Jobs zoeken
(Functie, bedrijf, referentienr.)
(gemeente of postcode)

Wat doet een administratief assistent(e)?

administratief assistent

StepStone wil dat jij een job vindt die bij je past. Ben je er nog niet uit welke job je precies zoekt? Vanaf nu helpen wij je bij je keuze. We stellen je regelmatig een functie voor en geven je meer uitleg over de taken die bij die job horen. Vandaag geven je wat meer informatie over de functie van administratief assistent(e) of secretaresse.

Wat doet een administratief assistent(e) ?

Zo goed als elk bedrijf heeft administratief personeel. Administratieve assistenten zijn zeer belangrijk voor het vlot verloop van de activiteiten van het bedrijf. Het is moeilijk om een algemeen beeld te schetsen van de taken van een administratief bediende. De functie wordt namelijk in alle bedrijven anders ingevuld en het takenpakket is ook afhankelijk van het departement, de organisatie van het team, het functieniveau,...

We geven je hieronder een overzicht van enkele taken die een administratief assistent(e) kan hebben:
•  Administratieve opvolging van dossiers
•  Beheer van de agenda van de manager en/of collega's
•  Behandelen van in- en uitgaande post
•  Beantwoorden van telefoons
•  Receptietaken
•  Logistiek (kantoormateriaal, koffiemachine,...)
•  Nalezen van dossiers
•  ...

In kleine bedrijven hebben administratief bedienden vaak nog een veel ruimer takenpakket.

Welke vaardigheden moet een administratief assistent(e) hebben?

Administratief assistenten/assistentes moeten in de eerste plaats nauwkeurig zijn en goed kunnen organiseren. Maar aangezien ze ook vaak contact hebben met klanten en interne medewerkers, moeten ze ook goede communicatieve vaardigheden hebben. Een administratief assistent(e) moet ook goed zelfstandig kunnen werken en flexibel zijn.

Afhankelijk van het functieniveau zoeken bedrijven meestal kandidaten met een diploma secundair onderwijs, of een bachelordiploma. Met een diploma in de richting secretariaat talen of office management maak je veel kans op een job als administratief bediende. Maar er zijn ook gespecialiseerde studierichtingen voor kandidaten die in een notariaat of een ziekenhuis willen gaan werken: medisch, juridisch of economisch secretariaat.

 

Verwante artikels

Survivalkit voor werkzoekenden

CPIMAGE:31596|survivalkit werklozen

Plots is het zover: je moet gaan solliciteren, maar weet niet goed waar te beginnen. Om je een houvast te bieden, stelden we voor jou een lijstje samen van alles wat je nodig hebt om je zoektocht te starten.

Lees het artikel

Maak jezelf aantrekkelijker voor werkgevers

CPIMAGE:31560|aantrekkelijk voor werkgevers

Zorg ervoor dat bedrijven weten wie jij bent en dat ze jou graag als nieuwe medewerker willen strikken. Ontdek hoe je jezelf interessanter kan maken voor werkgevers op StepStone.be.

Lees het artikel

10 taalfouten die werkgevers doen afknappen op je CV

CPIMAGE:31543|taalfouten CV

Iedereen maakt weleens een taalfout, maar in een CV of sollicitatiebrief kunnen zulke fouten grote gevolgen hebben. HR-managers hebben vaak honderden sollicitaties door te nemen, en knappen al snel af op brieven met al te veel fouten. Dit zijn de meest voorkomende.

Lees het artikel

Deze jobs zijn ideaal voor introverte mensen

CPIMAGE:31473|introverte mensen

Introverte mensen functioneren beter in een omgeving met weinig impulsen, en ze ondernemen bij voorkeur ook liever iets alleen of met twee. Daarom doe je er goed aan om – net als extraverte mensen trouwens – een job te kiezen die bij je temperament past.

Lees het artikel

Wat jij nog niet wist over solliciteren

CPIMAGE:31423|weetjes over solliciteren

Je vindt heel wat info over solliciteren op StepStone.be. Maar deze leuke weetjes wist je vast nog niet. Ontdek deze interessante wist-je-datjes nu op onze site!

Lees het artikel

Hoe kan StepStone mij helpen?

Wil je gevonden worden door bedrijven, of wil je gewoon sneller kunnen solliciteren?

Maak dan nu een StepStone CV aan

Wil je de nieuwste jobs die aan je profiel beantwoorden per e-mail toegestuurd krijgen?

Maak dan nu een Job Agent aan

Loading...
Deze pagina printen

Pagina Printen