De forfaitaire onkostenvergoeding: fiscaal geniaal of een onzichtbaar gevaar?

Schenkt jouw werkgever je deze vergoeding? Dit kan voordelig zijn, maar let op voor de valkuilen.

Natuurlijk is geld verdienen leuk. Maar voor elke cent die op je bankrekening wordt gestort, betaal je natuurlijk ook belastingen. Vaak meer dan de helft. Daarom zoeken werkgevers en werknemers onophoudelijk naar fiscaal voordelige alternatieven voor loon. Zoals de forfaitaire onkostenvergoeding.

Maar pas op: de fiscus is achterdochtig en straft valse onkostenvergoedingen genadeloos af. We leggen je de regels uit.

Wat is een onkostenvergoeding?

Een onkostenvergoeding is een terugbetaling door je werkgever van uitgaven die jij voor hem gemaakt hebt. Omdat je postzegels voor hem gekocht hebt, bijvoorbeeld. Of omdat je in je eigen naam een vlucht geboekt hebt voor een businesstrip. Dat is perfect verantwoordbaar: je maakt een lijstje en bewijst met bonnetjes en facturen dat je de kosten gemaakt hebt. En je werkgever betaalt je die kosten terug.

Wat is een forfaitaire onkostenvergoeding?

Een forfaitaire onkostenvergoeding werkt andersom: je werkgever stort je elke maand een vast bedrag “om alle kosten en uitgaven eigen aan de werkgever te dekken”. Dat is gemakkelijker.

Pas op voor de fiscus: belasting aan 309%

Forfaitaire onkostenvergoedingen zijn niet populair bij de fiscus. Logisch: die ziet van die uitbetaalde sommen geen cent. En dus controleert ze die streng. Want, zo claimt de fiscus, veel forfaitaire onkostenvergoedingen dekken helemaal geen echte kosten. En dus zijn ze eigenlijk loon. En daarop horen natuurlijk wél belastingen betaald te worden!

Veel werkgevers sluiten een deal met de fiscus en onderbouwen hun forfait met gedeeltelijke bewijsstukken. Maar dat is niet altijd voldoende. Als de fiscus écht wil, mag die alle bewijsstukken opvragen. Kan je niet aantonen dat die vergoeding werkelijke kosten dekt (met bonnetjes en facturen)? Dan wordt je vergoeding belast aan 309%.

Pas op: dit artikel is geen sluitend juridisch advies. Het is een nuttige leidraad bij je zoektocht naar antwoorden op je vragen. Maar onze arbeidswetgeving is zo complex dat we onmogelijk elke case correct in een kort artikel kunnen vatten. Raadpleeg bij belangrijke vragen zeker een advocaat of een specialist bij de vakbond.

Ontvang onze nieuwsbrief vol tips

Wil jij graag op de hoogte blijven van het laatste carrière-advies? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks nuttige tips voor je carrière.

Nieuwste jobs

Ontvang onze nieuwsbrief vol tips

Wil jij graag op de hoogte blijven van het laatste carrière-advies? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks nuttige tips voor je carrière.

Schrijf me in

Verder lezen