Een leven als slashie, iets voor jou?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om twee of meer jobs te combineren. Iets voor jou of hou je het toch maar liever bij één job?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om twee of meer jobs te combineren. Slashies worden ze genoemd, naar het slash-teken dat ze tussen die verschillende jobs plaatsen. Iets voor jou of hou je het toch maar liever bij één job?

Niet voor iedereen weggelegd

Overdag door het leven gaan als leerkracht en na je uren websites ontwikkelen, of deeltijds werken als marketeer en daarnaast je eigen B&B uitbaten. Jobs combineren zit in de lift, dat blijkt onder andere uit het stijgende aantal werknemers met een zelfstandig bijberoep. Niet iedereen is echter in staat om meerdere jobs succesvol te combineren.

Dit moet je kunnen om als slashie voldoening te halen uit je werk:

1. Vlot schakelen

Een slashie is een echte allrounder die verschillende disciplines beheerst en meerdere talenten en interesses heeft. Maar hij moet ook vlot kunnen schakelen tussen verschillende jobs. Je moet dus kunnen loslaten als je de ene deur achter je dichttrekt, om je vervolgens honderd procent te concentreren op de volgende opdracht.

2. Persoonlijke grenzen stellen

Zolang je zelf de controle houdt over wat je doet en wanneer je werkt, is verschillende jobs combineren niet zo stresserend als het misschien lijkt. Bepaal dus je grenzen en durf ‘nee’ te zeggen als dat nodig is. Het aantal uren in een dag is eindig, de hoeveelheid energie waarover je beschikt ook.

3. Je tijd goed organiseren

Multitasken op zich is al moeilijk, laat staan als het over twee of meer jobs gaat. Op een gestructureerde manier met je tijd omspringen is dus een must als slashie. Net als een overzichtelijke agenda met strikt afgebakende tijdsblokken voor elk van je jobs.

4. Energie halen uit wat je doet

Sommige mensen combineren verschillende jobs uit financiële noodzaak, maar uiteindelijk is doen wat je graag doet de manier om een succesvolle slashie te worden. Alleen als je energie haalt uit je jobs, zal het ook lukken om ze op lange termijn te blijven combineren.

Bezorgt het combineren van jobs je meer stress dan voldoening of vind je het moeilijk om nog kwalitatief werk af te leveren? Dan zoek je beter één job die écht bij je past.

 

Ontvang jobs via e-mail

Wil jij als eerste op de hoogte blijven van relevante jobs? Kies je criteria en ontvang dagelijks of wekelijks voor jou geschikte vacatures!

Ontvang jobs via e-mail

Wil jij als eerste op de hoogte blijven van relevante jobs? Kies je criteria en ontvang dagelijks of wekelijks voor jou geschikte vacatures!

Stuur mij relevante jobs

Verder lezen

Vind je droomjob in 7 stappen

Een job waarvoor je elke ochtend met een grote glimlach uit bed springt? Natuurlijk is die ook voor jou weggelegd. Alles wat je nodig hebt, is een gezonde dosis zelfkennis en een sterk carrièreplan. Wij helpen je op weg in zeven stappen.

8 gouden sollicitatietips voor starters

Ben je als starter op zoek naar een job, dan is de concurrentie vaak bikkelhard. Je bent lang niet de enige die zijn zinnen op een leuke job heeft gezet en daar komt nog bij dat je weinig tot geen ervaring in de strijd kan gooien. Wij geven je 8 gouden tips om je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

5 jobs geknipt voor thuiswerkers

Thuiswerken heeft vele voordelen, maar niet elk beroep is ervoor geschikt. In deze vijf jobs is thuiswerken wel perfect mogelijk.

In 4 stappen naar de job die bij je past

Het is belangrijk te weten wat voor jou de ideale job is. Wij stellen je 4 stappen voor die je kan doorlopen bij het selecteren van jobs die bij je passen.