StepStone persberichten

Lees onze persberichten en ontdek met welke projecten wij bezig zijn, met wie wij samenwerken, lees de resultaten van onze onderzoeken, onze case studies en onze financiële resultaten

Hebben ook Belgen een american dream?

Datum: 07-02-2012

Onderzoek over internationale mobiliteit geeft aan waar Belgen willen gaan werken


Heel wat Belgen zien een carrière in het buitenland wel zitten. De Verenigde Staten, Frankrijk en Canada zijn de meest aantrekkelijke landen. Dat blijkt uit een onderzoek van jobsite StepStone, The Network en Intelligence Group, een onderzoeksbureau dat gespecialiseerd is in de arbeidsmarkt.

De VS staat het hoogst op het verlanglijstje van mensen die hun kans in het buitenland willen wagen. Maar liefst 44% van de Belgen die overweegt om België te verlaten, zou het liefst naar de Verenigde Staten gaan. De landen waar Engels gesproken wordt, zijn duidelijk het populairst, want op de derde en vierde plaats vinden we respectievelijk Canada en het Verenigd Koninkrijk. Van onze buurlanden is Frankrijk het populairste land, het komt op de tweede plaats in de top 10. Duitsland en Nederland komen slechts op plaats 9 en 10.

"Dit is een erg uitgebreid wereldwijd onderzoek dat we samen met onze partner The Network uitgevoerd hebben," zegt Michel Tubbax, Managing Director van StepStone België. "We constateren dat op het vlak van tewerkstelling de grenzen meer en meer opengaan. Onze werkgevers appreciëren enkele jaren buitenlandse ervaring, dus dit is goed nieuws voor de kandidaat-werkzoekers in het buitenland. Anderzijds geeft deze studie aan onze Belgische bedrijven, die het moeilijk hebben om kandidaten te vinden, duidelijk aan waar ze kunnen zoeken. We noteren dat België pas op de 23ste plaats staat in de lijst van de meest populaire landen wereldwijd. Dat heeft vermoedelijk te maken met het beperkt aantal headquarters van multinationals in ons land."

Global Talent Mobility Research (GMTS) is een internationaal onderzoek uitgevoerd door The Network in samenwerking met Intelligence Group. Tussen juni en september 2011 werden 162 495 werkzoekenden bevraagd over hun visie op geografische mobiliteit. Het onderzoek was het grootste ooit in zijn soort.


Contacteer onze PR-verantwoordelijke

Sanne De Backer
Tel: 02/209 97 39
E-mail: sanne.debacker@stepstone.be

Onze visie

Talent is van levensbelang voor een bedrijf - de juiste personen op de juiste plaats op het juiste moment tegen de juiste prijs.

Ons doel is eenvoudig: wij willen bedrijven helpen om de beste medewerkers aan te werven. Hoe doen wij dit? Dankzij onze jarenlange ervaring en onze aandacht voor de noden van de klant, kunnen wij een unieke, op maat gemaakte en flexibele combinatie aanbieden van het juiste talent, de juiste tools en processen.

Vraag aan gelijk welke succesvolle manager ter wereld wie hen helpt bij het vinden van de juiste medewerkers, en het antwoord zal duidelijk zijn: StepStone.

Testimonials

Via Sana bvba

Wij hebben nu voor de tweede maal een vacature geplaatst en als kleine onderneming zijn we zeer tevreden dat ook de tweede keer de vacature is ingevuld, met name omdat het toch een niet al te hoog profiel betreft, en iemand is aangenomen die via StepStone de vacature had gezien.

Maarten Beets , Zaakvoerder
Loading...
Deze pagina printen

Pagina Printen