10 droomjobs voor globetrotters

Wij selecteerden 10 jobs die ideaal zijn voor echte globetrotters.
Reizen en nieuwe culturen ontdekken zit in je genen, je leert graag vreemde talen, en in je job houd je van avontuur? Dan is werken in het buitenland iets voor jou. Maar met welk profiel raak je in het buitenland het makkelijkst aan de slag? Wij vonden de 10 ideale jobs.

1.  Ingenieur

Mensen met een ingenieursdiploma zijn zeer gewild op de arbeidsmarkt, zowel in ons land als daarbuiten. Vooral aan ervaren systeemingenieurs, milieudeskundigen en kwaliteitsmanagers is er op veel plaatsen een tekort. Bijkomend voordeel van zo’n diploma: ook in het buitenland is het een garantie voor een goed salaris. Vind hier je nieuwe job.
 

2.  IT’er

Het blijft een knelpuntberoep op de Belgische markt, met als gevolg dat ICT vaak wordt uitbesteed naar het buitenland. Mogelijkheden genoeg dus om in een IT-job aan de slag te gaan. Vooral developers, projectmanagers, business consultants en analisten zullen het niet al te moeilijk hebben om een job in het buitenland te vinden. Bekijk hier onze IT-jobs.
 
 
 
 

3.  Arts of verpleegkundige

Met een medisch diploma op zak is het als Belg niet zo moeilijk om elders aan de slag te gaan. Vooral specialisten vinden meestal snel een job, zowel binnen als buiten Europa. Organisaties als Artsen zonder Grenzen zijn ook altijd op zoek naar mensen voor tijdelijke opdrachten als vrijwilliger.
 

4.  MBA-profiel

Ben je een zakelijk talent met een MBA, dan heb je het juiste diploma om bij een multinational te gaan werken, waar je meestal ook terecht kan in een van de vestigingen in het buitenland.

 

5.  Toerisme

Reisleiders, stewardessen, plaatselijke reisagenten, campingverantwoordelijken: in de toeristische sector zijn er verschillende jobs waarvoor je (tijdelijk) in het buitenland verblijft. Vooral tijdens de vakantieperiode zijn hier volop jobs te vinden. Vind hier je nieuwe job.
 

6.  Leerkracht

Wereldwijd zijn er honderden vacatures in het onderwijs. Vooral als leerkracht Engels of een andere vreemde taal zijn er verschillende jobs voorhanden. Als leerkracht kun je overal ter wereld een baan krijgen.
 

7.  Journalist/cameraman of fotograaf

Als buitenlandjournalist, cameraman of nieuwsfotograaf zie je een groot stuk van de wereld, zonder dat je effectief hoeft te verhuizen. Jobs in deze sector zijn helaas eerder beperkt, en je hebt er natuurlijk wel wat ervaring voor nodig.
 

8.  Wetenschappelijk onderzoeker

Wetenschappers met een zeer gespecialiseerde kennis, zoals fysici of medisch wetenschappers, hebben vaak een toegevoegde waarde voor onderzoeksprojecten in het buitenland en worden er dus met open armen ontvangen.
 

9.  Horeca

Ben je eerder op zoek naar een tijdelijk buitenlands avontuur, dan kan je ook je kans wagen in de lokale horeca. Of je nou cocktails wilt serveren in een strandtent of liever in de keuken werkt, er is altijd wel wat te doen. Zeker tijdens de vakantieperiodes zijn er op toeristische plaatsen heel wat jobs voor seizoenswerkers. Bekijk hier onze jobs in de horeca.
 

10.  Technisch specialist

Het is een cliché, maar met een technisch diploma als loodgieter, elektricien, HVAC- of bouwspecialist ben je nog altijd zeker van werk, ook in het buitenland. Overal is er wel behoefte aan goede technici. Alle technische jobs vind je hier.

Vergeet niet: heb je een stevige beroepservaring, dan vergroot je nog je kansen op een job. Veel succes!

 

Vind jouw droomjob

Ben jij op zoek naar de job van je dromen? Goed nieuws: StepStone helpt jou!

Nieuwste jobs

Vind jouw droomjob

Ben jij op zoek naar de job van je dromen? Goed nieuws: StepStone helpt jou!

Start mijn zoektocht

Verder lezen

Wat doet een Chief Happiness Officer?

In "Een Vak Apart" interviewen we telkens mensen met een interessante, unieke of atypische job. Vandaag is het de beurt aan Charlotte, Chief Happiness Officer.

Wat doet een futuroloog?

In "Een Vak Apart" interviewen we telkens mensen met een interessante, unieke of atypische job. Vandaag is het de beurt aan Catherine, een futuroloog.