10 gouden regels om op te vallen op het werk

Hoe zorg je ervoor dat je collega's zien hoe goed je jouw werk doet? Wij geven je de 10 gouden regels.
Niet iedereen kent jouw curriculum vitae, of heeft je motivatiebrief gelezen. Je bent bijna elke dag langer op kantoor en de resultaten die je levert zijn vaak beter dan die van je collega's. Maar als niemand je werk ziet, zal je daar nooit voor worden beloond. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je collega's en managers weten wat voor werk je doet. Wij geven je hier de 10 gouden regels om op te vallen op je werk.

1. Zorg dat je op de hoogte bent van alle lopende projecten op de afdeling. Als collega’s merken dat je op de hoogte bent van alles, zullen zij je vaker aanspreken of een vraag aan je stellen. Hierdoor zal je steeds meer gezien worden als een belangrijke schakel in het team. Dit zal snel door het management team opgemerkt worden.

 

2. Maak een lijstje van meest succesvolle projecten die je hebt afgerond. Tijdens een evaluatie- of functioneringsgesprek zal dit van zeker van pas komen. Probeer deze projecten regelmatig onder de aandacht te brengen van je leidinggevende, die zal ze misschien ook doorvertellen aan andere collega’s. Dit zorgt ervoor dat je reputatie zal worden verbeterd. Overdrijf niet, je hoeft je manager niet elke dag te vertellen hoe goed je jouw werk doet.

 

3. Praat met collega’s op het werk. Een gesprek bij de koffiemachine kan heel belangrijk zijn voor het verdere verloop van jouw carrière. Hier leer je nieuwe collega’s kennen en vice versa. Probeer tussen neus en lippen door ook wat meer te vertellen over jouw werkzaamheden. Het is niet nodig alle successen op te noemen die je behaald hebt, maar zorg ervoor dat je collega’s weten wat jij voor het bedrijf doet. Collega’s weten dan dat ze bij jou terecht kunnen met bepaalde vragen.

 

4. Stel jezelf flexibel op. Je hoeft niet altijd klaar te staan om een collega onmiddellijk bij te staan, maar zorg er wel voor dat je af en toe jezelf kandidaat stelt voor een extra taak. Vaak houden managers van flexibele werknemers die helpen waar nodig is. Maar overdrijf niet, mensen zijn dan sneller geneigd te denken dat je niet genoeg werk hebt.

 

5. Pak je verantwoordelijkheden op. Als je manager jou vraagt een project uit te werken, zorg er dan voor dat je er alles aan doet om het goed af te ronden. Als je collega’s het gevoel hebben dat ze op jou kunnen rekenen, dan krijg je snel waardering hiervoor. Je zal versteld staan van hoe snel andere collega’s weten dat ze op jou kunnen rekenen.

 

LEES OOK: 6 kantoorgeheimen die elke werknemer moet kennen

 

6. Mochten er problemen ontstaan op de werkvloer, denk dan na over oplossingen. Neem het initiatief en wees creatief in het bedenken van oplossingen. Als je vindt dat je team bijvoorbeeld efficiënter zouden kunnen werken door wekelijks een meeting te hebben over een project, breng je manager hiervan op de hoogte. Iemand die ervoor zorgt dat het werk sneller en beter gedaan wordt, daar kan niemand omheen!

 

7. Zorg ervoor dat je het bedrijf, de doelstellingen en de visie van het bedrijf door en door kent. Hierdoor kan je gemakkelijker meepraten over jouw werk. Als je weet waar het bedrijf voor staat, zal je veel gemakkelijker voorstellen kunnen doen aan je collega’s en manager en zal je ook tijdens de social talk aan de koffiemachine op het werk beter mee kunnen praten.

 

8. Wees niet bang voor uitdagingen. Jouw werk zal niet snel opvallen als je je liever bezig houdt met jouw dagelijkse werkzaamheden. Neem nieuwe projecten aan, want iemand die openstaat voor nieuwe initiatieven, valt sneller op dan anderen.

 

9. Laat collega’s en managers jouw werk regelmatig beoordelen. Wees niet bang om de mening te vragen van je collega’s. Het zal je met name helpen bij je werk, en ten tweede zien anderen op deze manier ook nog waar je mee bezig bent.

 

10. Je uiterlijk is heel belangrijk als je op wilt vallen. Wanneer je je zakelijk kleedt, word je makkelijker serieus genomen. Kom je vaker casual gekleed naar het werk, dan zullen mensen je minder snel serieus nemen. Uiteraard hangt dit heel erg af van het type bedrijf en de bedrijfscultuur.

 

Aarzel niet en maak er werk van! Breng je collega’s op de hoogte van jouw werkzaamheden! Jouw naam komt wellicht op de lijst van potentiële kandidaten bij een eventuele promotie.

Vind jouw droomjob

Ben jij op zoek naar de job van je dromen? Goed nieuws: StepStone helpt jou!

Nieuwste jobs

Vind jouw droomjob

Ben jij op zoek naar de job van je dromen? Goed nieuws: StepStone helpt jou!

Start mijn zoektocht

Verder lezen

Dresscodes op het werk

Business formal, business casual of 'gewoon' casual? Dresscodes op het werk kunnen behoorlijk verwarrend zijn. Wij hebben voor jou enkele vaak gebruikte termen op een rijtje gezet.

Op hoeveel vakantiedagen heb je recht als starter?

De wetgever zorgde ervoor dat je als starter ook vakantiedagen kan opnemen, namelijk door twee bijzondere regelingen: de jeugdvakantie voor jonge werknemers en het recht op aanvullende vakantie.