Tips van studenten: 9 x ontspannen in Leuven

Wij vroegen enkele studenten hoe zij ontspannen tijdens de blok en welke plekjes in Leuven ze daarvoor het liefst opzoeken.
Zit je de hele dag met je neus in de boeken? Vergeet dan niet op tijd te pauzeren en - als het even kan - een frisse neus te halen. Wij vroegen enkele studenten hoe zij ontspannen tijdens de blok en welke plekjes in Leuven ze daarvoor het liefst opzoeken.

Tips van Sanne Groot (24, masteropleiding seksuologie aan de KU Leuven)

Sanne Groot

  1. Yoga in het park

“Eén keer per week geef ik yogales bij Blauwput in Kessel-Lo. Tijdens de winter- en de zomerblok blijf ik er bewust lesgeven, omdat het een heel goeie manier is om me te ontspannen. In het voorjaar trek ik er ook weleens voor naar buiten. In Park de Bruul geef ik tijdens de zomerblok bijvoorbeeld yogales aan mijn medestudenten, dat is extra genieten.”

Blauwput Omnisport – Karel Schurmansstraat 110, 3010 Kessel-Lo

Park De Bruul – Raoul Claesstraat, 3000 Leuven

 

  1. Halfuurtje wandelen

“Ik zit op kot aan de Tiensepoort, niet ver van de Abdij van Park. De ideale plek om een halfuurtje te gaan wandelen tijdens mijn blokpauze. Het is er groen en rustig, perfect om even te ontsnappen aan mijn boeken.”

Abdij van Park 7, 3001 Heverlee

 

  1. Thee of chocomelk in de stad

“Gewoon even de stad in trekken voor een kopje thee of chocomelk is ook een prima pauze. Dat kan om het even waar zijn, maar met vriendinnen beland ik weleens bij Swartehond, een gezellig koffiehuis. Even iets drinken en wat bijkletsen, zo zit je niet de hele dag tussen de boeken.”

Swartehond – Joris Helleputteplein 1, 3000 Leuven

 

Tips van Adinda Pilato (21, marketing bij UC Leuven-Limburg)

  1. IJs en wafels uit het vuistje

“Even een ijsje halen bij ijssalon ‘t Galetje is de ideale blokpauze als het mooi weer is, maar ook in de winter ga ik weleens langs. Je kan er ook wafels krijgen, die je gezellig kan opeten op een bankje in de Tiensestraat. Vaak spreek ik dan af met een vriendin, zodat we intussen wat kunnen bijpraten.”

‘t Galetje – Tiensestraat 46, 3000 Leuven

 

Mustache

  1. Bagels en wifi

“Op wandelafstand van mijn kot is Le Mustache: een koffie- en lunchplek waar je naartoe kan om iets te eten en drinken. Ze hebben er veel speciale koffies, lekkere bagels, taart én wifi. Ook tijdens de blok lijkt het me een toffe plek om te ontspannen.”

Le Mustache – Tiensestraat 129, 3000 Leuven

 

  1. Blokpauze met koffieklets

Eten moet je toch, ook tijdens de blok. En waarom zou je daarvoor niet afspreken met vrienden? Een kop koffie, een stuk taart en een babbel: ideaal om de cursussen heel even te vergeten.

“Voor een koffiepauze met taart of pannenkoeken, is Le Graal een aanrader. Het is een crêperie met zowel hartige als zoete pannenkoeken, allemaal even lekker.”

Le Graal – Rector De Somerplein 3, 3000 Leuven

 

  1. Een serie kijken met vrienden

“Op de hoek van de Bondgenotenlaan en de Leopold Vanderkelenstraat is een leuke koffiebar, Punto Caffè. Daar ga ik soms koffiedrinken met mijn mama. Tijdens de blok ga ik er ’s middags soms iets eten met vrienden. Ik kan niet alleen studeren – daarom spreek ik altijd af met een vriend of vriendin om samen op kot te studeren of installeer ik me in de bib – en ook onze pauzes nemen we samen. Dat hoeft niet altijd in een koffiebar te zijn, soms halen we gewoon broodjes en eten we op iemands kot terwijl we samen naar een serie kijken.”

Punto Caffè – Leopold Vanderkelenstraat 17a, 3000 Leuven

 

  1. Wandelen naar de fitness

“Tijdens de blok probeer ik elke dag een frisse neus te halen en zo veel mogelijk te sporten. Wandelen is wat dat betreft ideaal: je bent buiten en je bent in beweging. Ik doe het in de buurt van de Vaart en de Vismarkt omdat dat dicht bij mijn kot is, en bij wijze van opwarming als ik ga fitnessen bij City Fit aan het station. Daar hebben ze een voordelige studentenformule, maar ik heb een all-inabonnement voor 25 euro per maand, dat geeft me meer vrijheid. Ik fitness er drie à vier keer per week, ga soms onder de zonnebank en binnenkort wil ik graag een van de groepslessen meepikken.”

City Fit – Diestsestraat 239, 3000 Leuven

 

  1. Afhaalkoffie ‘special’

“Voor een korte pauze en een specialty coffee moet je bij Coffee College zijn. Er zijn niet zo veel zitplaatsen, maar je kan er ook speciale koffies afhalen. Toen ik nog les volgde aan de faculteit economie kwam ik er vaak, en ik spring er nog altijd binnen als ik in de buurt ben.”

Coffee College – Tiensestraat 72A, 3000 Leuven

Sollicitatiegids voor Starters

StepStone bundelt alle nuttige sollicitatietips voor starters in één document.

Nieuwste jobs

Sollicitatiegids voor Starters

StepStone bundelt alle nuttige sollicitatietips voor starters in één document.

Download onze gids

Verder lezen