De sollicitatiebrief: opbouw en stijl

Hoe sluit je een sollicitatiebrief het beste af? Hoe formeel mag je schrijven? Alles wat je moet weten over de opbouw en stijl van jouw motivatiebrief.
Een goede sollicitatiebrief schrijven kan een uitdaging zijn. Je moet immers op veel dingen letten. Is de aanhef goed? Is het taalgebruik niet te formeel? Ontbreekt er informatie? Wij hebben voor jou de antwoorden op deze en andere vragen verzameld.

Inhoudsopgave

 

Voorbereiding

Voordat je aan het schrijven van je sollicitatiebrief begint, maak je best voor jezelf een overzicht met onderwerpen die je in je brief wilt vermelden. Zorg dat je antwoord geeft op de belangrijkste vragen zoals “Wie ben je?”, “Welke eigenschappen en vaardigheden maken van jou de beste kandidaat?” en “Waarom wil je precies die functie bij het bedrijf?” Doe ook research naar het bedrijf waarbij je solliciteert.

Deze informatie kun je verwerken in je brief, als je bijvoorbeeld uitlegt waarom jij goed bij het bedrijf zou passen. Door op zoek te gaan naar meer informatie over het bedrijf, kom je ook te weten hoe formeel je brief geschreven moet worden. Pas je stijl altijd aan aan de functie en het bedrijf. Als je voor een functie als advocaat solliciteert, zul je iets formeler moeten zijn in je taalgebruik en schrijfstijl dan wanneer je voor een creatievere vacature solliciteert. 

 

Indeling

Zorg dat je brief er niet als een grote blok tekst uitziet. Gebruik alinea’s, zodat je brief overzichtelijk oogt en deze goed leesbaar is voor de rekruteerder. Let goed op de lay-out van je sollicitatiebrief. Je tekst opdelen in verschillende blokken maakt al een groot verschil. Onthoud ook dat een sollicitatiebrief eigenlijk drie functies heeft:

  1. De aandacht trekken
  2. De recruiter overtuigen van jouw kwaliteiten
  3. Een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek binnenhalen

Je kunt je brief dus aan de hand van deze functies opdelen in drie delen: een begin, een middenstuk en een slot

 

Begin

Een goed begin is het halve werk! Dat geldt ook zeker voor je motivatiebrief. Het begin van je brief moet direct de aandacht trekken. Zorg er altijd voor dat je een correcte aanhef gebruikt. Gebruik de naam van de verantwoordelijke of ga voor een neutrale aanhef zoals ‘Geachte heer/mevrouw’ als je niet zeker weet wie de verantwoordelijke is. Wees met je eerste zin zo creatief mogelijk en vermijd clichés en standaardzinnen. Dat je interesse hebt in de job is vanzelfsprekend. De eerste zin moet er vooral voor zorgen dat de rekruteerder verder wilt lezen. Vermeld bijvoorbeeld meteen waarom je voor deze job solliciteert. Tips voor het begin van je sollicitatiebrief vind je hier.

 

Middenstuk

Waarom ben jij de ideale kandidaat voor deze job? Dat vertel je direct na de inleiding van je sollicitatiebrief. Wees overtuigend. Beschrijf je sterke eigenschappen en waarom deze van pas komen bij je nieuwe job. Vermeld hierbij ook de gevraagde competenties en hoe deze bij jou aansluiten. Neem er dus zeker de jobbeschrijving en vacature bij. Welke vaardigheden zijn relevant voor de job? Je sollicitatiebrief moet natuurlijk geen herhaling zijn van je CV, maar je kunt bijvoorbeeld wel je Soft Skills benoemen en toelichten. Wees vooral concreet.

In je brief kun je ook voorbeelden noemen en vertellen waarom het takenpakket je aanspreekt. Als je nog niet veel werkervaring hebt, kan je ook verwijzen naar stages of vrijwilligerswerk. Hierdoor komt een werkgever ook te weten of jij van aanpakken weet en snel mee kunt draaien in de organisatie. Je mag jezelf best verkopen, maar wees eerlijk en zorg dat je het niet voortdurend over jezelf hebt. Kruip in het hoofd van de werkgever of recruiter en vraag je af wat hij of zij precies zoekt en hoe jij in het plaatje past.

 

Slot

Een goed slot is minstens zo belangrijk als het begin van je sollicitatiebrief. Je verwijst aan het einde van je brief nog kort naar je CV. Hierin kan je werkgever immers de details over je opleidingen, werkervaring en Hard Skills terugvinden. Je hebt de rekruteerder zo goed mogelijk overtuigd van je kwaliteiten, dus nu kun je laten weten dat je graag uitgenodigd wilt worden voor een sollicitatiegesprek.

Met slechts een klein zinnetje kun je mensen al daadwerkelijk in beweging zetten. Bijvoorbeeld: “Ik vertel u graag meer tijdens een persoonlijk gesprek” of “Neem gerust contact met me op”. Vermeld ook nog eens je telefoonnummer en/of e-mailadres onderaan je motivatiebrief. Zo heeft de recruiter ook meteen je contactgegevens binnen handbereik. Maak je slot vooral niet te formeel: gebruik dus beter niet “in afwachting van uw antwoord, verblijf ik, met de meeste hoogachting”, maar schrijf zoals je spreekt, bijvoorbeeld: “Ik kijk uit naar uw antwoord. Met vriendelijke groeten”.

Lees je brief na afloop nog eens hardop voor. Zo kom je erachter of je stijl te formeel of juist te informeel is. Klinkt een zin vreemd als je hem hardop leest? Vervang hem dan. Je kunt je brief natuurlijk ook altijd door iemand anders laten nalezen.

 

Na het lezen van deze tips kun je aan de slag met jouw motivatiebrief. Maar we hebben natuurlijk veel meer tips voor de perfecte sollicitatiebrief voor je!

Ontvang jobs via e-mail

Wil jij als eerste op de hoogte blijven van relevante jobs? Kies je criteria en ontvang dagelijks of wekelijks voor jou geschikte vacatures!

Nieuwste jobs

Ontvang jobs via e-mail

Wil jij als eerste op de hoogte blijven van relevante jobs? Kies je criteria en ontvang dagelijks of wekelijks voor jou geschikte vacatures!

Stuur mij relevante jobs

Verder lezen

6 personal branding tips voor je CV

Jezelf beschouwen als een merk helpt je jouw sterktes te bepalen en uit te spelen. Dus waarom zou je dat principe niet toepassen op je CV, de sollicitatietool bij uitstek?