Brutoloon versus extralegale voordelen

Een hoger brutoloon met weinig extra voordelen of een lager loon met een heleboel extralegale voordelen? Hoe maak je de beste keuze?
Wat verkies jij? En wat zijn de gevolgen van je keuze? Wij vroegen raad aan Brigitte Oversteyns, Managing Consultant Reward & HR Advisory bij HR-dienstverlener SD Worx. Zo maak jij een weloverwogen keuze op jouw maat.

Wat zijn de meest voorkomende extralegale voordelen in het salarispakket van Belgische werknemers?

Brigitte Oversteyns

Brigitte Oversteyns: “Veel gebruikte manieren van extralegaal verlonen zijn cheques: de maaltijdcheques en ecocheques, en in mindere mate de cultuur- en sportcheque. De toegekende waarde van de maaltijdcheque kan variëren: de maximumwaarde is 8 euro, en per cheque moet de werknemer zelf altijd minimaal 1,09 euro bijdragen. Men spreekt over de ‘nominale’ waarde en de ‘effectieve’ waarde: dat is de nominale waarde min de bijdrage van de werknemer. Bij de ecocheques is het maximumbedrag 250 euro per jaar.”

“Een ander vaak voorkomend extralegaal voordeel is alles wat met de groepsverzekering te maken heeft: de pensioenverzekering, de ziekte- en invaliditeitsverzekering en overlijdensverzekering”, gaat Brigitte Oversteyns verder. “In de gezondheidscontext is de hospitalisatieverzekering ook een belangrijke benefit.”

“Verder is de bedrijfswagen een vaak voorkomend extralegaal voordeel. Al zien we momenteel een evolutie naar een bredere kijk op mobiliteit: er zijn bijvoorbeeld meer en meer bedrijven die ook lease fietsen aanbieden. Ten slotte zijn er de forfaitair terugbetaalde onkosten, en is er alles wat met gsm, internetabonnement of laptop te maken heeft.”

 

 

BEKIJK ZEKER OOK ONZE DUIZENDEN VACATURES & VIND JOUW DROOMJOB

 

 

Wat leveren die voordelen werkelijk op?

“Door de complexiteit is dat heel moeilijk. Er is geen standaard formule om de netto waardering van extralegale voordelen per medewerker te berekenen. Bij maaltijdcheques is het een on-topverhaal: wanneer je je eigen bijdrage aftrekt van de nominale waarde, weet je meteen wat je netto, bovenop je loon, overhoudt.”

“Hetzelfde geldt voor de forfaitaire onkostenvergoeding: je weet elke maand wat je in the pocket krijgt, omdat dit bedrag forfaitair is vastgelegd. Bij een bedrijfswagen is het moeilijker om een waarde op het voordeel te plakken. Hou altijd in je achterhoofd dat extralegale voordelen geen loon zijn. Er wordt geen RSZ-bijdrage op ingehouden. Er is dus ook geen pensioenopbouw op dit deel van jouw beloning.”

 

Worden afspraken rond extralegale voordelen altijd collectief geregeld of is het ook mogelijk om als werknemer een pakket op maat van jouw noden samen te stellen?

“Wat vandaag belangrijk is in de afweging van extralegale voordelen versus brutoloon, is de beleving van de werknemer. Een aantal van de extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques of een groepsverzekering, zijn collectief geregeld. Maar vandaag is er ook een toenemende vraag naar flexibilisering van voordelen. Dat heeft onder meer te maken met de maatschappelijke trend naar meer individualisering en de instroom van millenials in organisaties. Zo werken sommige bedrijven met een budget waarbij werknemers zelf kunnen invullen welke benefits voor hen interessant zijn.”

“Het mobiliteitsverhaal is daarbij een stimulerende factor”, voegt Brigitte Oversteyns toe. “Werkgevers en werknemers zoeken naar een geoptimaliseerde vorm van mobiliteit. Er wordt dan voor een mobiliteitsbudget gekozen dat flexibel, op maat van de werknemer ingevuld kan worden: met lease wagens én lease fietsen, Cambio, openbaar vervoer, …”

“Thuiswerken past ook in dit plaatje. Zo’n voordeel kan je helemaal niet in geld of waarde uitdrukken. Maar het is onmiskenbaar een voordeel voor een werknemer wanneer die één dag in de week van thuis uit kan werken of op een satellietkantoor terechtkan bij hem of haar in de buurt.”

 

LEES OOK: Jouw droomjob? Vind ze met StepStone!

 

Met extralegale voordelen bouw je geen pensioen op. Is dat het belangrijkste nadeel van die voordelen versus het brutoloon?

Brigitte: “Enerzijds moet je je ervan bewust zijn dat je met extralegale voordelen geen pensioen opbouwt, zoals je dat met loon doet. Anderzijds zijn er soms ook voordelen waar je weinig mee bent als individu. Als jij bijvoorbeeld al gedekt bent door de hospitalisatie-verzekering via je partners werk, dan is een hospitalisatieverzekering in jouw loonpakket zinloos.”

“Naast de impact op je pensioen moet je de impact op je vakantiegeld en eindejaarspremie in overweging nemen: vakantiegeld wordt berekend op basis van je loon en alle variabele verloningen, zoals shiftvergoedingen of een cash prestatiebonus. Wie kiest voor een lager loon en meer extralegale voordelen krijgt dus minder vakantiegeld, dan iemand die kiest voor een hoger brutoloon en minder voordelen.”

 

Hoe maken starters een weloverwogen keuze tussen meer loon versus meer voordelen?

Brigitte: “Als je verandert van job of als je je als starter op de markt begeeft, mag je niet enkel naar je basisloon kijken. Dat is uiteraard wel belangrijk om je maandelijkse uitgaven te kunnen doen.”

“Daarnaast zijn er tal van factoren die je in overweging moet nemen: mobiliteit, de bereikbaarheid van het bedrijf, de bedrijfscultuur, de extralegale voordelen, het aanbod op vlak van gezondheid … Bedrijven kunnen heel wat bieden. Als werknemer heb je er alle belang bij om het plaatje zo breed mogelijk te bekijken en goed te evalueren wat de (extralegale) voordelen naast je brutoloon precies inhouden.

 

 

Ontvang onze nieuwsbrief vol tips

Wil jij graag op de hoogte blijven van het laatste carrière-advies? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks nuttige tips voor je carrière.

Schrijf me in

Verder lezen

6 niet te missen TED Talks over werk en carrière

Wat motiveert je in een job? En hoe solliciteer je succesvol wanneer je nauwelijks ervaring hebt? Bekijk deze TED Talks en ontdek de inzichten van internationale experten!