8 sollicitatieblunders … en wat we ervan kunnen leren!

HR-professional Joris Blommaerts vertelt ons de meest opmerkelijke sollicitatieblunders.
Klamme handen, moeilijk uit je woorden geraken... Solliciteren brengt stress met zich mee. Je wilt zó graag een goede indruk maken en die droomjob in de wacht slepen. Maar soms loopt het fout. StepStone vroeg HR-professional Joris Blommaerts (Chief Human Resources Officer EMEIA bij Sumitomo Drive Technologies) naar de meest opmerkelijke sollicitatieblunders en sprokkelde meteen tips zodat jij wél succesvol solliciteert.

Zo vermijd je blunders in je sollicitatiebrief of e-mail:

 

Gebruik een neutraal e-mailadres

“Ik kreeg ooit een sollicitatie van het e-mailadres silentmurder@yahoo.com”, steekt Joris Blommaerts van wal. “Die kandidaat heb ik wijselijk niet uitgenodigd voor een gesprek. Gebruik dus een neutraal adres, zoals je voornaam.naam@gmail.com.”

 

Vermeld duidelijk voor welke functie je solliciteert en wat je motivatie is

“In de begeleidende e-mail bij je CV mag gerust wat meer staan dan ‘ik zou graag bij jullie solliciteren en je vindt mijn CV in bijlage’. Specificeer altijd duidelijk voor welke functie je solliciteert, waar je de vacature opmerkte en wat je heeft aangezet om te solliciteren.”

 

Gebruik geen standaard e-mail voor verschillende bedrijven

“Een sollicitant die dezelfde mail openlijk adresseert aan verschillende bedrijven, maakt geen al te beste indruk”, aldus Blommaerts. Schrijf dus één e-mail per bedrijf waar je solliciteert, en maak die het liefst wat persoonlijker. Stuur je toch één standaard e-mail, vergeet dan zeker niet om de aanspreking en vacature-info aan te passen.

 

 

BEKIJK ZEKER OOK ONZE DUIZENDEN VACATURES & VIND JOUW DROOMJOB

 

 

 

Uitgenodigd op gesprek? Dan doe je dit maar beter niet tijdens het sollicitatiegesprek:

 

Vergeten voor welke functie je precies solliciteert

“Een goede voorbereiding is cruciaal. Informeer je over het bedrijf waar je solliciteert, neem de vacaturetekst goed door en duid aan wat je aantrekt in de functie”, stelt Joris Blommaerts. Vragen als ‘wat weet je over ons bedrijf?’ en ‘wat sprak je aan in de vacature?’ horen standaard bij een sollicitatiegesprek. Zorg dus dat je op die meest evidente vragen vlot kan antwoorden.

 

Grijpen naar die trillende smartphone in je zak

Blommaerts: “Ik hoor af en toe een telefoon trillen tijdens een sollicitatiegesprek. Dat is best storend, het leidt beide partijen af. Zet je gsm dus helemaal uit bij een sollicitatie. De telefoon beantwoorden tijdens een gesprek is absoluut not done.”

 

Altijd heel kort antwoorden

“Zenuwen zijn begrijpelijk, maar wees je ervan bewust dat een sollicitatiegesprek geen ondervraging is. Het is een dialoog waarbij beide partijen idealiter informatie delen. Wie heel korte antwoorden geeft of enkel ‘ja’ en ‘neen’ kan uitbrengen, maakt het de interviewer moeilijk om in te schatten of hij de juiste match gevonden heeft.”

 

Uitweiden over negatieve ervaringen in het verleden

“Sommige kandidaten die recent een negatieve ervaring hadden op het werk, hebben de neiging om die in geuren en kleuren uit de doeken te doen. Dat is geen goed idee. Probeer niet negatief te spreken over je ex-werkgever. Antwoord bijvoorbeeld kort dat er geen match was tussen jezelf en het bedrijf, en laat het topic snel achter je.”

 

Weinig geloofwaardige werkpunten opnoemen voor jezelf

Blommaerts: “Bij een sollicitatie wordt sowieso gevraagd naar punten bij jezelf die je kunt verbeteren. Vaak geven kandidaten dan een eigenschap die je ook positief kan draaien, zoals ‘té gedreven zijn’. Het is een tip die je op tal van vacaturewebsites vindt, maar als interviewer doorzie je zo’n antwoord meteen.”

“Ik apprecieer het meer als kandidaten eerlijk zijn, maar bij die negatieve eigenschap ook meteen vermelden op welke manier ze eraan werken. Zo’n antwoord komt authentieker over. Ooit had ik een kandidaat die koudweg antwoordde dat hij geen werkpunten had. Weinig geloofwaardig, want niemand is perfect.”

Joris Blommaerts

Authenticiteit en een goede voorbereiding zijn cruciaal voor een succesvolle sollicitatie”, concludeert Blommaerts. “Om af te sluiten nog één laatste tip die los staat van de sollicitatiebrief of het gesprek: hou je sociale media accounts privé of afgeschermd.”

“Als je ze toch publiek deelt, vermijd dan bijvoorbeeld foto’s van uitspattingen in je uitgaansleven. Die laten niet meteen een professionele indruk na bij een toekomstige werkgever. Sommige werkgevers doen een online screening van sollicitanten. Wees je daar dus van bewust!”

Ontvang jobs via e-mail

Wil jij als eerste op de hoogte blijven van relevante jobs? Kies je criteria en ontvang dagelijks of wekelijks voor jou geschikte vacatures!

Nieuwste jobs

Ontvang jobs via e-mail

Wil jij als eerste op de hoogte blijven van relevante jobs? Kies je criteria en ontvang dagelijks of wekelijks voor jou geschikte vacatures!

Stuur mij relevante jobs

Verder lezen

Solliciteren: versterk je persoonlijk imago

Personal branding, heel veel mensen zijn er dagdagelijks mee bezig. Welk imago zet je neer, wat wil je uitstralen, hoe kom ik over op de social media en ook voor je carrière wordt een persoonlijk imago steeds belangrijker.