Solliciteer succesvol met de Sollicitatiegids voor Starters

Behaalde jij net je diploma en ben je klaar om de arbeidsmarkt te veroveren? StepStone bundelt alle nuttige sollicitatietips voor starters in één document: de Sollicitatiegids voor starters.

“Een zeer nuttig en onmisbaar hulpmiddel ter voorbereiding op de zoektocht naar een job.
Een echte aanrader!”
Moenia Ladhib, studente Rechten

“Door het lezen van deze gids voel ik me optimaal voorbereid
om mijn eerste stappen in de professionele wereld te zetten.”
Arno Hellemans, student Sociologie

De zoektocht naar een eerste job is voor heel wat starters een belangrijke periode: je maakt beslissingen die jouw verdere carrière beïnvloeden en tekent jouw eerste professionele stappen uit. Deze zoektocht vraagt niet alleen een grondige voorbereiding, maar ook -en vooral- productieve sollicitaties. Met de Sollicitatiegids voor Starters neem je een goede start. Op basis van verschillende gesprekken met HR-professionals en HR-managers bundelt StepStone nuttige tips om succesvol te solliciteren.

Sollicitatiegids voor Starters

StepStone bundelt alle nuttige sollicitatietips voor starters in één document.

Nieuwste jobs

Sollicitatiegids voor Starters

StepStone bundelt alle nuttige sollicitatietips voor starters in één document.

Download onze gids

Verder lezen

Wat doet een IT consultant?

Wij lichten de functie IT consultant toe zodat je niet alleen een duidelijk beeld krijgt van de inhoud van deze functie, maar ook van de eisen die aan een kandidaat worden gesteld.

Vind je droomjob in 7 stappen

Een job waarvoor je elke ochtend met een grote glimlach uit bed springt? Natuurlijk is die ook voor jou weggelegd. Alles wat je nodig hebt, is een gezonde dosis zelfkennis en een sterk carrièreplan. Wij helpen je op weg in zeven stappen.

Wat doet een HR consultant?

Heb je psychologie, HR of menswetenschappen gestudeerd en zoek je een job die daarmee te maken heeft, dan is een functie van HR consultant misschien iets voor jou. Om je een beter beeld te geven van de functie zetten we de belangrijkste zaken op een rij.

4 ideale jobs voor starters

StepStone geeft een overzicht van jobs die ideaal zijn om ervaring op te doen én te ontdekken wat jouw talenten zijn.