die mensen in hun thuisland een heel andere functie. Bij ons starten ze onderaan de ladder: aan de afwas of in de schoonmaak. Dat lijkt me niet evident, maar velen bijten door en komen na de zomer dankzij onze referentie goed terecht en vinden een vaste job. Meestal zijn ze hier zonder familie en kennen ze weinig mensen. Op de werkvloer ontstaan dan hele nauwe vriendschapsbanden, dat is mooi om te zien. 

Naast vluchtelingen een kans op werk bieden, doen we evengoed ons best om langdurig werkloze Belgen te motiveren om weer aan de slag te gaan. We hebben ook heel wat studenten in dienst, die hier flexibel kunnen werken. Die drie groepen samen maakt dat we hier elke dag met tal van culturen en nationaliteiten samenwerken. Iedereen is anders, maar troeven zijn volgens mij eerder aan karakter gelinkt dan aan afkomst. Iedereen die goed werk levert, mag het volgend jaar terugkomen of kan doorgroeien.

Werken met andere culturen en nationaliteiten leert je met een open blik naar de wereld te kijken, met respect voor ieders achtergrond en cultuur. Onder het personeel heerst een groot solidariteitsgevoel. Het klinkt misschien raar, maar vanaf dat de shift begint, is iedereen ‘Bocadero’ en vormen we een groot team. Wat je afkomst ook is. Dat was deze zomer tijdens het WK goed te merken. Iedereen supporterde mee voor elkaars land.

Werken met verschillende culturen is een verrijking. Het kan écht een succes zijn, dat bewijst ons bedrijf elke dag opnieuw. In 2018 hebben we van Group INTRO de award ‘inclusieve onderneming’ ontvangen, en daar zijn we uiteraard erg trots op.

 

 

Nasimiyu (27) is als international sales support bij StepStone aan de slag

International Sales Team StepStone

Mijn roots liggen in Kenia, maar mijn ouders waren expats. Ik heb tijdens mijn jeugd zo’n beetje overal gewoond: Engeland, Duitsland, Denemarken, Spanje, Italië… Op mijn veertiende zijn we in België beland. Na mijn studentenjaren in Nederland ben ik naar Brussel teruggekeerd om er te gaan werken. Intussen ben ik anderhalf jaar bij StepStone aan de slag. Als international sales support werk ik samen met 138 verschillende landen. Met Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Oostenrijk en Nederland heb ik het vaakst contact. 

Werken met verschillende culturen heeft me niet alleen geleerd hoe het er in andere landen aan toegaat. Ik heb mezelf er ook beter door leren kennen. Ik ben van nature eerder introvert en dat maakt communiceren met sommige culturen niet altijd evident. Ik heb ondervonden dat ik me soms moet durven smijten. En dat meer empathie tonen kan helpen om tot oplossingen te komen. 

Bij mijn Franse contacten is dat bijvoorbeeld heel belangrijk. Zij hechten veel belang aan ‘social talk’ en zullen altijd vragen hoe je weekend was. Ook bij problemen of discussies gaat het er emotioneler aan toe. In het begin wist ik niet goed hoe daarmee om te gaan en had ik de neiging om kritiek persoonlijk te nemen. Intussen weet ik hoe belangrijk het is om rationeel je standpunt te verdedigen en je niet te laten meeslepen door emoties.

Mijn Duitse contacten communiceren heel anders, ervaar ik. Ze zeggen meteen waar het op staat en geven duidelijk aan wat ze nodig hebben. Altijd to the point. De collega’s uit het Verenigd Koninkrijk zijn dan weer heel informeel en beleefd. Ze geven je het gevoel dat je hen een gunst bewijst, ook al doe je gewoon je job. Bezorg je hen informatie, dan sturen ze je bijvoorbeeld telkens bedankje. Met mijn Nederlandse, assertieve achtergrond moest ik daaraan wennen. Het leek me aanvankelijk wat inefficiënt, maar het is hun manier om dankbaarheid en respect te tonen. Op den duur leer je vanzelf wie welke aanpak nodig heeft en pas je je daaraan aan

Ook mijn collega’s hebben een internationale achtergrond. Ze weten wat het betekent om in een ander land te wonen of werken. Dat is een groot voordeel en maakt dat er een groot samenhorigheidsgevoel is tussen ons. Om als ‘buitenbeentje’ terecht te komen in een bedrijf waar iedereen dezelfde achtergrond heeft, lijkt me minder evident.

Het heeft wel een tijdje geduurd vooraleer ik die band met de collega’s toeliet. In Kenia is de interactie tussen management en personeel nogal formeel en heerst er zelfs tussen collega’s competitie. Ik heb moeten leren dat dat hier niet het geval is en dat het net goed is om een hecht contact met je collega’s op te bouwen. Dat fouten maken niet het einde van de wereld betekent en dat je best je mening mag uiten. Na zeven jaar in België ben ik blij met de wortels die ik hier gevonden heb. Die had ik als kind niet. We bleven nooit langer dan twee jaar op dezelfde plek.

Ontvang jobs via e-mail

Wil jij als eerste op de hoogte blijven van relevante jobs? Kies je criteria en ontvang dagelijks of wekelijks voor jou geschikte vacatures!

Nieuwste jobs

Ontvang jobs via e-mail

Wil jij als eerste op de hoogte blijven van relevante jobs? Kies je criteria en ontvang dagelijks of wekelijks voor jou geschikte vacatures!

Stuur mij relevante jobs

Verder lezen

Vanaf 2018 kan je onbelast bijklussen

Vanaf 1 januari 2018 geldt de nieuwe regeling dat je jaarlijks voor 6000 euro mag bijklussen, met een maximum van 1000 euro per maand. Maar hoe gaat dit precies in zijn werk? Wij lieten alvast enkele personen aan het woord die gebruik willen maken van dit systeem.

Werken in 2017: wat verandert er?

Een nieuw jaar brengt altijd een hoop veranderingen met zich mee. Wij sommen voor jou de belangrijkste op.