Top 5 van de meest stresserende jobs

Een overzicht van de grootste stressfactoren en de meest stresserende jobs.
Elke werknemer krijgt te maken met stress, maar in sommige beroepen zijn stalen zenuwen écht een must. Volgens een onderzoek van CareerCast is brandweerman bijvoorbeeld bij uitstek een van de meest stresserende beroepen. Een overzicht van de grootste stressfactoren en de meest stresserende jobs.

1. Grote risico’s: militairen en politiemensen

In sommige jobs is doordacht en snel handelen letterlijk een kwestie van leven of dood. Bijvoorbeeld voor militairen, maar ook voor politiemensen is de job bovendien een pak stresserender geworden onder de huidige terreurdreiging. Om hun job uit te oefenen, nemen ze elke dag grote risico’s.

 

2. Strikte deadlines: journalisten en andere mediaberoepen

Deadlines vind je in verschillende beroepen, maar in de media bepalen ze elke dag de agenda. Journalisten, nieuwspresentatoren, persfotografen en de cameramensen en monteurs die elke dag nieuwsuitzendingen in elkaar boksen, staan daardoor permanent onder grote druk.

 

3. Weinig controle: PR Managers

Veel deadlines zorgen voor stress, maar wie ook nog eens weinig controle heeft over zijn agenda, moet extra stressbestendig zijn. Van PR managers wordt bijvoorbeeld verwacht dat ze altijd en overal aanwezig én 24/7 beschikbaar zijn. Hetzelfde geldt voor CEO’s, topmanagers en toppolitici.

 

4. Onvoorziene omstandigheden: eventcoördinators

Barslechte weersomstandigheden, leveranciers die hun afspraken niet nakomen, gasten die niet ter plaatse raken door een luchthavenstaking en andere onvoorziene omstandigheden kunnen het harde werk van een eventcoördinator in één klap om zeep helpen. Het gevolg: veel stress en slapeloze nachten.

 

5. Veel verantwoordelijkheid: bedrijfsleiders, chirurgen en piloten

Bedrijfsleiders en CEO’s zijn niet alleen verantwoordelijk voor de resultaten van hun bedrijf, maar ook voor de job van iedereen die er werkt. Chirurgen en piloten dragen een nog grotere verantwoordelijkheid, namelijk die over het leven van hun patiënten en passagiers. Je zou van minder stress krijgen.

Zelf last van stress op het werk? Dan weet je voortaan welke carrièreswitch je zeker niet moet maken…

Vind jouw droomjob

Ben jij op zoek naar de job van je dromen? Goed nieuws: StepStone helpt jou!

Nieuwste jobs

Vind jouw droomjob

Ben jij op zoek naar de job van je dromen? Goed nieuws: StepStone helpt jou!

Start mijn zoektocht

Verder lezen

Welke jobs zijn geschikt voor rationele personen?

Je karakter en de kenmerken die daarbij horen, bepalen mede hoe goed een job bij jou past. Bekijk welke kenmerken van rationaliteit bij jou passen en welke jobs daar goed bij passen.

Wat doet een HR consultant?

Heb je psychologie, HR of menswetenschappen gestudeerd en zoek je een job die daarmee te maken heeft, dan is een functie van HR consultant misschien iets voor jou. Om je een beter beeld te geven van de functie zetten we de belangrijkste zaken op een rij.

Thuiswerken: wordt je eigen materiaal wel of niet vergoed?

Thuiswerken zit duidelijk in de lift. Meer en meer bedrijven zien er het nut van in en hebben er zelf ook baat bij. Maar is je werkgever altijd verplicht een vergoeding te betalen omdat je je eigen pc en internetverbinding gebruikt?

Werken in het buitenland: Luxemburg

Het groothertogdom Luxemburg mag dan klein zijn, toch is het een aantrekkelijk land voor veel buitenlanders, vooral inwoners van de grenslanden Frankrijk, Duitsland en België.