7 tips om je carrière te boosten tijdens de zomer

De zomer is de ideale periode om tijdens rustigere momenten je carrière een duwtje in de rug te geven!
In de zomermaanden zijn heel wat collega's met vakantie, draait alles op de werkvloer net wat kalmer en is er meer tijd. Als je het verstandig aanpakt en deze 'extra' tijd slim besteedt, kan je je carrière in deze periode een duwtje in de rug geven. StepStone geeft je 7 slimme tips.

1. Neem wat extra verantwoordelijkheid op

Bij afwezigheid van een aantal collega’s is het misschien net wat makkelijker je te profileren en je kwaliteiten onder de aandacht te brengen. Pik wat extra taken op, neem wat werk over van een afwezige collega, maar let wel op: zorg dat je je collega niet in een negatief daglicht stelt, want dat krijgt hij/zij gegarandeerd te horen bij de terugkeer.

 

2. Profileer je en netwerk

Maak van deze iets kalmere periode gebruik om te netwerken. Sla links en rechts eens een praatje. Ook met de collega’s die je normaal gesproken nauwelijks spreekt. Bouw aan je netwerk, leg contacten en profiteer van de zonnestralen. Iedereen is dan toch wat opener en losser, nee?

 

3. Scan het bedrijf

De zomer is de ideale periode om het bedrijf eens volledig te scannen. Wie werkt er, welke afdelingen boeien je en wat zijn de mogelijkheden. Knoop een praatje aan, neem wat documenten en de website door en bouw op die manier aan je toekomst. Je weet zo veel beter waar je naartoe kan en wil.

 

4 Breng je social media up-to-date

Nu de loden druk wat minder is, kan je perfect je LinkedIn en andere profielen op social media eens onder de loep nemen. Vul deze aan en pimp deze een beetje, zodat ze er weer fris uit zien. Zo werk je aan je persoonlijke merk.

 

5. Je baas overtuigen tijdens zijn afwezigheid

Je baas of verantwoordelijke nergens op de werkvloer te bespeuren? Dat is geen reden om een tandje terug te schakelen. Dit is het moment om te tonen dat je je job aankan zonder iemand die over je schouder kijkt. Los zaken op en neem initiatief. Let daarbij wel op om niet op al te veel tenen te trappen.

 

6. School jezelf bij

Niet alle cursussen liggen stil in de zomer en bovendien kan je aan zelfstudie doen. Gebruik de vrijgekomen tijd nuttig en werk aan je eigen kwaliteiten. Misschien een taalcursus? Met bijscholen wapen je je nog beter voor de toekomst en verhoog je je marktwaarde.

 

7. Breng je volgende carrièrestap in kaart

Maak gedurende de zomer eens een samenvatting over je job. Noteer welke zaken je energie geven en waar je bijvoorbeeld een bloedhekel aan hebt. Op deze manier leer je jezelf veel beter kennen en kan je de verdere richting van je carrière bepalen.

Benut met deze 7 tips de zomer optimaal, maar vergeet ook af en toe niet gewoon van het mooie weer te genieten. Ontspanning geeft inspiratie.

 

 

Ontvang onze nieuwsbrief vol tips

Wil jij graag op de hoogte blijven van het laatste carrière-advies? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks nuttige tips voor je carrière.

Nieuwste jobs

Ontvang onze nieuwsbrief vol tips

Wil jij graag op de hoogte blijven van het laatste carrière-advies? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks nuttige tips voor je carrière.

Schrijf me in

Verder lezen