StepStone persberichten

Lees onze persberichten en ontdek met welke projecten wij bezig zijn, met wie wij samenwerken, lees de resultaten van onze onderzoeken, onze case studies en onze financiële resultaten

Werknemers vertrekken als ze geen kansen krijgen

Datum: 15-02-2012

Brussel, 15 februari 2012 - Werknemers die geen perspectieven hebben in hun huidige job, gaan op zoek naar iets nieuws. Uit een uitgebreid onderzoek van de jobsite StepStone blijkt dat een gebrek aan ontwikkelingskansen en doorgroeimogelijkheden de belangrijkste redenen zijn waarom mensen een bedrijf verlaten.

Als werknemers niet kunnen doorgroeien in een bedrijf, zullen ze een andere job gaan zoeken. Bijna de helft van de deelnemers aan het onderzoek noemde het gebrek aan carrièremogelijkheden als belangrijkste reden om te vertrekken. Werknemers willen ook binnen hun functie kunnen evolueren en hun kennis en vaardigheden ten volle kunnen inzetten op het werk. Het gebrek aan een loopbaanplan is de tweede reden om een nieuwe job te zoeken. We willen ook dat onze manager respect heeft voor het werk dat we doen. Een gebrek aan waardering komt op de derde plaats in de top 10. Het loon komt pas op de vierde plaats.

StepStone vroeg ook aan werknemers die niet van job willen veranderen, wat hen motiveert. De meerderheid zei dat ze gewoon een job hebben die ze graag doen en dus niet willen veranderen. Mensen die hun job graag doen, zien geen redenen om een nieuwe uitdaging te zoeken. Een goede band met collega's komt op de tweede plaats. Maar ook de rechtstreekse manager speelt een belangrijke rol.  Een goede relatie met de baas komt namelijk op de derde plaats in de lijst van onze redenen om bij onze werkgever te blijven.

"De resultaten bevestigen wat we uit vorige onderzoeken leerden. Doorgroeimogelijkheden, sfeer en verantwoordelijkheid zijn belangrijker dan geld. Wat niet wegneemt dat het loon competitief moet zijn. Een faire beloning gecombineerd met goede doorgroeimogelijkheden, respect, verantwoordelijkheden en sfeer kunnen resulteren in langere werkrelaties. En daar hebben zowel de werknemer als de werkgever baat bij", voegt Michel Tubbax, Managing Director van StepStone België, hier aan toe.
 

Contacteer onze PR-verantwoordelijke

Sanne De Backer
Tel: 02/209 97 39
E-mail: sanne.debacker@stepstone.be

Onze visie

Talent is van levensbelang voor een bedrijf - de juiste personen op de juiste plaats op het juiste moment tegen de juiste prijs.

Ons doel is eenvoudig: wij willen bedrijven helpen om de beste medewerkers aan te werven. Hoe doen wij dit? Dankzij onze jarenlange ervaring en onze aandacht voor de noden van de klant, kunnen wij een unieke, op maat gemaakte en flexibele combinatie aanbieden van het juiste talent, de juiste tools en processen.

Vraag aan gelijk welke succesvolle manager ter wereld wie hen helpt bij het vinden van de juiste medewerkers, en het antwoord zal duidelijk zijn: StepStone.

Testimonials

Via Sana bvba

Wij hebben nu voor de tweede maal een vacature geplaatst en als kleine onderneming zijn we zeer tevreden dat ook de tweede keer de vacature is ingevuld, met name omdat het toch een niet al te hoog profiel betreft, en iemand is aangenomen die via StepStone de vacature had gezien.

Maarten Beets , Zaakvoerder
Loading...
Deze pagina printen

Pagina Printen