De 7 bestbetaalde beroepen van het moment

Ook benieuwd naar welke jobs het meeste opbrengen? Ontdek het hier!

Elk jaar doet de overheid onderzoek naar de lonen in ons land en giet ze die in statistieken. Met welk beroep verdien je het meest in België? We zetten de bestbetaalde functies voor je op een rij.

 

1. Directeur of CEO van een grote onderneming

Als directeur van een groot bedrijf verdien je twee tot drie keer meer dan de gemiddelde werknemer: 9.253 euro bruto per maand. Voor dat loon wordt er natuurlijk wel het een en ander van je verwacht, en moet je je eerst zien op te werken. Bekijk de vacatures.

2. ICT Manager

Na algemeen directeurs zijn ICT Managers de best betaalde managers. Gezien de cruciale rol van informatie- en communicatietechnologie in elk aspect van het bedrijfsleven is dat niet zo verwonderlijk. ICT Managers verdienen gemiddeld 6.925 euro bruto per maand. Bekijk de vacatures.

3. Managers in zakelijke of administratieve dienstverlening

Financieel directeurs, HR Managers en leidinggevenden van juridische of administratieve diensten zien maandelijks een brutoloon van 6.734 euro op hun loonfiche staan. Ook zij dragen een grote verantwoordelijkheid en hebben vaak een breed takenpakket. Bekijk de vacatures.

4. Artsen

Het loon van een arts verschilt naargelang zijn ervaring en specialisatie, maar zou volgens de cijfers van het onderzoek gemiddeld rond de 6.722 euro bruto schommelen. Bekijk de vacatures.

5. Managers in verkoop, marketing, reclame, PR, R&D

Klim je als sales- of marketingprofessional op tot een managementfunctie, dan mag je rekenen op een brutosalaris van 6.228 euro per maand. Ook de gemiddelde PR of R&D Manager steekt maandelijks dit salaris op zak. Bekijk de vacatures.

6. Managers in de industrie, bouw of logistiek

Heb je een technische achtergrond of ben je ingenieur, dan mag je in een managementfunctie rekenen op 6.069 euro per maand. Dat is het gemiddelde brutoloon van managers in de industrie, delfstoffenwinning, bouwnijverheid en logistiek. Bekijk de vacatures.

7. Wiskundigen, actuarissen en statistici

Ben je een wiskundekrak of ben je een specialist in statistisch onderzoek, dan verdien je in België gemiddeld 5.155 euro bruto. Bekijk de vacatures van wiskundigen, actuarissen en statistici.

Deze gemiddelden zeggen natuurlijk weinig over de verschillen per sector of regio, maar ze bieden je wel een houvast. Veel succes met je zoektocht naar een goedbetaalde job.

Bron: FOD Economie

 

Ontvang jobs via e-mail

Wil jij als eerste op de hoogte blijven van relevante jobs? Kies je criteria en ontvang dagelijks of wekelijks voor jou geschikte vacatures!

Nieuwste jobs

Ontvang jobs via e-mail

Wil jij als eerste op de hoogte blijven van relevante jobs? Kies je criteria en ontvang dagelijks of wekelijks voor jou geschikte vacatures!

Stuur mij relevante jobs

Verder lezen

Wat doet een business developer?

Business developer is een felbegeerd profiel. De functie is heel belangrijk voor bedrijven omdat deze persoon nieuw marktaandeel en nieuwe klanten aanbrengt.

5 signalen van een negatieve bedrijfscultuur

Wil je meer weten over de organisatiecultuur bij een nieuwe werkgever? Dan volstaat het soms om je oren en ogen open te houden wanneer je op sollicitatiegesprek gaat.