Vijf productiviteitsapps die je móét proberen

Wil jij je werk beter organiseren en méér doen op minder tijd, zodat je je werkdag met een voldaan gevoel afsluit? Deze apps helpen je op weg.
Wil je jouw productiviteit op het werk verhogen? En zoek je handige hulpmiddelen om je planning en to do’s makkelijker bij te houden of apps die je helpen om gefocust te blijven? Wij sommen enkele populaire apps op die je productiever maken.

Notitieboekje… maar dan beter!

Evernote is al enkele jaren een van de meest populaire productiviteitapps. De app telt wereldwijd zo’n 225 miljoen gebruikers. Evernote helpt je om notities, inspiratie, ideeën en projecten te verzamelen op één plek, zodat je niks belangrijks verliest of over het hoofd ziet. Het is een soort van digitaal notitieboekje waarin je zowel tekst als audiofragmenten, foto’s als filmpjes en webpagina’s kunt bewaren.

Een extra voordeel van Evernote is dat de app automatisch op al je apparaten, zoals je smartphone, tablet en pc, synchroniseert. Zo kan je op elk moment en vanaf elke toestel jouw notities raadplegen. Op de trein nog even je nota’s van een vergadering uitwerken op je smartphone? Kinderspel dankzij deze app.

 

Handige app voor teamwork

Je werkt in een team en zoekt een manier om de workflow van je project(en) makkelijk bij te houden. Trello does the trick. In deze app zie je in een oogopslag wie wat doet, hoever jullie staan, welke deadlines er zijn, wat de next steps zijn, …

Je kunt Trello op je smartphone en je pc gebruiken. De app is heel overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Je maakt verschillende borden aan waar je kaartjes of notes op plakt die alle leden van het team kunnen bewerken en verschuiven naargelang het werk vordert. Je ziet alles over je project(en) in één oogopslag en iedereen is steeds op de hoogte van de laatste stand van zaken. Handig!

 

App tegen smartphoneverslaving

Ben jij op het werk snel afgeleid door je smartphone? Dan is Forest een onmisbare app die je van je smartphoneverslaving af kan helpen. Hoe werkt het precies? Op deze app stel je eerst een timer in hoe lang je gefocust wil werken. Terwijl je jouw telefoon opzij legt, begint er een virtuele boom te groeien.

Als je erin slaagt om gedurende de ingestelde tijdspanne gefocust te blijven– zonder afgeleid te worden door je smartphone – raakt je boom volgroeid. Kom je toch in de verleiding om snel even door Instagram te scrollen of een whatsappje te versturen, dan sterft de boom.

Leuke extra bij deze app: je kunt samen met vrienden of collega’s de uitdaging aangaan. In het ‘friend system’ blijven de bomen enkel groeien wanneer iedereen gefocust blijft. Een extra stimulans om vol te houden!

 

Blokkeer bepaalde websites of apps

Niet enkel je smartphone kan voor afleiding zorgen op het werk. Ook op je laptop of tablet verlies je soms kostbare uren door te (ver)dwalen op sociale media en allerhande websites. Wil jij hier paal en perk aan stellen? Dan is de Freedom-app het perfecte hulpmiddel.

Die voorkomt dat je te veel tijd verspilt aan sites of apps die je productiviteit en focus belemmeren. Je kunt bij deze app zelf kiezen welke websites je blokkeert en wanneer je die blokkeert. De app helpt je zo om meer gefocust te werken en productiever te zijn. Wedden dat je je werkdag afsluit met een beter, meer voldaan gevoel?

 

Alle to do’s in één app

Verlies je weleens het overzicht van alle to do’s, in je job én vrije tijd? Of voelt het soms een beetje alsof je hoofd op ontploffen staat als allerhande projecten op het werk samenkomen? Dan kan de populaire Any.do-app jou helpen.

Any.do helpt je om to do’s of taken bij te houden, prioriteiten te stellen, je kalender in te vullen en stuurt je reminders indien nodig. De app is bovendien heel eenvoudig en clean qua design. Je kunt Any.do zowel gebruiken op je smartphone, als op je tablet en computer. Je to do’s worden automatisch gesynchroniseerd op alle apparaten. Zo heb je jouw prioriteitenlijst altijd bij de hand. Of hoe een app je het leven véél makkelijker kan maken…

Ontvang onze nieuwsbrief vol tips

Wil jij graag op de hoogte blijven van het laatste carrière-advies? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks nuttige tips voor je carrière.

Nieuwste jobs

Ontvang onze nieuwsbrief vol tips

Wil jij graag op de hoogte blijven van het laatste carrière-advies? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks nuttige tips voor je carrière.

Schrijf me in

Verder lezen

Een nieuwe job: welk loon mag je vragen?

Over je loon praten is altijd moeilijk, ook met je toekomstige werkgever. Toch is het belangrijk om een open gesprek te voeren over je loon voor je aan een nieuwe uitdaging begint. Wij geven alvast enkele tips die je kunnen helpen bij dit gesprek.

6 niet te missen TED Talks over werk en carrière

Wat motiveert je in een job? En hoe solliciteer je succesvol wanneer je nauwelijks ervaring hebt? Bekijk deze TED Talks en ontdek de inzichten van internationale experten!