Jobs zoeken
(functie, bedrijf, referentienr.)
(gemeente of postcode)

Zo wordt Monday een funday: 6 tips

Funday-article
Maandag na de feestperiode staat synoniem voor volle mailboxen, een lange lijst van nieuwe to do's,... Wij vertellen je hoe je van deze dag toch een topdag kan maken.

1.  Zet je roze bril op

Hét geheim van een vrijdaggevoel op maandagochtend is een positieve attitude. Zet dus je roze bril op en maak een lijstje van alles waar je die dag wél naar uitkijkt. Die babbel met je favoriete collega of dat leuke nieuwe project waaraan je mag meewerken, ze geven je maandag meteen een heel andere kleur.

2.  Niet moeten, maar willen

Beschouw de taken die je op maandag hebt gepland niet als zaken die je móét doen maar als dingen die je wíl doen. Denk eraan dat jij je job hebt gekozen en zelf de touwtjes van je leven in handen hebt. Best een fijn idee, toch?

3. Trek iets leuks aan

Een mooie sjaal, je favoriete schoenen, een nieuwe outfit, … Wat je precies aantrekt, maakt niet uit. Zolang jij er maar blij van wordt. Dress for success, zeggen ze in de VS.LEES OOK: 'Werken in 2017: wat verandert er?'4. Neem iets lekkers mee van thuis

Maak tijdens het weekend een lekker soepje of slaatje dat je de dag nadien kan opsmullen, zo heb je meteen iets om naar uit te kijken. Hou je van bakken? Maak dan koekjes of cake om uit te delen aan je collega's. Blije gezichten verzekerd.

5. Beloon jezelf

Of het nu met koekjes is, een lange lunchpauze, een aperitiefje na het werk of een deugddoende sportsessie met een vriend(in), gun jezelf een beloning. Omdat je de week succesvol gestart bent. En gewoon, omdat je het verdient.

6. Bedenk dat het voor iedereen maandag is

Ben je ondanks vele oprechte pogingen nog steeds geen fan van maandagen? Bedenk dan dat iedereen in hetzelfde schuitje zit. Je collega's, maar ook die klant met wie je een vergadering hebt, of die leverancier die je vandaag even moest - nee, wílde - bellen. En gedeeld leed is halve smart, zegt men weleens.


Blijft maandag toch een dag die je het liefst zou overslaan? Misschien ligt het niet aan jou, maar aan je job. Ga na voor welke job je op maandag wél met plezier uit je bed stapt, en check onze vacatures.


Is je zoektocht naar een nieuwe job nog niet voorbij? Hier heb je alvast opties in marketing, human resources, financiën, sales, ICT en engineering.


Loading...