Wanneer moet je loon op je rekening staan?

Ongetwijfeld essentiële info!
Wordt jouw loon elke maand stipt op tijd betaald? We geven graag wat extra informatie over deze belangrijke vraag.

Wordt jouw loon elke maand stipt op tijd betaald? De termijn waarbinnen je loon betaald moet worden, is wettelijk bepaald en hangt van veel criteria af.

In 1965 werd een wet uitgevaardigd voor de bescherming van het loon van werknemers. Die wet geldt voor werknemers in de privésector, statutair en contractueel personeel van openbare diensten, leerkrachten en enkele specifieke beroepscategorieën. We geven graag wat extra informatie over die wet:

  • De wet geldt voor het loon, maar ook voor andere vergoedingen zoals commissies, de uitbetaling van overuren, loon voor feestdagen of een periode van arbeidsongeschiktheid, ontslagvergoedingen, enz.
  • De wet is uitgevaardigd om ervoor te zorgen dat werknemers op correcte wijze vergoed worden voor hun werk en dat ze vrij over hun loon kunnen beschikken.

 

 

BEKIJK ZEKER OOK ONZE DUIZENDEN VACATURES & VIND JOUW DROOMJOB

 

 

  • Arbeiders krijgen hun loon in twee keer uitbetaald met een tussenpauze van maximum 16 dagen. Bedienden krijgen één keer per maand hun volledige nettomaandloon uitbetaald. Commissielonen moeten ten minste om de drie maanden worden uitbetaald.
  • De uiterste dag waarop het loon betaald moet zijn, wordt in veel gevallen bepaald door een collectieve arbeidsovereenkomst. In dat geval is er geen uiterste datum bepaald door de wet. Je kan altijd informatie inwinnen bij de personeelsdienst of op het internet.
  • Als het tijdstip van betaling van het loon in het arbeidsreglement bepaald is, dan is de uiterste datum de zevende werkdag na de periode waarvoor het loon verschuldigd is. Je krijgt het arbeidsreglement in principe bij het ondertekenen van het contract, of je kan het opvragen bij je werkgever.
  • Als het tijdstip van uitbetaling niet bepaald is in een CAO of een arbeidsreglement, moet het loon uiterlijk betaald worden op de vierde werkdag na de periode waarvoor de betaling geldt.
  • In principe wordt het loon gestort op de rekening van de werknemer, maar bijvoorbeeld in de openbare sector, moet dit uitdrukkelijk op papier gezet worden. De werkgever mag onder bepaalde voorwaarden ook een deel van het loon in natura uitbetalen, maar dat is aan strikte voorwaarden gebonden.

Je ziet het: er is dus niet één vaste dag waarop je loon betaald moet zijn, het hangt van veel factoren af. Is het je niet duidelijk wanneer je loon op je rekening moet staan, raden we je aan om contact op te nemen met de personeelsdienst van je bedrijf. Zij kunnen je ongetwijfeld voorthelpen.

 

Wat als je loon niet op tijd wordt uitbetaald?

Stort je werkgever je loon een keer te laat op je rekening, dan is het niet zo makkelijk om daar iets tegen te beginnen. De schade, of de interesten die je misloopt doordat je salaris enkele weken te laat gestort wordt, is meestal te klein om een procedure op te starten.

Betaalt je werkgever je systematisch te laat, dan kan je wel (anoniem) klacht neerleggen bij de sociale inspectie. Stelt de sociale inspectie inderdaad een probleem vast, dan kan ze een boete uitschrijven. Een andere mogelijkheid is een gerechtsprocedure opstarten. Je moet dan een uitgebreid dossier kunnen voorleggen en bereid zijn om de confrontatie met je werkgever aan te gaan. Het gebeurt dus zelden dat werknemers die stap ook daadwerkelijk zetten.

Bron: http://www.werk.belgie.be

Ontvang onze nieuwsbrief vol tips

Wil jij graag op de hoogte blijven van het laatste carrière-advies? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks nuttige tips voor je carrière.

Nieuwste jobs

Ontvang onze nieuwsbrief vol tips

Wil jij graag op de hoogte blijven van het laatste carrière-advies? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks nuttige tips voor je carrière.

Schrijf me in

Verder lezen

Loononderhandeling: hoe ga je te werk?

Als startende werknemer is het belangrijk om goed voorbereid het gesprek over je loon aan te gaan. Sta je al wat verder in je carrière, dan weet je dat de meeste werkgevers niet spontaan met een jaarlijkse opslag over de brug komen en dat je zelf beter kan aansturen op een loononderhandeling. StepStone geeft tipS.

Brutoloon versus extralegale voordelen

Een hoger brutoloon met weinig extra voordelen of een lager loon met een heleboel extralegale voordelen? Hoe maak je de beste keuze?

Clan, elite, nomade… Voor welke bedrijfscultuurtype werk jij?

Bedrijfsculturen kunnen heel erg van elkaar verschillen, al zijn er ook weleens overeenkomsten zodat je kan spreken van een bepaald type. We zetten er 5 op een rij die je misschien wel herkent…