5 onbekende maar goedbetaalde jobs

Wij hebben voor jou een lijst opgesteld met onbekende, maar goedbetaalde jobs.
Dat je als chirurg, advocaat of CEO van een groot bedrijf goed je boterham verdient, is algemeen bekend. Maar ook met deze minder bekende jobs mag je rekenen op een aantrekkelijk loon.

1. Luchtverkeersleider

Het basisloon van een luchtverkeersleider bedraagt in ons land minstens 6.200 euro bruto per maand. Het is dan ook een job met een grote verantwoordelijkheid, want luchtverkeersleiders begeleiden en controleren alle vertrekkende en aankomende vluchten in het Belgische luchtruim. Er hangen dus dagelijks duizenden mensenlevens van af.

Bekijk alle jobs in de luchtvaart.

 

2. Conservator

Een conservator beheert objecten met een artistieke of wetenschappelijke waarde, meestal in een museum. Vaak is hij ook verantwoordelijk voor het aankopen van die voorwerpen en de organisatie van tentoonstellingen. Gemiddeld verdient een conservator zo’n 4.000 euro bruto per maand.

Bekijk alle jobs in kunst en cultuur.

 

 

BEKIJK ZEKER OOK ONZE DUIZENDEN JOBS & VIND JOUW DROOMJOB

 

 

3. Actuaris

Een actuaris is iemand die risico’s berekent en evalueert voor de bank- of verzekeringssector. Hij heeft een wiskundige en/of economische achtergrond. Actuaris is een knelpuntberoep en wordt zeer goed betaald: gemiddeld 5.000 euro bruto per maand.

Bekijk alle jobs in de bank- en verzekeringssector.

 

4. Loods

Een loods zorgt ervoor dat schepen veilig de haven kunnen binnenvaren. Hij krijgt daarvoor een bruto jaarsalaris van 48.600 euro, en dat bedrag kan door allerlei variabele vergoedingen oplopen tot 7.000 euro netto per maand. Voor je loods kan worden, moet je eerst jaren ervaring opdoen als kapitein op de lange omvaart.

Bekijk alle jobs in de haven.

 

5. Tolk bij de Europese Commissie

Tijdens de vergaderingen van de Europese Commissie vertalen tolken wat er gezegd wordt naar hun moedertaal voor de aanwezige ministers, ambtenaren en deskundigen. Hun startloon ligt rond de 4.000 euro netto, maar kan makkelijk oplopen tot 5.000 euro netto per maand.

Bekijk alle jobs voor tolken.

Veel succes met de zoektocht naar een job!

Ontvang jobs via e-mail

Wil jij als eerste op de hoogte blijven van relevante jobs? Kies je criteria en ontvang dagelijks of wekelijks voor jou geschikte vacatures!

Nieuwste jobs

Ontvang jobs via e-mail

Wil jij als eerste op de hoogte blijven van relevante jobs? Kies je criteria en ontvang dagelijks of wekelijks voor jou geschikte vacatures!

Stuur mij relevante jobs

Verder lezen

Wat doet een luchtverkeersleider?

In "Een Vak Apart" interviewen we telkens mensen met een interessante, unieke of atypische job. Vandaag is het de beurt aan Jan, een luchtverkeersleider.

Wat doet een kerstman?

In "Een Vak Apart" interviewen we telkens mensen met een interessante, unieke of atypische job. Vandaag is het de beurt aan Marco, de Kerstman.

Wat doet een IT consultant?

Wij lichten de functie IT consultant toe zodat je niet alleen een duidelijk beeld krijgt van de inhoud van deze functie, maar ook van de eisen die aan een kandidaat worden gesteld.