StepStone persberichten

Lees onze persberichten en ontdek met welke projecten wij bezig zijn, met wie wij samenwerken, lees de resultaten van onze onderzoeken, onze case studies en onze financiële resultaten

Facebook geen invloed op sollicitaties

Datum: 30-03-2010

De kans is klein dat je tijdens een sollicitatiegesprek vragen zal krijgen over je profiel op Facebook, Netlog of andere social media. Dat is de conclusie van een internationaal onderzoek van StepStone, één van de grootste Europese jobsites. Bijna 11 000 werkzoekenden uit 8 landen namen aan dit onderzoek deel. De overgrote meerderheid van de deelnemers kreeg nog nooit vragen over hun social media profiel tijdens een interview.

Meer dan 90% van de Belgen is tijdens een sollicitatiegesprek nog nooit geconfronteerd met persoonlijke gegevens die te lezen zijn op hun profiel op social media. 6% daarentegen heeft wel al vragen gekregen over persoonlijke informatie over hen die op het internet te vinden is. 3% is er niet zeker van, maar kreeg toch verdacht veel vragen over hun privéleven tijdens een eerste gesprek.

"Blijkbaar gaan rekruteerders toch minder informatie zoeken op social media dan gedacht. Uit ons onderzoek blijkt dat ze kandidaten niet vaak rechtstreeks zullen confronteren met persoonlijke informatie die ze vonden op social media. Vooral voor het aanwerven van managers en specialisten, zullen ze nog altijd de klassieke methodes gebruiken en tijdens gesprekken en testen zoveel mogelijk te weten proberen te komen over de persoonlijkheid van sollicitanten", zegt Jan Heiremans van StepStone België.

Blijkbaar is de situatie in alle landen vergelijkbaar. De cijfers zijn in alle landen in Europa bijna dezelfde. In Zweden worden social media het minst gebruikt bij rekruteringen en in Noorwegen het meest. Niet minder dan 10% werd hier al eens geconfronteerd met informatie van op hun profiel tijdens een jobinterview.

Klik hier voor een overzicht van de resultaten.
 

Contacteer onze PR-verantwoordelijke

Sanne De Backer
Tel: 02/209 97 39
E-mail: sanne.debacker@stepstone.be

Onze visie

Talent is van levensbelang voor een bedrijf - de juiste personen op de juiste plaats op het juiste moment tegen de juiste prijs.

Ons doel is eenvoudig: wij willen bedrijven helpen om de beste medewerkers aan te werven. Hoe doen wij dit? Dankzij onze jarenlange ervaring en onze aandacht voor de noden van de klant, kunnen wij een unieke, op maat gemaakte en flexibele combinatie aanbieden van het juiste talent, de juiste tools en processen.

Vraag aan gelijk welke succesvolle manager ter wereld wie hen helpt bij het vinden van de juiste medewerkers, en het antwoord zal duidelijk zijn: StepStone.

Testimonials

Via Sana bvba

Wij hebben nu voor de tweede maal een vacature geplaatst en als kleine onderneming zijn we zeer tevreden dat ook de tweede keer de vacature is ingevuld, met name omdat het toch een niet al te hoog profiel betreft, en iemand is aangenomen die via StepStone de vacature had gezien.

Maarten Beets , Zaakvoerder
Loading...
Deze pagina printen

Pagina Printen