5 jobs geknipt voor thuiswerkers

Thuiswerken heeft vele voordelen, maar niet elk beroep is ervoor geschikt. In deze vijf jobs is thuiswerken wel perfect mogelijk.
Je krijgt meer werk verzet, verspilt geen tijd in de file en het komt je work-lifebalans ten goede. Thuiswerken heeft vele voordelen, maar niet elk beroep is ervoor geschikt. In deze vijf jobs is thuiswerken wel perfect mogelijk.

1. Redacteur, copywriter of vertaler

Een computer en een internetverbinding, meer heb je niet nodig om als copywriter, redacteur of vertaler je werk te kunnen doen. Vergaderingen en briefings horen er natuurlijk ook bij. Maar op dagen dat er geen afspraken in je agenda staan, kan je perfect thuis aan de slag.

 

2. Digital Marketing Expert

Digitale media zijn per definitie belangrijk in deze job, en die kan je net zo goed beheren wanneer je van thuis uit werkt. Bovendien komt er bij een job als Digital Marketing Manager heel wat strategisch denkwerk aan te pas. Enkele dagen ongestoord thuiswerken zijn dan ideaal om je marketingplan uit te tekenen.

 

3. (External) Sales Executive

Als Sales Executive is het weleens handiger om een uurtje thuis te werken voor je naar je klantenafspraak moet, in plaats van tijd te verliezen in de file naar het werk. Sowieso is dit meestal een job met veel flexibiliteit, waarbij je vaak onderweg bent en minder strikt gebonden bent aan de vaste kantooruren.

 

4. Grafisch vormgever of webdesigner

Zolang je thuis over de nodige grafische programma’s en over een internetverbinding beschikt, kan je als grafisch vormgever of webdesigner makkelijk een dagje thuiswerken. Iets minder handig als je geregeld feedback moet vragen aan collega’s, maar ideaal om een dagje geconcentreerd door te werken.

 

5. Customer Service Manager

Vragen of opmerkingen van klanten komen steeds vaker binnen via chat, e-mail, online formulieren, en social media. Om ze te beantwoorden hoef je als Customer Service Manager dus niet per se fysiek aanwezig te zijn op kantoor. Een computer met toegang tot de klantenplatformen en een internetverbinding zijn natuurlijk wel een must.

 

Veel werkgevers laten occasioneel thuiswerk toe, en steeds meer organisaties laten al hun medewerkers bijvoorbeeld een dag per week thuiswerken. Zou je best wat vaker van thuis uit willen werken? Bespreek het met je werkgever en maak vooral goede afspraken.

Vind jouw droomjob

Ben jij op zoek naar de job van je dromen? Goed nieuws: StepStone helpt jou!

Vind jouw droomjob

Ben jij op zoek naar de job van je dromen? Goed nieuws: StepStone helpt jou!

Start mijn zoektocht

Verder lezen

Vind je job via mobile: 5 tips

Het was nog nooit makkelijker om te solliciteren! Lees hier hoe je ook een job kan vinden via mobile.