Jobs zoeken
(Functie, bedrijf, referentienr.)
(gemeente of postcode)

Wat doet een administratief assistent(e)?

administratief assistent

StepStone wil dat jij een job vindt die bij je past. Ben je er nog niet uit welke job je precies zoekt? Vanaf nu helpen wij je bij je keuze. We stellen je regelmatig een functie voor en geven je meer uitleg over de taken die bij die job horen. Vandaag geven je wat meer informatie over de functie van administratief assistent(e) of secretaresse.

Wat doet een administratief assistent(e) ?

Zo goed als elk bedrijf heeft administratief personeel. Administratieve assistenten zijn zeer belangrijk voor het vlot verloop van de activiteiten van het bedrijf. Het is moeilijk om een algemeen beeld te schetsen van de taken van een administratief bediende. De functie wordt namelijk in alle bedrijven anders ingevuld en het takenpakket is ook afhankelijk van het departement, de organisatie van het team, het functieniveau,...

We geven je hieronder een overzicht van enkele taken die een administratief assistent(e) kan hebben:
•  Administratieve opvolging van dossiers
•  Beheer van de agenda van de manager en/of collega's
•  Behandelen van in- en uitgaande post
•  Beantwoorden van telefoons
•  Receptietaken
•  Logistiek (kantoormateriaal, koffiemachine,...)
•  Nalezen van dossiers
•  ...

In kleine bedrijven hebben administratief bedienden vaak nog een veel ruimer takenpakket.

Welke vaardigheden moet een administratief assistent(e) hebben?

Administratief assistenten/assistentes moeten in de eerste plaats nauwkeurig zijn en goed kunnen organiseren. Maar aangezien ze ook vaak contact hebben met klanten en interne medewerkers, moeten ze ook goede communicatieve vaardigheden hebben. Een administratief assistent(e) moet ook goed zelfstandig kunnen werken en flexibel zijn.

Afhankelijk van het functieniveau zoeken bedrijven meestal kandidaten met een diploma secundair onderwijs, of een bachelordiploma. Met een diploma in de richting secretariaat talen of office management maak je veel kans op een job als administratief bediende. Maar er zijn ook gespecialiseerde studierichtingen voor kandidaten die in een notariaat of een ziekenhuis willen gaan werken: medisch, juridisch of economisch secretariaat.

 

Verwante artikels

Deze jobs zijn ideaal voor introverte mensen

CPIMAGE:31473|introverte mensen

Introverte mensen functioneren beter in een omgeving met weinig impulsen, en ze ondernemen bij voorkeur ook liever iets alleen of met twee. Daarom doe je er goed aan om – net als extraverte mensen trouwens – een job te kiezen die bij je temperament past.

Lees het artikel

Wat jij nog niet wist over solliciteren

CPIMAGE:31423|weetjes over solliciteren

Je vindt heel wat info over solliciteren op StepStone.be. Maar deze leuke weetjes wist je vast nog niet. Ontdek deze interessante wist-je-datjes nu op onze site!

Lees het artikel

De zoektocht naar je droomjob: volhouden of niet?

CPIMAGE:31237|zoektocht droomjob

Al een jaar of langer ben je op zoek naar die ene job die perfect bij je past. Dat wil maar moeilijk lukken omdat je een carrièreswitch wil maken. Zet je in dat geval door tot je die ultieme droomjob hebt gevonden, of is het juist hoog tijd om je verwachtingen bij te stellen?

Lees het artikel

Hoe leg je uit dat je werkloos was?

CPIMAGE:31223|periode van werkloosheid

Er zijn verschillende redenen waarom je een korte of een langere periode werkloos was tussen je jobs in: een sabbatjaar, ziekte, of je vond gewoon geen werk. Vermeld je die periode in je CV en je sollicitatiebrief, of toch maar beter niet? En wat doe je als een rekruteerder ernaar vraagt tijdens een sollicitatiegesprek?

Lees het artikel

10 jobs voor globetrotters

CPIMAGE:31202|jobs globe-trotters

Reizen en nieuwe culturen ontdekken zit in je genen, je leert graag en vlot vreemde talen, en ook in je job hou je van avontuur? Dan is werken in het buitenland wellicht iets voor jou.Wij selecteerden 10 jobs die ideaal zijn voor echte globetrotters.

Lees het artikel

Hoe kan StepStone mij helpen?

Wil je gevonden worden door bedrijven, of wil je gewoon sneller kunnen solliciteren?

Maak dan nu een StepStone CV aan

Wil je de nieuwste jobs die aan je profiel beantwoorden per e-mail toegestuurd krijgen?

Maak dan nu een Job Agent aan

Loading...
Deze pagina printen

Pagina Printen