Loononderhandeling: hoe ga je te werk?

Als startende werknemer is het belangrijk om goed voorbereid het gesprek over je loon aan te gaan. Sta je al wat verder in je carrière, dan weet je dat de meeste werkgevers niet spontaan met een jaarlijkse opslag over de brug komen en dat je zelf beter kan aansturen op een loononderhandeling. StepStone geeft tipS.

De voorbereiding

Weten wat je waard bent en een correct loon uit de brand slepen is geen evidentie. Je goed informeren is dan ook essentieel. De volgende stappen kunnen je al een aardig beeld geven:
•  Informeer bij vrienden, kennissen en collega’s op een subtiele manier over hun loon.
•  Bekijk online de geldende barema’s in de sector waar je aan de slag gaat/bent.

Bepaal voor jezelf ook een minimumloon of een minimum opslag, zo heb je steeds een basis om op terug te vallen. Is het je eerste job, wees dan realistisch, onmogelijke salariseisen kunnen ervoor zorgen dat je je kans op een aantrekkelijke job verkijkt.

Het gesprek

Ook tijdens de loononderhandeling zijn er een aantal tips die we je kunnen meegeven:
•  Laat niet onmiddellijk het achterste van je tong zien. Op de directe vraag wat je wil verdienen, kaats je de bal terug. De werkgever kan immers het best inschatten wat de job hem/haar waard is.
•  Probeer steeds tot een compromis te komen en drijf de loononderhandeling niet op de spits. Dit kan nefast zijn voor je verdere carrière. Een stappenplan om tot je verwachte loon te komen kan vaak een oplossing zijn.
•  Negativiteit of een verhitte discussie kan je op termijn je job kosten en brengt je vaak niet verder. Hou het gesprek positief, een win-win is altijd de beste uitkomst.

Wanneer voer je een loononderhandeling?

Als starter is het uiteraard evident dat je loon ter sprake komt tijdens je sollicitatie. Ben je al wat verder in je carrière dan moet je vaak zelf het initiatief nemen, je werkgever zal je zelden spontaan opslag geven.
Uiteraard zijn evaluatiegesprekken een uitgelezen moment om je loon te bespreken, maar ook op andere momenten kan dit. Het gaat om jouw aanvoelen en initiatief.

Er is meer dan loon alleen

Kijk verder dan enkel je loon. Ook bonussen en secundaire arbeidsvoorwaarden maken een verschil. Bovendien zijn factoren als flexibiliteit, extra vakantie en een job die je leuk vindt ook van belang en elementen die meespelen voor de loop van je verdere carrière.

Met deze tips in je achterhoofd boek je gegarandeerd positief resultaat bij je loononderhandeling. Veel succes!

Ontvang onze nieuwsbrief vol tips

Wil jij graag op de hoogte blijven van het laatste carrière-advies? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks nuttige tips voor je carrière.

Nieuwste jobs

Ontvang onze nieuwsbrief vol tips

Wil jij graag op de hoogte blijven van het laatste carrière-advies? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks nuttige tips voor je carrière.

Schrijf me in

Verder lezen