Jobs zoeken
(functie, bedrijf, referentienr.)
(gemeente of postcode)
success

Sollicitatiebrief

Met je sollicitatiebrief kan je de rekruteerder overtuigen om je uit te nodigen voor een gesprek. Schrijf voor alle jobs een aangepaste brief.

5 tips: online solliciteren of beter per post?

CPIMAGE:36199|CVsending-article

Veel werkgevers geven je de keuze: solliciteren via e-mail of je CV opsturen per post. Maar welke optie heeft de voorkeur? Zo kies je de juiste manier om te solliciteren en vergroot je de kans dat je uitgenodigd wordt voor een gesprek.

Lees het artikel

7 soft skills die het verschil maken

CPIMAGE:36077|Skills-article

Nog geen ruime bagage aan ervaring en wil je tijdens het solliciteren toch het verschil maken? Dat kan door jouw specifieke (soft) skills in de kijker te zetten. Maar naar welke vaardigheden kijken werkgevers nu eigenlijk als ze je CV en motivatiebrief beoordelen? StepStone lijst 7 vaardigheden op die elke recruiter belangrijk vindt.

Lees het artikel

Is de motivatiebrief nog van deze tijd?

CPIMAGE:35991|Resume-article

Meer en meer sollicitanten laten de motivatiebrief achterwege bij het solliciteren voor een job. Fout? Een motivatiebrief, hoe verleidelijk het ook is om er geen mee te sturen, kan nog steeds ontzettend belangrijk en nuttig zijn. StepStone zet even op een rijtje waarom en hoe je deze brief het best aanpakt.

Lees het artikel

Goede praktijken voor het veranderen van baan

CPIMAGE:34842|change-your-job_article

U wilt uw baan opzeggen? U wilt iets anders? Het zoeken naar een nieuwe baan terwijl u werkt, kan behoorlijk ingewikkeld zijn. U zult tijd moeten reserveren voor het versturen van sollicitatiebrieven en om op sollicitatiegesprek te kunnen gaan. Daarnaast is het belangrijk om het zoeken naar een nieuwe baan op zo’n manier te combineren met uw huidige werk dat uw baas het niet direct in de gaten heeft. En verder, waar beginnen? Wie benaderen? Hier volgen enkele tips.

Lees het artikel

Zo vermijd je clichés in je sollicitatiebrief

CPIMAGE:36586|cliche_article

Mensen vervallen in clichés als ze een sollicitatiebrief moeten schrijven. Clichés vermijden, is dan ook meteen een manier om op te vallen in de massa. Dat doe je zo.

Lees het artikel

Sollicitatiebrief schrijven voor dummy's

CPIMAGE:27090|sollicitatiebrief schrijven

Een sollicitatiebrief schrijven als je niet echt een schrijftalent bent? De volgende tips helpen je alvast op weg.

Lees het artikel

Zo schrijf je een goed gestructureerde sollicitatiebrief

CPIMAGE:25785|structuur sollicitatiebrief

Een rekruteerder moet zich vaak door stapels CV’s heen worstelen, en heeft dus geen tijd om zelf op zoek te gaan naar de essentie van jouw sollicitatiebrief. Wij vertellen je hoe je rekruteerders overtuigt met een goed opgebouwde sollicitatiebrief.

Lees het artikel

Hoe begin je een sollicitatiebrief?

CPIMAGE:36154|Letter_Bigger

Sollicitanten beginnen hun sollicitatiebrief vaak met de zin: 'Naar aanleiding van uw advertentie op…'. Een concreet en direct begin, maar echt catchy is het niet. Wij geven je enkele tips die je kan gebruiken bij het schrijven van een sollicitatiebrief.

Lees het artikel

Sollicitatiebrief: drie tips voor de perfecte brief

CPIMAGE:21795|sollicitatiebrief

In je sollicitatiebrief moet je zoveel mogelijk overtuigende argumenten proberen te verwerken zonder arrogant over te komen. Wij geven je drie nuttige tips die je zullen helpen.

Lees het artikel

Sollicitatiebrief: de meest gemaakte fouten

CPIMAGE:35714|Resume-article

Een fout in een sollicitatiebrief kan fataal zijn... Eén domme schrijffout kan de beslissing van de rekruteerder om je uit te nodigen voor een gesprek beïnvloeden. Je kan dan maar beter alles op alles zetten om een foutloze sollicitatiebrief (of –mail) te versturen!

Lees het artikel

Hoe moet je sollicitatiebrief eruitzien??

CPIMAGE:19681|sollicitatiebrief

Niet alleen de inhoud van je sollicitatiebrief is belangrijk bij het solliciteren voor een job, hij moet er ook goed uitzien. Als we het hebben over je sollicitatiebrief, bedoelen we natuurlijk je sollicitatie per e-mail, want brieven worden nog maar zelden gebruikt.

Lees het artikel

Moet ik een motivatiebrief schrijven als ik solliciteer voor een job?

CPIMAGE:19255|motivatiebrief

Steeds minder mensen die een nieuwe job zoeken sturen een motivatiebrief mee met hun sollicitatie. Wij zetten in dit artikel enkele zeer goede redenen op een rijtje waarom jij een motivatiebrief moet meesturen als je solliciteert voor een job.

Lees het artikel

Hoe schrijf je een succesvolle sollicitatiebrief?

CPIMAGE:35776|CV_article

In je sollicitatiebrief krijg je de kans om de rekruteerder te overtuigen van je capaciteiten en jezelf te onderscheiden van anderen. StepStone geeft nuttige tips en voorbeelden.

Lees het artikel

Je sollicitatiebrief: alles kan beter

CPIMAGE:17247|sollicitatiebrief

Elke sollicitatie begint met een sterke sollicitatiebrief, die geldt als een soort visitekaartje voor jezelf. Zo'n sollicitatiebrief schrijf je volgens bepaalde vaste regels, maar mag tegelijkertijd best wat opvallen. Geen eenvoudige opdracht dus, zeker voor wie niet gezegend is met een vlotte pen.

Lees het artikel

Hoe maak je indruk op een recruiter met je CV?

CPIMAGE:36082|Invitation-article

Een bedrijf krijgt voor elke openstaande vacature tientallen en soms wel honderden CV’s en brieven. Ze bekijken elk CV daarom slechts enkele seconden. Jij moet er dan ook voor zorgen dat jouw CV en brief eruit springen.

Lees het artikel

Sollicitatiebrief: hoe begin ik er aan?

CPIMAGE:15546|sollicitatiebrief

In een paar zinnen de rekruteerder er van overtuigen dat jij de ideale kandidaat bent. Dat moet je doen in je sollicitatiebrief. Wij geven je enkele tips.

Lees het artikel

Wat mag je niet vergeten als je via e-mail solliciteert?

CPIMAGE:14945|e-mail

Solliciteren via e-mail is een goed idee, maar hou er rekening mee dat je ook hiervoor even tijd moet nemen

Lees het artikel

Checklist voor sollicitaties via mail

CPIMAGE:9383|mail

Stel: je hebt de job van je dromen gevonden en wil per mail solliciteren. Waar moet je nu rekening mee houden? Onze checklist helpt je op weg!

Lees het artikel

De do's en don'ts van een motivatiebrief

CPIMAGE:17709|motivatiebrief

Wil je de rekruteerder ervan overtuigen dat jij de beste persoon bent voor de functie? Dan is je motivatiebrief of –mail heel belangrijk.

Lees het artikel

Onze Channels

Loading...