Tips voor 50-plussers die een job zoeken

Weet je als 50-plusser even niet meer hoe opnieuw te beginnen? Lees dan zeker even onze tips.
Als je als 50-plusser je job verliest, is het niet altijd evident om snel een nieuwe uitdaging te vinden. Daarom geeft StepStone enkele tips voor mensen met ervaring.

Bedrijven aarzelen soms om 50-plussers aan te nemen voor een job. Ze zijn namelijk van mening dat 50-plussers duur zijn en niet flexibel.

Je moet de rekruteerder er dan ook in je sollicitatiebrief al van proberen te overtuigen dat je met jouw ervaring echt een meerwaarde betekent voor het bedrijf. Wat je loon betreft, is het wel belangrijk om realistisch te zijn. Bij je vorige werkgever had je misschien al anciënniteit opgebouwd, het is dus mogelijk dat je als vijftigplusser wat aan loon zal moeten inboeten bij je nieuwe job.

Maar er zijn zeker voldoende argumenten om werkgevers ervan te overtuigen dat jij met je jarenlange ervaring als 50-plusser de ideale kandidaat bent voor de job.

 

Goed inschattingsvermogen

Tijdens jouw jarenlange carrière heb je veel succesvolle projecten gerealiseerd, maar je hebt waarschijnlijk ook wel al tegenslagen gekend. Dat is positief voor de carrière van een 50-plusser, want je hebt daar ongetwijfeld veel uit geleerd, dat je zal kunnen gebruiken in je nieuwe job.

 

Zelfzekerheid

Dankzij je jarenlange ervaring weet je als vijftigplusser van aanpakken en laat je je niet zomaar uit het lood slaan. Je pakt je taken zelfzekerder aan dan iemand met minder ervaring. Als er dan al eens iets misloopt in je job, weet je ook perfect hoe je moet reageren.

 

LEES OOK: Sollicitatiemoe? Zo blijf je gemotiveerd

 

Rust

Is je huis afbetaald, of zijn je kinderen bijvoorbeeld de deur uit ? Ook dat zijn voordelen van 50-plussers voor de werkgever. Als je in je privéleven rust gevonden hebt, zal je je beter kunnen concentreren op je job en zal je je ook sterker voelen om eventuele problemen aan te pakken.

 

Discipline

Oudere werknemers, en zeker 50-plussers, hebben discipline met de paplepel meegekregen. Ze zullen hun taken toegewijd en stipt aanpakken.

 

Flexibiliteit

Mensen met veel ervaring kunnen ook flexibel zijn. Vaak willen ze graag nog bijleren en ontdekken wat ze nog kunnen bereiken in hun professionele carrière als vijftigplusser. Door hun ervaring kunnen ze vaak voor meer taken worden ingezet dan jongere collega’s.

 

50-plusser, als je al deze positieve eigenschappen op een rijtje zet, heb je al heel wat argumenten om je toekomstige werkgever ervan te overtuigen dat jij de ideale kandidaat bent voor de job. Wij wensen je alvast heel veel succes.

 

 

 

Vind jouw droomjob

Ben jij op zoek naar de job van je dromen? Goed nieuws: StepStone helpt jou!

Nieuwste jobs

Vind jouw droomjob

Ben jij op zoek naar de job van je dromen? Goed nieuws: StepStone helpt jou!

Start mijn zoektocht

Verder lezen

Wat doet een ingenieur?

Benieuwd welk diploma je nodig hebt om ingenieur te worden en wat de functie precies inhoudt?

Werken in het onderwijs

Er bestaan veel verschillende functies in het onderwijs. De benodigde vaardigheden verschillen sterk per functie.