Jobs zoeken
(Functie, bedrijf, referentienr.)
(gemeente of postcode)

Wat doet een administratief assistent(e)?

administratief assistent

StepStone wil dat jij een job vindt die bij je past. Ben je er nog niet uit welke job je precies zoekt? Vanaf nu helpen wij je bij je keuze. We stellen je regelmatig een functie voor en geven je meer uitleg over de taken die bij die job horen. Vandaag geven je wat meer informatie over de functie van administratief assistent(e) of secretaresse.

Wat doet een administratief assistent(e) ?

Zo goed als elk bedrijf heeft administratief personeel. Administratieve assistenten zijn zeer belangrijk voor het vlot verloop van de activiteiten van het bedrijf. Het is moeilijk om een algemeen beeld te schetsen van de taken van een administratief bediende. De functie wordt namelijk in alle bedrijven anders ingevuld en het takenpakket is ook afhankelijk van het departement, de organisatie van het team, het functieniveau,...

We geven je hieronder een overzicht van enkele taken die een administratief assistent(e) kan hebben:
•  Administratieve opvolging van dossiers
•  Beheer van de agenda van de manager en/of collega's
•  Behandelen van in- en uitgaande post
•  Beantwoorden van telefoons
•  Receptietaken
•  Logistiek (kantoormateriaal, koffiemachine,...)
•  Nalezen van dossiers
•  ...

In kleine bedrijven hebben administratief bedienden vaak nog een veel ruimer takenpakket.

Welke vaardigheden moet een administratief assistent(e) hebben?

Administratief assistenten/assistentes moeten in de eerste plaats nauwkeurig zijn en goed kunnen organiseren. Maar aangezien ze ook vaak contact hebben met klanten en interne medewerkers, moeten ze ook goede communicatieve vaardigheden hebben. Een administratief assistent(e) moet ook goed zelfstandig kunnen werken en flexibel zijn.

Afhankelijk van het functieniveau zoeken bedrijven meestal kandidaten met een diploma secundair onderwijs, of een bachelordiploma. Met een diploma in de richting secretariaat talen of office management maak je veel kans op een job als administratief bediende. Maar er zijn ook gespecialiseerde studierichtingen voor kandidaten die in een notariaat of een ziekenhuis willen gaan werken: medisch, juridisch of economisch secretariaat.

 

Verwante artikels

10 redenen waarom jij die droomjob niet vindt

CPIMAGE:32266|droomjob

Je bent al zo lang op zoek naar een job dat je je afvraagt of het je ooit zal lukken. Tijd om even stil te staan bij je aanpak, en na te gaan waarom die niet lijkt te werken. Dit zijn 10 mogelijke redenen waarom je die droomjob niet vindt.

Lees het artikel

6 dingen die je nog niet wist over de arbeidsmarkt

CPIMAGE:32173|jongeren arbeidsmarkt werken

Zet je binnenkort je eerste stappen op de arbeidsmarkt? Dan vinden we het de hoogste tijd om je een en ander te vertellen over het leven zoals het echt is als je begint te werken.

Lees het artikel

Zo helpt je persoonlijkheid je carrière vooruit

CPIMAGE:32110|zelfvertrouwen

Als we de onderzoeken mogen geloven, is zelfvertrouwen de karaktertrek bij uitstek die je carrière vooruithelpt. Zo zouden mensen die in staat zijn om zichzelf binnen enkele jaren in een bepaalde job te zien meer kans hebben om hun doel te bereiken.

Lees het artikel

Wat moet je als starter hebben om een job te vinden?

CPIMAGE:32097|starter

Je hebt je diploma op zak, deed eventueel al een eerste ervaring op, en vulde je CV aan met extra cursussen en vaardigheden. Maar waarmee maak je nu eigenlijk het verschil op de arbeidsmarkt?

Lees het artikel

Hoe lang duurt het voor je een job vindt?

CPIMAGE:31962|job vinden

soms is de zoektocht naar een job zo intensief dat je je afvraagt hoe lang die nog gaat duren. StepStone probeert je een antwoord te geven op die vraag. We vroegen mensen die recent van job veranderden hoe lang ze gezocht hadden, en brachten de antwoorden in kaart.

Lees het artikel

Hoe kan StepStone mij helpen?

Wil je gevonden worden door bedrijven, of wil je gewoon sneller kunnen solliciteren?

Maak dan nu een StepStone CV aan

Wil je de nieuwste jobs die aan je profiel beantwoorden per e-mail toegestuurd krijgen?

Maak dan nu een Job Agent aan

Loading...