Een leven als slashie, iets voor jou?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om twee of meer jobs te combineren. Iets voor jou of hou je het toch maar liever bij één job?
Steeds meer mensen kiezen ervoor om twee of meer jobs te combineren. Slashies worden ze genoemd, naar het slash-teken dat ze tussen die verschillende jobs plaatsen. Iets voor jou of hou je het toch maar liever bij één job?

Niet voor iedereen weggelegd

Overdag door het leven gaan als leerkracht en na je uren websites ontwikkelen, of deeltijds werken als marketeer en daarnaast je eigen B&B uitbaten. Jobs combineren zit in de lift, dat blijkt onder andere uit het stijgende aantal werknemers met een zelfstandig bijberoep. Niet iedereen is echter in staat om meerdere jobs succesvol te combineren.

Dit moet je kunnen om als slashie voldoening te halen uit je werk:

1. Vlot schakelen

Een slashie is een echte allrounder die verschillende disciplines beheerst en meerdere talenten en interesses heeft. Maar hij moet ook vlot kunnen schakelen tussen verschillende jobs. Je moet dus kunnen loslaten als je de ene deur achter je dichttrekt, om je vervolgens honderd procent te concentreren op de volgende opdracht.

2. Persoonlijke grenzen stellen

Zolang je zelf de controle houdt over wat je doet en wanneer je werkt, is verschillende jobs combineren niet zo stresserend als het misschien lijkt. Bepaal dus je grenzen en durf ‘nee’ te zeggen als dat nodig is. Het aantal uren in een dag is eindig, de hoeveelheid energie waarover je beschikt ook.

3. Je tijd goed organiseren

Multitasken op zich is al moeilijk, laat staan als het over twee of meer jobs gaat. Op een gestructureerde manier met je tijd omspringen is dus een must als slashie. Net als een overzichtelijke agenda met strikt afgebakende tijdsblokken voor elk van je jobs.

4. Energie halen uit wat je doet

Sommige mensen combineren verschillende jobs uit financiële noodzaak, maar uiteindelijk is doen wat je graag doet de manier om een succesvolle slashie te worden. Alleen als je energie haalt uit je jobs, zal het ook lukken om ze op lange termijn te blijven combineren.

Bezorgt het combineren van jobs je meer stress dan voldoening of vind je het moeilijk om nog kwalitatief werk af te leveren? Dan zoek je beter één job die écht bij je past. Op StepStone.be bijvoorbeeld.

 

Ontvang jobs via e-mail

Wil jij als eerste op de hoogte blijven van relevante jobs? Kies je criteria en ontvang dagelijks of wekelijks voor jou geschikte vacatures!

Ontvang jobs via e-mail

Wil jij als eerste op de hoogte blijven van relevante jobs? Kies je criteria en ontvang dagelijks of wekelijks voor jou geschikte vacatures!

Stuur mij relevante jobs

Verder lezen

Werken in Spanje

Ontdek wat je moet weten voor je je plannen concreter maakt.