Jobs zoeken
(functie, bedrijf, referentienr.)
(gemeente of postcode)

Ideale jobs voor rationele personen

Datum: 30-07-2017

Houd jij in elke situatie het hoofd koel en denk je na bij het nemen van een beslissing in plaats van je gevoel te volgen? Dan ben jij allicht een denkend type of een rationalist. Wij zochten aan de hand van enkele kenmerken uit welke jobs er zoal bij jou passen.

Lees onze tips

Rationeel

Top 10 aantrekkelijkste bedrijfssectoren

Datum: 23-07-2017

Natuurlijk wil je in een aangenaam bedrijf terechtkomen bij je nieuwe job. Om je het zoeken te vergemakkelijken, zetten we de 10 aantrekkelijkste sectoren hier op een rijtje.

Lees onze tips

bedrijfssector

Solliciteer succesvol met de Sollicitatiegids voor Starters

Datum: 29-03-2017

Behaalde jij net je diploma en ben je klaar om de arbeidsmarkt te veroveren? StepStone bundelt alle nuttige sollicitatietips voor starters in één document: de Sollicitatiegids voor starters.

Lees onze tips

sollicitatiegids

Een motivatiebrief schrijven: voorbeeld en tips

Datum: 30-06-2017

Werkgevers overtuigen van je talent? Dan heb je naast een overtuigend CV ook een sterke motivatiebrief nodig. We helpen je op weg met een voorbeeldbrief en concrete tips die je meteen kan toepassen.

Lees onze tips

motivatiebrief

9 tips voor solliciteren via Skype

Datum: 18-06-2017

Solliciteren via Skype is in volle opmars. Het heeft als voordeel dat je op je gemak van thuis uit kan bellen en zonder stress tijdig op je afspraak komt. Met onderstaande tips verhoog je vast je kansen op die droomjob.

Lees onze tips

Skype

4 tips om te solliciteren tijdens de zomer

Datum: 11-06-2017

De zomer is wat kalmer als het op solliciteren aankomt, recruiters zijn enkele weken op vakantie, en sollicitaties blijven iets langer liggen. En toch kan het: een job vinden tijdens de zomer. Zo pak je het aan.

Lees onze tips

solliciteren zomer

Goed betaalde jobs in Transport en Logistiek

Datum: 22-05-2017

Droom jij van een job met een mooi salaris in de sector Transport en Logistiek? We helpen je graag op weg en geven je een greep uit het aanbod.

Lees onze tips

transport

Hoeveel vakantiegeld krijg je?

Datum: 14-05-2017

In mei of juni wordt het dubbel vakantiegeld uitbetaald. Wie heeft er recht op, hoe wordt het vakantiegeld berekend en hoe wordt het belast? Wij geven meer uitleg.

Lees onze tips

vakantiegeld

4 ideale jobs voor starters

Datum: 07-05-2017

Je bent op zoek naar je eerste job, maar weet nog niet precies welke richting je uit wilt? Deze jobs zijn ideaal om ervaring op te doen én te ontdekken wat jouw talenten zijn.

Lees onze tips

eerste job

6 jobs voor wie graag zelfstandig werkt

Datum: 23-04-2017

Werk je graag zelfstandig, met veel ruimte om je werk zelf in te delen? Hoeveel zelfstandigheid je krijgt op het werk, hangt zowel van je werkgever als van jezelf af. Maar in deze jobs heb je over het algemeen net iets meer vrijheid dan in andere.

Lees onze tips

zelfstandig werken

Ingenieur-wedstrijd 2017: reglement

Datum: 18-04-2017

Lees onze tips

6 kantoorgeheimen die elke werknemer moet kennen

Datum: 09-04-2017

Al was je (vroeger) nog zo’n goede student, over de ongeschreven regels en gewoontes op de werkvloer lees je zelden iets in een cursus. Deze 6 kantoorgeheimen zou elke werknemer moeten kennen.

Lees onze tips

kantoorgeheimen

5 jobs geknipt voor thuiswerkers

Datum: 09-04-2017

Je krijgt meer werk verzet, verspilt geen tijd in de file en het komt je work-lifebalans ten goede. Thuiswerken heeft vele voordelen, maar niet elk beroep is ervoor geschikt. In deze vijf jobs is thuiswerken wel perfect mogelijk.

Lees onze tips

thuiswerken

Een leven als slashie, iets voor jou?

Datum: 02-04-2017

Steeds meer mensen kiezen ervoor om twee of meer jobs te combineren. Slashies worden ze genoemd, naar het slash-teken dat ze tussen die verschillende jobs plaatsen. Iets voor jou of hou je het toch maar liever bij één job?

Lees onze tips

Slashie

27% van Belgische transgender werknemers verliet job door vijandige werkomgeving

Datum: 29-03-2017

In het kader van de Internationale Dag van Transgendervisibiliteit voerde StepStone een enquête bij transgender werknemers. De enquête heeft als doel een beeld te vormen van hun werkervaringen, de ondersteuning die ze krijgen van HR-afdelingen en hun gedachten en gevoelens omtrent de huidige arbeidswetgeving in België.

Lees onze tips

Trans-nl

Hoe kies je je eerste job?

Datum: 26-03-2017

Je bent pas afgestudeerd en op zoek naar je eerste job, maar hoe pak je dat aan? Wij geven je tips om als starter een job te kiezen die je mooie carrièreperspectieven biedt.

Lees onze tips

eerste job

4 tips voor wie na lange tijd weer gaat solliciteren

Datum: 19-03-2017

Het is al enkele jaren geleden dat je nog ging solliciteren, maar nu wil je zoek naar een nieuwe job. Wat is er intussen veranderd op het vlak van solliciteren? Enkele tips om na een lange tijd weer een job te vinden.

Lees onze tips

Na lange tijd weer solliciteren

Eerste job? Zo overtuig je met je motivatiebrief

Datum: 12-03-2017

Op zoek naar je eerste job? Dan is een sterke motivatiebrief een must. Met deze – fictieve - voorbeeldbrief en de bijhorende schrijftips onderaan kan je meteen aan de slag.

Lees onze tips

eerste job motivatiebrief

Geschikte jobs voor hoogsensitieve personen

Datum: 05-03-2017

Ben je extreem gevoelig voor drukke werkomgevingen of een teveel aan prikkels? Dan zou het kunnen dat je een hoogsensitief persoon (HSP) bent. Een job en een werkomgeving die bij je persoonlijkheid passen, zijn voor jou des te belangrijker.

Lees onze tips

hoogsensitief persoon

Wat doet een UX Designer?

Datum: 19-02-2017

Wat doet een UX Designer precies en hoe ziet zijn loonbriefje eruit? Wij vertellen je alles over de jobinhoud en het bijhorende loon. Klaar voor je carrièrewending?

Lees onze tips

UX Designer
12
Loading...