Daarom is werken tijdens de kerstvakantie een goed idee

Geen kerstvakantie voor jou dit jaar? Niet getreurd. Werken tijdens ‘de mooiste tijd van het jaar’ levert je heel wat voordelen op.

Je staat niet in de file

Meer dan een uur onderweg voor een traject van amper 50 kilometer? Niet tijdens de kerstvakantie! Zelfs de Antwerpse en Brusselse ring blijven tijdens de feestperiode van files gespaard. Twee weken zonder filestress: hét gedroomde kerstcadeau voor fervente filerijders!

 

Je vinkt meer to do’s af

Die ene collega die met oog voor detail alle avonturen van haar kroost met je deelt? Met een beetje geluk brengt zij de kerstvakantie wél met haar gezin door. En met het wegvallen van haar getater krijg jij je werk heel wat vlotter gebolwerkt. Wie weet schiet er zelfs tijd over om de to do’s die al een hele tijd meegaan eindelijk af te werken. Win-win dus!

 

Je telefoon en mailbox ontploffen niet

Jij mag dan wel aan het werk zijn, heel wat collega’s, klanten en leveranciers zijn dat niet. Dat laat zich voelen: de telefoon rinkelt minder, het emailverkeer vertraagt en het onophoudelijke gezoem van de printer verstomt… Profiteer van de rust op kantoor. Ruim je bureau op, ga met de grove borstel doorheen je mailbox, orden je administratie, schaaf je productkennis bij…. En begin zo met een fris hoofd aan het nieuwe jaar.

 

LEES OOK: 6 creatieve tips voor meer concentratie op het werk

 

Je relatie met collega’s verbetert

Terwijl de rest van je collega’s van vakantie geniet, houden jij en de andere achterblijvers op het werk het fort recht. Maak het extra gezellig op de werkvloer en haal de banden aan met je lotgenoten. Een lunchpauze die net wat langer uitloopt, een praatje met die nieuwe collega die je nog niet zo goed kent, een drankje na de werkuren… Geen betere periode om het teamgevoel te versterken dan de feestperiode!

 

Je ontsnapt aan vervelende familiefeestjes

Komt er maar geen einde aan kerstfeestjes bij je (schoon)familie? Jij hebt alvast het perfecte excuus om het feest bij tante Julia te skippen, want de plicht roept. En niemand die je iets verwijt. Je kan er per slot van rekening toch niets aan doet dat je geen vrijaf kreeg? Meer zelfs, met je afwezigheid oogst je wellicht zelfs een flinke compassie van je familie. Arme jij, toch?

 

Je spaart extra verlof op

Aan het werk op een feestdag? Dat levert je niet alleen een recuperatiedag op. Heel wat werkgevers belonen het werk met een extra premie. En in plaats van het nieuwe jaar meteen met een flink hap uit je vakantiebudget te starten, spaar jij je vrije dagen lekker op, om binnenkort als enige van de eerste lentezon te genieten.

 

Je scoort punten bij je baas

Werken tijdens de feestdagen levert je heel wat credits op bij je werkgever. Want terwijl je collega’s stonden te springen om vrijaf te nemen, offerde jij je op om aan het werk te blijven. Iemand moet de boel draaiende houden, nietwaar? Wees er maar zeker van dat je met jouw flexibiliteit punten scoort. En daar pluk je op termijn gegarandeerd de vruchten van.

Upload jouw CV

Wil jij gezien worden door honderden recruiters? Maak je CV aan en zorg dat bedrijven jou kunnen contacteren.

Nieuwste jobs

Upload jouw CV

Wil jij gezien worden door honderden recruiters? Maak je CV aan en zorg dat bedrijven jou kunnen contacteren.

Mijn CV uploaden

Verder lezen

Vanaf 2018 kan je onbelast bijklussen

Vanaf 1 januari 2018 geldt de nieuwe regeling dat je jaarlijks voor 6000 euro mag bijklussen, met een maximum van 1000 euro per maand. Maar hoe gaat dit precies in zijn werk? Wij lieten alvast enkele personen aan het woord die gebruik willen maken van dit systeem.