Deze sectoren boomen in 2018 ondanks massale ontslagen

Bedrijven die de deuren sluiten is van alle tijden. Toch is er positief nieuws.
Iedereen herinnert zich nog de sluiting van Renault (1997), Ford Genk (2014) en recenter de massale ontslagrondes bij ING en Carrefour. Toch is er positief nieuws, want het economisch klimaat is gunstig en het aantal vacatures hoog.

 

Fons Leroy, CEO VDAB

Wij vroegen Fons Leroy, CEO van VDAB om duiding en gingen na welke sectoren dit jaar boomen qua jobs. Hij ziet de toekomst rooskleurig in. “Ik ga ervan uit dat het aantal vacatures zal blijven toenemen door de aanhoudende economische groei, dat voorspelde de Nationale Bank trouwens al in 2016. Daarnaast zullen er door de vergrijzing  jaarlijks veel mensen met pensioen gaan, die ook vervangen dienen te worden.”

Het grootste aantal vacatures situeert zich in de STEM-sector, wat staat voor Science, Technology, Engineering, Mathematics.

Technologie in de lift

Het is intussen algemeen geweten dat de toenemende digitalisering en robotisering hand in hand gaan met de groeiende vraag naar IT’ers. Agoria, sectorfederatie van de Belgische technologische industrie, verwacht voor 2018 een verdere stijging met zo’n 3.600 jobs.[1] Zin om mee te surfen op het succes van de technologisering? Bekijk de jobs.

Dringend ingenieurs gevraagd

Naar ingenieurs, al enkele jaren een knelpuntberoep, is er nog steeds grote vraag. Tal van sectoren zijn op zoek naar een bouwkundig of industrieel ingenieur met specialisaties als elektronica, elektromechanica enz.  Heb je een diploma van ingenieur op zak (master of bachelor), dan ligt de jobmarkt voor jou open. Bekijk de jobs.

Commerciële jobs voor het rapen

Geen zin om een hele dag op kantoor te zitten en houd je van sociaal contact? Dan is een Sales job wellicht iets voor jou. En er is keuze genoeg. Een gunstig economisch klimaat maakt immers dat bedrijven weer investeren en op zoek zijn naar commerciële profielen. Het aanbod is groot in tal van sectoren en dit zowel voor mensen met ervaring als voor schoolverlaters. Bekijk de jobs.

Digitale finance

Jef Van In, CEO Axa Belgium

Ook de bank- en verzekeringssector ontsnapt niet aan de impact van digitalisering, maar de sector beseft dat ze soms te weinig contact heeft met haar klanten. Jef Van In, CEO Axa Belgium, opteert daarom voor de combinatie van het makelaars- en digitale kanaal. “Zo kunnen klanten snel een product online aanschaffen, en tegelijk genieten van de dienstverlening van een makelaar.” [2] De financiële sector rekruteert diverse profielen: adviseurs, customer service, polisbeheerders, accountmanagers enz. Bekijk de jobs.

“Zorgen-kind”

Jobs binnen de zorgsector zijn al jaren knelpuntberoepen. Bovendien heeft het feit dat er een extra jaar werd toegevoegd aan de opleiding Verpleegkunde het probleem alleen maar tijdelijk vergroot, weet Fons Leroy te vertellen. Een combinatie van te weinig studenten die afstuderen met een uitstroom van mensen met jaren ervaring zorgt voor een groot aantal vacatures. Bekijk de jobs in de zorgsector.

Leroy besluit dat het grote aanbod aan vacatures een opportuniteit is voor mensen die geen job hebben en hen moet motiveren om zich eventueel te heroriënteren. Ook voor al wie van job wil veranderen, is er keuze genoeg.

We wensen je alvast veel succes bij het zoeken naar de voor jou geschikte job!

[1] https://press.agoria.be/technologiebedrijven-goed-voor-10000-extra-jobs-in-3-jaar
[2] Trends.be, 24/01/18: “Verzekeraars hebben te weinig contact met hun klanten.”

Ontvang jobs via e-mail

Wil jij als eerste op de hoogte blijven van relevante jobs? Kies je criteria en ontvang dagelijks of wekelijks voor jou geschikte vacatures!

Nieuwste jobs

Ontvang jobs via e-mail

Wil jij als eerste op de hoogte blijven van relevante jobs? Kies je criteria en ontvang dagelijks of wekelijks voor jou geschikte vacatures!

Stuur mij relevante jobs

Verder lezen

Wat doet een marketing manager?

Heb je interesse in de functie van marketing manager? Dan is het belangrijk dat je weet welke taken en verantwoordelijkheden daarbij horen.

4 ideale jobs voor starters

StepStone geeft een overzicht van jobs die ideaal zijn om ervaring op te doen én te ontdekken wat jouw talenten zijn.

Werken in het buitenland: Frankrijk  

Frankrijk is een zeer populair land voor Belgen die hun kans over de grens willen wagen. Het is ook relatief gemakkelijk om bij onze zuiderburen te gaan wonen en werken. U moet wel goed Frans spreken, niet alleen om een job te zoeken, maar voor het dagelijks leven in Frankrijk.