Veranderen van job. Doen? Of toch maar even niet?

Denk je eraan om van job te veranderen? Verplicht jezelf dan om in je zoektocht naar nieuw werk ook even wat breder te kijken dan de functieomschrijving. Want zo'n verandering is toch altijd wat ingrijpender dan je verwacht.

We zetten de belangrijkste hindernissen bij een overstap even op een rijtje:

  • Je ontslagbescherming – Sinds dit jaar bestaat de proefperiode niet meer in België. Dat wil zeggen dat je vanaf dag één van een volwaardige bescherming tegen ontslag geniet. Maar juich niet te vroeg: die ontslagbescherming hangt rechtstreeks af van je anciënniteit, en die bouw je natuurlijk maar traag op. Anders gezegd: tijdens de eerste zes maanden na je switch zal je opzegperiode maximaal vier weken bedragen. Niet écht indrukwekkend dus. Je leest in dit artikel alvast meer over je opzegtermijn.
  • Je bruto/netto-verhouding – Je maakt vast de hele tijd rekensommetjes om je oude met je nieuwe job te vergelijken. Uiteindelijk ben je immers vooral geïnteresseerd in je nettoloon, want dat kom écht op je bankrekening terecht. Krijg je bovenop dat loon ook nettovergoedingen en extralegale voordelen? Weet dan goed dat ze twee gezichten hebben: aan de ene kant zijn ze (bijna) belastingvrij, en dus erg leuk om te krijgen. Maar anderzijds dragen ze niet bij tot een hoger brutoloon – en daarop worden je vakantiegeld, eindejaarspremie, pensioen, … berekend.
  • Je anciënniteit (en je ontslagpremie) – Uiteraard behoud je de gewerkte jaren bij je vorige werkgever voor de berekening van je pensioen. Maar andere anciënniteitsvoordelen verdwijnen: je opzegperiode wordt korter, je vakantiedagen slinken terug tot het wettelijke minimum, je eventuele extra premies verdwijnen, … Dat kan vaak een erg groot verschil maken op lange termijn. Kijk dat dus zeker goed na.
  • Je groepsverzekering – Heb je een groepsverzekering bij je huidige, maar niet bij je nieuwe werkgever? Dan valt een flink pak bescherming weg. Zo’n verzekering geeft je immers een extra pensioen aan het einde van de rit, én bevat doorgaans ook nog eens een dekking van hospitalisatiekosten. Je kan die polis in de meeste gevallen zelf verderzetten. Maar hou er dan rekening mee dat je die premie ook zelf zal moeten betalen. Hier lees je alvast meer over die groepsverzekering.

 

Méér dan cijfers

Jobhoppen heeft natuurlijk nog een veel bredere impact dan de veranderingen op je loonbrief. Een nieuwe job betekent ook: een nieuwe locatie, andere files, andere afspraken met de kinderopvang, een andere ochtendroutine, … Je staat best even stil bij de concrete gevolgen van zo’n switch voor je dagelijkse leven.

En ook op sociaal vlak is de impact vaak groter dan je verwacht: je nieuwe manager is anders dan je oude, je collega’s zijn niet meer dezelfde en ook je jobinhoud verandert. En dat kan je bij de start vaak ook niet helemaal perfect inschatten.

Onze gouden raad? Zorg ervoor dat je alles heel goed op een rijtje hebt voor je de sprong waagt naar een nieuwe job. Maar wees ook niet te bang: jouw talenten zijn écht wat waard op de arbeidsmarkt.

Ontvang jobs via e-mail

Wil jij als eerste op de hoogte blijven van relevante jobs? Kies je criteria en ontvang dagelijks of wekelijks voor jou geschikte vacatures!

Nieuwste jobs

Ontvang jobs via e-mail

Wil jij als eerste op de hoogte blijven van relevante jobs? Kies je criteria en ontvang dagelijks of wekelijks voor jou geschikte vacatures!

Stuur mij relevante jobs

Verder lezen

Werknemers aan de macht

Zelfsturing zit in de lift! Steeds meer verantwoordelijkheden komen bij de werknemers op de werkvloer terecht.