Top 5 van de meest stresserende jobs

Een overzicht van de grootste stressfactoren en de meest stresserende jobs.
Elke werknemer krijgt te maken met stress, maar in sommige beroepen zijn stalen zenuwen écht een must. Volgens een onderzoek van CareerCast is brandweerman bijvoorbeeld bij uitstek een van de meest stresserende beroepen. Een overzicht van de grootste stressfactoren en de meest stresserende jobs.

1. Grote risico’s: militairen en politiemensen

In sommige jobs is doordacht en snel handelen letterlijk een kwestie van leven of dood. Bijvoorbeeld voor militairen, maar ook voor politiemensen is de job bovendien een pak stresserender geworden onder de huidige terreurdreiging. Om hun job uit te oefenen, nemen ze elke dag grote risico’s.

 

2. Strikte deadlines: journalisten en andere mediaberoepen

Deadlines vind je in verschillende beroepen, maar in de media bepalen ze elke dag de agenda. Journalisten, nieuwspresentatoren, persfotografen en de cameramensen en monteurs die elke dag nieuwsuitzendingen in elkaar boksen, staan daardoor permanent onder grote druk.

 

3. Weinig controle: PR Managers

Veel deadlines zorgen voor stress, maar wie ook nog eens weinig controle heeft over zijn agenda, moet extra stressbestendig zijn. Van PR managers wordt bijvoorbeeld verwacht dat ze altijd en overal aanwezig én 24/7 beschikbaar zijn. Hetzelfde geldt voor CEO’s, topmanagers en toppolitici.

 

4. Onvoorziene omstandigheden: eventcoördinators

Barslechte weersomstandigheden, leveranciers die hun afspraken niet nakomen, gasten die niet ter plaatse raken door een luchthavenstaking en andere onvoorziene omstandigheden kunnen het harde werk van een eventcoördinator in één klap om zeep helpen. Het gevolg: veel stress en slapeloze nachten.

 

5. Veel verantwoordelijkheid: bedrijfsleiders, chirurgen en piloten

Bedrijfsleiders en CEO’s zijn niet alleen verantwoordelijk voor de resultaten van hun bedrijf, maar ook voor de job van iedereen die er werkt. Chirurgen en piloten dragen een nog grotere verantwoordelijkheid, namelijk die over het leven van hun patiënten en passagiers. Je zou van minder stress krijgen.

Zelf last van stress op het werk? Dan weet je voortaan welke carrièreswitch je zeker niet moet maken…

Vind jouw droomjob

Ben jij op zoek naar de job van je dromen? Goed nieuws: StepStone helpt jou!

Nieuwste jobs

Vind jouw droomjob

Ben jij op zoek naar de job van je dromen? Goed nieuws: StepStone helpt jou!

Start mijn zoektocht

Verder lezen

Wat doet een ingenieur?

Benieuwd welk diploma je nodig hebt om ingenieur te worden en wat de functie precies inhoudt?

Werken in het buitenland: Frankrijk  

Frankrijk is een zeer populair land voor Belgen die hun kans over de grens willen wagen. Het is ook relatief gemakkelijk om bij onze zuiderburen te gaan wonen en werken. U moet wel goed Frans spreken, niet alleen om een job te zoeken, maar voor het dagelijks leven in Frankrijk.

Een leven als slashie, iets voor jou?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om twee of meer jobs te combineren. Iets voor jou of hou je het toch maar liever bij één job?