6 niet te missen TED Talks over werk en carrière

Wat motiveert je in een job? En hoe solliciteer je succesvol wanneer je nauwelijks ervaring hebt? Bekijk deze TED Talks en ontdek de inzichten van internationale experten!
Ken jij de TED Talks? TED, de afkorting van Technologie, Entertainment, Design, is een wereldwijde non-profitorganisatie die gelooft in de kracht van het verspreiden van ideeën. In korte uiteenzettingen delen experts uit allerhande domeinen hun visie: inspirerend, vernieuwend én boeiend. Bekijk hier de meest interessante en relevante video’s met TED Talks over werk en carrière.

Op zoek naar een betere work-life balance

Iedereen worstelt in de loop van z’n carrière wel eens met de balans tussen werk en privé. Moet je beide strikt gescheiden houden? Hoe combineer je een drukke job met een gezin? Welke keuzes kan je als werknemer maken? Of ligt de bal toch vooral in het kamp van de werkgever of de maatschappij? Nigel Marsh, auteur en marketeer, pleit in deze TED Talk voor een eerlijk maatschappelijk debat, maar wijst er tegelijk op dat ieder van ons verantwoordelijk is voor z’n eigen (job)keuzes.

 

 

Onze tip!

Hoe ziet jouw ideale werkdag eruit? Noteer het voor jezelf, met Nigels humoristische en verhelderende visie in het achterhoofd, en onderneem actie om een beter evenwicht in werk en privé te brengen. Doen!

 

Inzicht in bedrijfsstrategie helpt je carrière vooruit

Je wil opklimmen op de carrièreladder, maar merkt dat je in het middle management blijft steken. Susan Colantuono, CEO en oprichtster van Founding Women, legt de vinger op de wonde. Ze focust daarbij vooral op vrouwen, maar haar advies is uiteraard even waardevol voor mannen. Inzicht in waar het bedrijf naartoe wil, wat de strategie is en welke financiële doelen gesteld zijn, blijkt cruciaal voor wie een toppositie in een bedrijf ambieert. Een TED Talk met duidelijk advies waar je écht iets aan hebt!

 

Over de positieve kant van carrièreswitches

Ben jij een jobhopper of neemt jouw carrière de meest uiteenlopende wendingen? Schrijfster en kunstenares Emilie Wapnick stelt je in deze video gerust. Er is niets mis met verschillende interesses hebben en je mag best van richting veranderen in je professionele loopbaan.

Wapnick lanceert de term ‘multi-potentialite’ voor wie uiteenlopende verlangens en creatieve ambities heeft. Droom jij van een carrière als barista, illustrator én meubeldesigner? Ontdek wat de voordelen kunnen zijn van de mix van jouw interesses:

 

Wie gelukkig is, werkt beter

Op de meest humoristische en entertainende manier overtuigt psycholoog Shawn Anchor je er in deze TED Talk van dat positieve psychologie heel belangrijk is in je leven, en zeker ook in  je werk. Op het einde van zijn talk geeft de psycholoog vijf tips over hoe we ons brein kunnen trainen om positief te zijn. Een positieve ingesteldheid helpt je immers om beter te functioneren en succesvoller te zijn, maar ook productiever te werken.

 

Onze tip!

Noteer elke dag drie zaken waar je dankbaar voor bent en stuur dagelijks één positieve e-mail naar een vriend of collega om hem/haar een compliment te geven of te bedanken.

 

Geef betekenis aan je werk

Weet jij wat jou precies motiveert in je werk? Gedragseconoom Dan Ariely deed verschillende experimenten naar wat mensen motiveert om te werken en deelt zijn bevindingen in deze Ted Talk. Niet enkel geld is een motivator, maar ook onder meer de verbondenheid die je voelt met je werk, de betekenis die je geeft aan je job en de uitdagingen die je moet overwinnen. Een interessante TED Talk die je doet nadenken over wat jij belangrijk vindt in een job:

 

Solliciteer mét succes

Maar weinig afgestudeerden gaan vandaag aan de slag in een domein dat bij hun studies aansluit. Jason Shed vertelt hoe hij als bioloog begon te solliciteren voor een functie als product manager bij een technologisch bedrijf. Hij deelt zijn inzichten in wat belangrijk is bij solliciteren en bij de zoektocht naar talent op de arbeidsmarkt.

Wij onthouden vooral dat je als startende sollicitant eerder moet inzetten op je mogelijkheden en competenties dan op je studies en (gebrek aan) ervaring. Durf te tonen wat je in je mars hebt. Solliciteer je voor een marketingfunctie? Werk dan bijvoorbeeld al een marketingstrategie uit voor je potentiële werkgever, naast je CV en sollicitatiebrief.

Vind jouw droomjob

Ben jij op zoek naar de job van je dromen? Goed nieuws: StepStone helpt jou!

Nieuwste jobs

Vind jouw droomjob

Ben jij op zoek naar de job van je dromen? Goed nieuws: StepStone helpt jou!

Start mijn zoektocht

Verder lezen

Ben jij klaar voor teambuilding 2.0?

Wat is er beter dan een originele teambuilding om de band met je collega’s te versterken? Wij zochten 3 leuke formules voor je uit.