Tips van studenten: 10 x ontspannen in Gent

Wij vroegen enkele studenten hoe zij ontspannen tijdens de blok en welke plekjes in Gent ze daarvoor het liefst opzoeken.
Zit je de hele dag met je neus in de boeken? Vergeet dan niet op tijd te pauzeren en - als het even kan - een frisse neus te halen. Wij vroegen enkele studenten hoe zij ontspannen tijdens de blok en welke plekjes in Gent ze daarvoor het liefst opzoeken.

Tip van Emilie Moreels (21 jaar, laatste jaar journalistiek bij Arteveldehogeschool)

Emilie Moreels

  1. Zen in het zwembad

“De blok breng ik meestal thuis door, waardoor ik minder in Gent-centrum kom. Tijdens de pauzes trek ik weleens naar de Rozebroeken in Sint-Amandsberg. Voor 8,5 euro kan je er als student baantjes gaan trekken, relaxen in de sauna én genieten van het subtropisch zwemparadijs. Ideaal om de stress even van me af te laten glijden.”

Subtropisch zwemparadijs Rozebroeken – Victor Braeckmanlaan 180, 9040 Gent

 

Tips van Josianne Tas (22 jaar, laatste jaar journalistiek bij Arteveldehogeschool)

  1. Budgetvriendelijke brunch in de Sleepstraat

Josianne Tas

“Een plek waar ik vaak ga eten met vriendinnen, ook tijdens de blok, is Baklavaland in de Sleepstraat. Het is een Turkse bakkerij waar je ter plaatse kan ontbijten en brunchen voor een heel aantrekkelijke prijs. Voor 8,5 euro mag je aanschuiven aan het buffet en eten zo veel je wilt. De toonbank staat vol schoteltjes met allerlei lekkers, van Turks gebak tot koffiekoeken en gekookte eitjes. Het publiek is een mix van Turkse gezinnen en studenten en het zit er altijd vol. Reserveren is dus handig.”

Baklavaland – Sleepstraat 110, 9000 Gent

 

  1. Wandelen met dieren

“Wandelen is een ideale manier om je gedachten te verzetten en wat aan lichaamsbeweging te doen. Ik ga vaak wandelen met dieren uit het asiel. Die kan je daar voor een uurtje ophalen, zodat je samen een frisse neus kan halen in het Citadelpark.”
Dierenasiel Gent – P. Bergmansdreef 2 (Citadelpark), 9000 Gent

 

  1. Ontdek je eigen stad

“Het is ook tof om intussen nieuwe plekken in Gent te ontdekken, bijvoorbeeld tijdens een historische stadswandeling. Die wandelingen vind ik online, of ik zoek in boekjes zoals The 500 Hidden Secrets of Ghent naar plekken die ik nog niet ken en waar ik eens een kijkje wil gaan nemen.”

Een greep uit de vele mooie plekjes in de stadsgids: het kleine Veergrep-parkje in de Kortrijksepoortstrraat – met zicht op de Leie – het culturele woonproject in de Zebrastraat of RIOT, een hippe boekhandel/tentoonstellingsruimte aan de Dendermondsesteenweg.

 

  1. Gezond boodschappen doen

“Even een boodschap doen is ideaal om te ontspannen. Daarvoor trek ik bijvoorbeeld naar de BEO versmarkt in het centrum, waar je verse biogroenten kan kopen. Er is ook een versbar waar ze heerlijke sapjes maken: een toffe en gezonde pauze.” 

BEO versmarkt en versbar – Heilige Geeststraat, 9000 Gent

 

  1. Soepjes en taart in de abdijtuin

“In de tuin van de Sint-Pietersabdij is er sinds een jaar of twee een barretje, de Pietersbar. Tijdens de lenteblok is het tof zitten op het terras, maar ook in de winter ga ik er graag een soepje, croque of stuk taart eten. Het is er heel gezellig en je steunt er een sociaal project mee, want de bar wordt uitgebaat door de vzw Kompas.”

Pietersbar – Sint-Pietersplein 9, 9000 Gent

 

  1. Lekker en gezellig lunchen

“Nog zo’n sociaal tewerkstellingsproject waar je lekker kan lunchen, is restaurant Parnassus in de Oude Houtlei. Voor 9 euro heb je er al een (vegetarische) dagschotel met soep. Je zit er bovendien aan grote tafels in een verbouwde kerk, het is dus ook een unieke omgeving.”

Parnassus – Oude Houtlei 122, 9000 Gent

 

  1. Goedkope shoppingstop

“Shoppen is ook ontspannen, zeker als het kan voor weinig geld. Bij Think Twice, een tweedehandswinkel met een vestiging aan de Ajuinlei en één in de Nederkouter, organiseren ze bijvoorbeeld elke maand 1-eurodagen. Tijdens de blok spring ik dan zeker eens binnen om iets op de kop te tikken.”

Think Twice – Nederkouter 118 en Ajuinlei 15a, 9000 Gent

 

Tips van Maya Van de Kerckhove (20 jaar, derde jaar kinesitherapie bij UGent)

Maya van de Kerckhove

  1. Gezelliger dan in de bib

“Het ideale ontspan- én studeerplekje is voor mij Bizar Café. Het interieur is er warm en huiselijk, alsof je in woonkamer van je grootouders zit. Ze hebben er allerlei drankjes, soep en snacks, allemaal biologisch, vers en gezond. Ik trek ernaartoe om even te ontsnappen aan het drukke studentenleven.”

Bizar Café – Zwijnaardsesteenweg 454, 9000 Gent

 

  1. Printpauze

Pauze nemen betekent niet altijd nietsdoen. Je kan ook het nuttige aan het aangename koppelen: even een boodschap doen, kopietjes maken of een cursus afdrukken.

Bizar Café

“Mijn cursussen laat ik gratis printen bij Zerocopy. Het strookje reclame onderaan elke pagina stoort me niet, en je kan je documenten ophalen in een van de vele winkels of cafés waar een printer staat. Bij boekhandel De Slegte vind je er bijvoorbeeld een, of bij Bizar Café.”

Een frisse neus halen, je cursus afdrukken en in één moeite ook iets drinken of even rondneuzen tussen de boeken: de ideale blokpauze.

De Slegte – Voldersstraat 7, 9000 Gent

Sollicitatiegids voor Starters

StepStone bundelt alle nuttige sollicitatietips voor starters in één document.

Nieuwste jobs

Sollicitatiegids voor Starters

StepStone bundelt alle nuttige sollicitatietips voor starters in één document.

Download onze gids

Verder lezen

8 gouden sollicitatietips voor starters

Ben je als starter op zoek naar een job, dan is de concurrentie vaak bikkelhard. Je bent lang niet de enige die zijn zinnen op een leuke job heeft gezet en daar komt nog bij dat je weinig tot geen ervaring in de strijd kan gooien. Wij geven je 8 gouden tips om je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Spontaan solliciteren werkt

Heel wat mensen die spontaan solliciteren wordt uitgenodigd om zich te komen voorstellen tijdens een sollicitatiegesprek. Dus droom je van een job bij een specifiek bedrijf? Blijf niet wachten op de geknipte vacature en stuur spontaan je CV op.