Jobs zoeken
(Functie, bedrijf, referentienr.)
(gemeente of postcode)

Wat doet een administratief assistent(e)?

administratief assistent

StepStone wil dat jij een job vindt die bij je past. Ben je er nog niet uit welke job je precies zoekt? Vanaf nu helpen wij je bij je keuze. We stellen je regelmatig een functie voor en geven je meer uitleg over de taken die bij die job horen. Vandaag geven je wat meer informatie over de functie van administratief assistent(e) of secretaresse.

Wat doet een administratief assistent(e) ?

Zo goed als elk bedrijf heeft administratief personeel. Administratieve assistenten zijn zeer belangrijk voor het vlot verloop van de activiteiten van het bedrijf. Het is moeilijk om een algemeen beeld te schetsen van de taken van een administratief bediende. De functie wordt namelijk in alle bedrijven anders ingevuld en het takenpakket is ook afhankelijk van het departement, de organisatie van het team, het functieniveau,...

We geven je hieronder een overzicht van enkele taken die een administratief assistent(e) kan hebben:
•  Administratieve opvolging van dossiers
•  Beheer van de agenda van de manager en/of collega's
•  Behandelen van in- en uitgaande post
•  Beantwoorden van telefoons
•  Receptietaken
•  Logistiek (kantoormateriaal, koffiemachine,...)
•  Nalezen van dossiers
•  ...

In kleine bedrijven hebben administratief bedienden vaak nog een veel ruimer takenpakket.

Welke vaardigheden moet een administratief assistent(e) hebben?

Administratief assistenten/assistentes moeten in de eerste plaats nauwkeurig zijn en goed kunnen organiseren. Maar aangezien ze ook vaak contact hebben met klanten en interne medewerkers, moeten ze ook goede communicatieve vaardigheden hebben. Een administratief assistent(e) moet ook goed zelfstandig kunnen werken en flexibel zijn.

Afhankelijk van het functieniveau zoeken bedrijven meestal kandidaten met een diploma secundair onderwijs, of een bachelordiploma. Met een diploma in de richting secretariaat talen of office management maak je veel kans op een job als administratief bediende. Maar er zijn ook gespecialiseerde studierichtingen voor kandidaten die in een notariaat of een ziekenhuis willen gaan werken: medisch, juridisch of economisch secretariaat.

 

Verwante artikels

Hoe lang duurt het voor je een job vindt?

CPIMAGE:31962|job vinden

soms is de zoektocht naar een job zo intensief dat je je afvraagt hoe lang die nog gaat duren. StepStone probeert je een antwoord te geven op die vraag. We vroegen mensen die recent van job veranderden hoe lang ze gezocht hadden, en brachten de antwoorden in kaart.

Lees het artikel

De zin en onzin van netwerken

CPIMAGE:31903|netwerken voor job

Er wordt veel gezegd en geschreven over netwerken. Bijvoorbeeld dat het goed is voor je carrière, of dat het een goede manier is om een nieuwe job te vinden. Het klopt natuurlijk dat sommige jobs worden ingevuld zonder dat ze ooit gepubliceerd worden. En toch is netwerken alleen niet voldoende om aan die droomjob te geraken.

Lees het artikel

Solliciteren zonder (het gevraagde) diploma

CPIMAGE:31845|solliciteren diploma

Stel: na lang zoeken vind je de ideale vacature. Zou dit misschien je droomjob kunnen zijn? Maar dan zakt de moed je in de schoenen. Je hebt niet het gevraagde diploma. Of misschien zelfs helemaal geen. Hoe leg je dat uit in je CV?

Lees het artikel

Maak meer kans op die job dankzij je LinkedIn profiel

CPIMAGE:31707|Maak meer kans op die job dankzij LinkedIn

LinkedIn is een interessant medium om jezelf te onderscheiden van andere kandidaten. Ben jij nog geen LinkedIn-gebruiker maar wil je een profiel aanmaken? Hier vind je 4 tips voor een succesvolle start!

Lees het artikel

Survivalkit voor werkzoekenden

CPIMAGE:31596|survivalkit werklozen

Plots is het zover: je moet gaan solliciteren, maar weet niet goed waar te beginnen. Om je een houvast te bieden, stelden we voor jou een lijstje samen van alles wat je nodig hebt om je zoektocht te starten.

Lees het artikel

Hoe kan StepStone mij helpen?

Wil je gevonden worden door bedrijven, of wil je gewoon sneller kunnen solliciteren?

Maak dan nu een StepStone CV aan

Wil je de nieuwste jobs die aan je profiel beantwoorden per e-mail toegestuurd krijgen?

Maak dan nu een Job Agent aan

Loading...
Deze pagina printen

Pagina Printen