5 signalen van een negatieve bedrijfscultuur

Wil je meer weten over de organisatiecultuur bij een nieuwe werkgever? Dan volstaat het soms om je oren en ogen open te houden wanneer je op sollicitatiegesprek gaat.
Wil je meer weten over de organisatiecultuur bij een nieuwe werkgever? Dan volstaat het soms om je oren en ogen open te houden wanneer je op sollicitatiegesprek gaat. Deze 5 signalen zouden wel eens kunnen wijzen op een negatieve bedrijfscultuur.

Er hangt een bedrukte sfeer

Op sollicitatiegesprek gaan tijdens de kantooruren heeft zo zijn voordelen. Het maakt het bijvoorbeeld des te makkelijker om iets op te vangen van de sfeer op de werkvloer. Zit iedereen stijfjes achter zijn bureau zonder op te kijken wanneer je binnenkomt, hangt er een beklemmende stilte op de werkvloer en zie je helemaal niemand lachen of praten met een collega, dan zegt dat vaak veel over de bedrijfscultuur.

 

Je krijgt maar geen feedback na je eerste sollicitatiegesprek

Duurt het weken of zelfs maanden voor je iets hoort na je eerste sollicitatiegesprek, of houdt een werkgever je eindeloos aan het lijntje over de selectiebeslissing? Dan voorspelt dat niet veel goeds over de manier waarop die werkgever met mensen omgaat.

 

Men vertelt je niets over de bedrijfscultuur

Wordt er tijdens de sollicitatiegesprekken met geen woord gerept over de waarden van het bedrijf, de sfeer op de werkvloer, de mensen met wie je zal samenwerken? En krijg je nooit een bevredigend antwoord als je er zelf naar vraagt? Misschien is er wel een reden waarom je niet meer info krijgt over je nieuwe werkomgeving en valt er iets te verbergen.

 

LEES OOK: Clan, elite, nomade… Voor welke bedrijfscultuurtype werk jij?

 

De kantoren zijn rommelig en verouderd

Rommelige bureaus met achtergebleven vuile kopjes, onaangenaam tl-licht en nauwelijks natuurlijke lichtinval, stapels kartonnen dozen en nergens een streepje groen te bespeuren… Een werkgever die geen moeite doet om een aangename werkomgeving te creëren, levert over het algemeen ook weinig inspanningen om het werknemers op andere vlakken aangenamer te maken.

 

Men legt overdreven veel nadruk op de pingpongtafel

Van een bedrijf waar het de gewoonte is om ’s middags een partijtje pingpong te spelen, mag je verwachten dat de werksfeer er goed zit. Toch maakt de aanwezigheid van een pingpongtafel niet alles goed. Zo is het geen garantie voor een goede werk-privébalans of een open communicatie tussen management en werknemers. Wordt er overdreven veel nadruk gelegd op de pingpongtafel (of de lekkere koffie, of de moderne kantine), maar merk je uit niets anders dat men begaan is met het welzijn van werknemers? Wees dan op je hoede… 

Het is niet altijd mogelijk om na één gesprek hoogte te krijgen van de werksfeer en de organisatiecultuur. Probeer daarom zoveel mogelijk info te verzamelen via de rekruteerder zelf, (ex-)werknemers, klanten, leveranciers en andere kanalen. 

 

Wil je zeker weten dat de bedrijfscultuur van je nieuwe werkgever bij je past?

Terechtkomen in een bedrijfscultuur die erg negatief is, is bijzonder vervelend. Je bent al van job gewisseld en nu zit je vast in iets waar je ongelukkig van wordt… Dat kun je gelukkig voorkomen! Om kandidaten een duidelijk beeld van een werkgever te kunnen geven, heeft StepStone Bedrijfsreviews gelanceerd: een eerlijk beeld van iedere werkgever, gemaakt voor en door werknemers. Geef in 3 minuten anoniem je mening over je huidige of vorige werkgevers. Iedere review telt! 

Start de vragenlijst

Vanaf de zomer van 2018 kun je zien welke bedrijven goed scoren op verschillende werkgerelateerde vlakken. Zo kun je de juiste keuze maken als je op zoek gaat naar een nieuwe job!

Ontvang jobs via e-mail

Wil jij als eerste op de hoogte blijven van relevante jobs? Kies je criteria en ontvang dagelijks of wekelijks voor jou geschikte vacatures!

Nieuwste jobs

Ontvang jobs via e-mail

Wil jij als eerste op de hoogte blijven van relevante jobs? Kies je criteria en ontvang dagelijks of wekelijks voor jou geschikte vacatures!

Stuur mij relevante jobs

Verder lezen

Wat doet een project manager?

Wie dagelijks vacatures doorneemt, ziet heel vaak jobs voor project managers. Omdat het niet altijd duidelijk is waar bedrijven nu precies naar op zoek zijn, zetten we de belangrijkste aspecten van deze functie op een rijtje.

Wat doet een IT consultant?

Wij lichten de functie IT consultant toe zodat je niet alleen een duidelijk beeld krijgt van de inhoud van deze functie, maar ook van de eisen die aan een kandidaat worden gesteld.