Jouw droomjob? Vind ze met StepStone!

Je spotte onze #dreamjob-boodschap misschien al in de treinstations en op de radio, maar hoe begin je net aan die zoektocht naar de perfecte job? StepStone komt met antwoorden!
Elke dag huppelend en breed glimlachend naar jouw job vertrekken, is dat wel realistisch? Een gezonde dosis zelfkennis, een sterk carrièreplan en wat nuttige tips van StepStone brengen jou alvast dichter bij jouw dreamjob.

Een hoog salaris is niet zozeer hét ingrediënt van een dreamjob bij Belgen. Dat blijkt alvast uit een recent onderzoek van StepStone. Belgen vinden een goede verstandhouding met collega’s en een goed evenwicht tussen werk- en privéleven veel belangrijker. De jobinhoud en een goede samenwerking met je baas komen op de derde en vierde plaats.

 

In 6 stappen naar jouw dreamjob

Maar wat zijn nu precies de ingrediënten van een dreamjob? Dit verschilt uiteraard voor iedere werknemer. Wel kan je volgende stappen doorlopen om dichter bij jouw dreamjob te komen.

  • Eerst en vooral moet je weten wat jouw talenten zijn. Ben je goed in een bepaalde vaardigheid, die jou bovendien nog eens energie geeft? Een job die aansluit bij jouw talenten zal je ongetwijfeld veel gelukkiger maken.
  • Als tweede stap omschrijf je voor jezelf de functie die volgens jou perfect bij je past, zodat je de focus van je zoektocht niet uit het oog verliest.
  • Ga vervolgens na wie je zou kunnen helpen bij het vinden van je dreamjob. Wie werkt in het bedrijf dat jou zo aanspreekt, of in die sector waarin jij zo graag wil terechtkomen? Praat erover en concretiseer zo jouw dreamjob.
  • Ten vierde leg je contact met mensen die een gelijkaardige job hebben om dan zoveel mogelijk van hen op te steken. Focus je hierbij op onder meer de jobinhoud en de vereisten van vaardigheden.
  • Zodra je overtuigd bent van de job zelf, kan je ook best nagaan of het bedrijf waar de functie vrij is bij je persoonlijkheid past. Dit kan eenvoudig door onze bedrijfsreviews te lezen die je bij (bijna) elk bedrijf op onze website kan terugvinden.
  • En vind je dan niet meteen dé dreamjob? Gun jezelf tot slot de tijd om wat ervaring op te doen, je bij te scholen en contacten te leggen. Blijf realistisch, maar blijf wel dromen en beloon jezelf voor elke vooruitgang die je boekt. Neem zeker ook eens een kijkje op onze website waar je duizenden interessante vacatures kan vinden. Misschien zit jouw dreamjob er wel tussen?

 

Proficiat, je hebt je dreamjob gevonden!

 Je hebt het stappenplan van StepStone doorlopen en je dreamjob gevonden. Proficiat! Maar daar stopt het niet. Nu is het aan jou om die ideale job binnen te halen. Om jou ook bij die moeilijke stappen te helpen kwam StepStone met enkele handige artikels voor de verschillende fases:

Alvast veel succes!

Vind jouw droomjob

Ben jij op zoek naar de job van je dromen? Goed nieuws: StepStone helpt jou!

Nieuwste jobs

Vind jouw droomjob

Ben jij op zoek naar de job van je dromen? Goed nieuws: StepStone helpt jou!

Start mijn zoektocht

Verder lezen

Wat doet een HR consultant?

Heb je psychologie, HR of menswetenschappen gestudeerd en zoek je een job die daarmee te maken heeft, dan is een functie van HR consultant misschien iets voor jou. Om je een beter beeld te geven van de functie zetten we de belangrijkste zaken op een rij.

Clan, elite, nomade… Voor welke bedrijfscultuurtype werk jij?

Bedrijfsculturen kunnen heel erg van elkaar verschillen, al zijn er ook weleens overeenkomsten zodat je kan spreken van een bepaald type. We zetten er 5 op een rij die je misschien wel herkent…

Werken in Spanje

Ontdek wat je moet weten voor je je plannen concreter maakt.

De 15 grootste knelpuntberoepen

Wil je een zekere toekomst? StepStone somt alvast de 15 grootste knelpuntberoepen op.