Een tegenvoorstel van je werkgever: aanvaarden of niet?

We vertellen je welke vragen je jezelf moet stellen voor je een beslissing neemt.
Je vindt een nieuwe job en dient je ontslag in bij je huidige werkgever. Maar in plaats van je ontslag te aanvaarden, reageert die met een tegenbod. Is het verstandig om in te gaan op dat tegenvoorstel, of blijf je beter bij je besluit om van job te veranderen? We vertellen je welke vragen je jezelf moet stellen voor je een beslissing neemt.

 

1.  Welke redenen heeft je werkgever om je een tegenvoorstel te doen?

De meeste mensen voelen zich in eerste instantie gevleid door een tegenvoorstel. Logisch, want hun werkgever ziet hen liever niet vertrekken, en daardoor voelen ze zich extra waardevol. Toch kan hij verschillende redenen hebben om een tegenbod te doen. Misschien is het duurder om je te vervangen dan om je opslag te geven, heeft hij/zij geen tijd om een vervanger te zoeken, of wil hij simpelweg dat je het project afwerkt waar je mee bezig was. Zo zijn er tal van redenen die weinig met jou of je capaciteiten te maken hebben, en die op termijn zelfs in je nadeel kunnen uitpakken. Want op een dag vindt je werkgever misschien wél een geschikte vervanger, of is je project afgelopen …

 

2.  Waarom ga je weg?

Een tegenvoorstel kan je zo overvallen dat je soms vergeet waarom je eigenlijk weg wilde bij je werkgever. Kreeg je systematisch te weinig kansen om door te groeien? Heb je onenigheid met je directe manager? Vraag jezelf dus af of die problemen opgelost worden als je toch blijft.

 

3.  Wat houdt het tegenvoorstel in?

Biedt je werkgever enkel een loonsverhoging en bijkomende voordelen, krijg je eindelijk die promotie waar je al zo lang op zat te wachten, of geeft men je de kans om mee te werken aan een boeiend, nieuw project? Zet even je emoties opzij, en vraag jezelf af of het tegenvoorstel een antwoord biedt op de redenen die je had om weg te gaan.

 

4.  Hoe zal je job evolueren op lange termijn?

Stel, je huidige werkgever vraagt je om mee je schouders te zetten onder een nieuw project dat je heel boeiend lijkt. Maar wat gebeurt er wanneer dat project afgelopen is? Beland je opnieuw in de situatie die ervoor zorgde dat je weg wilde, of heb je dan weer iets nieuws om naar uit te kijken? Voor je beslist om toch te blijven, bekijk je het best ook de mogelijkheden op langere termijn.

 

5.  Zal de band met je collega’s en je manager nog dezelfde zijn als je blijft?

Dat is moeilijk te voorspellen, maar wel iets om bij stil te staan. Welk effect zal je aangekondigde vertrek hebben op de band die je voordien had met je collega’s en je manager. Zullen ze je nog vertrouwen, nu ze weten dat je wilde opstappen? Misschien worden sommige collega’s wel afgunstig omdat je met je ontslag een promotie afdwong terwijl zij al jaren hard werken om hetzelfde te bereiken. Je oude werkomgeving zal dus mogelijk niet meer zo vertrouwd zijn.

Wil je toch veranderen van job? Hier heb je alvast opties in marketing, human resources, financiën, sales, ICT en engineering.

 

 

Verder lezen

De nationale feestdagen in België van 2019

Een feestdag is altijd leuk, zeker als je dan een extra dagje vrij hebt van werk! Wij geven je een overzicht van de wettelijke feestdagen in 2019.

Clan, elite, nomade… Voor welke bedrijfscultuurtype werk jij?

Bedrijfsculturen kunnen heel erg van elkaar verschillen, al zijn er ook weleens overeenkomsten zodat je kan spreken van een bepaald type. We zetten er 5 op een rij die je misschien wel herkent…