Jobs zoeken
(functie, bedrijf, referentienr.)
(gemeente of postcode)
success_key_3

Nuttige tips

Zoek je een job, maar weet je niet goed hoe je dat moet aanpakken? Wij geven je in deze artikels een heleboel tips.

Werken in 2017: wat verandert er?

CPIMAGE:36923|Changes-article

Op het gebied van werk wordt 2017 een jaar van verandering, en dat heeft voor een groot stuk te maken met het nieuwe wetsvoorstel van Minister van Werk Kris Peeters. Dit is wat er (waarschijnlijk) zal veranderen in 2017.

Lees het artikel

7 jobs die zullen boomen in 2017

CPIMAGE:36863|jobs-article

Of je nu van plan bent een nieuwe job te zoeken in 2017 of jezelf wilt blijven ontwikkelen, zolang je mee bent met de evoluties op de arbeidsmarkt blijf je altijd een stapje voor. Wij gingen na welke jobs volgend jaar sterk aan belang zullen winnen. Dit is de top 7.

Lees het artikel

Vind je droomjob dankzij de Job App

CPIMAGE:36699|mobile-article

Solliciteren is een tijdrovende job. Alle hulpjes die je zoektocht naar een job vergemakkelijken zijn meer dan welkom. Een handige app om jobs te vinden bijvoorbeeld, waarmee je snel en efficiënt kan solliciteren.

Lees het artikel

5 finance jobs met toekomst

CPIMAGE:36634|finance

De recente ontslaggolven in de financiële sector beloven weinig goeds voor de werkgelegenheid. Toch zijn er nog jobs die wel een zekere toekomst bieden in finance. Een overzicht.

Lees het artikel

Wat is het beste moment om te solliciteren?

CPIMAGE:36618|Moment_article

Of je CV de aandacht trekt van rekruteerder hangt van heel veel factoren af. Maar bestaat er ook zoiets als het juiste moment om je CV te versturen? Wij zochten het voor je uit.

Lees het artikel

Hoe vind je als 50-plusser een job?

CPIMAGE:36584|50-article

Als 50-plusser krijg je op onze arbeidsmarkt te maken met allerlei vooroordelen. Dat kan best frustrerend zijn, zeker als je op zoek moet naar een nieuwe job. We geven je praktische tips om die zoektocht naar je hand te zetten.

Lees het artikel

Versterk je CV met een persoonlijke samenvatting

CPIMAGE:36522|CV-article

Een persoonlijke samenvatting is een kort stukje tekst waarin je jezelf beschrijft. Als je het goed aanpakt, vergroot zo’n korte profielschets zelfs je kansen om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek.

Lees het artikel

9 must do’s op je eerste werkdag

CPIMAGE:36480|Workday-article

Die eerste werkdag bij een nieuwe werkgever, dat is altijd een spannend moment. Alles is nieuw, je kent nog niemand en je wil zo graag een goede indruk maken. Deze 9 must do’s bezorgen je een vliegende start.

Lees het artikel

Wat doet een Supply Chain Engineer?

CPIMAGE:36445|Supply-chain-engineer_article

Wat doet een Supply Chain Engineer en wat staat er op het loonbriefje? We vertellen je alles over de jobinhoud en het salaris van een Supply Chain Engineer.

Lees het artikel

Gezocht: vrouwelijke ingenieurs

CPIMAGE:36451|Woman-engineer_article

Als er één opleiding werkzekerheid biedt, is het wel die tot ingenieur. Toch vinden jonge mensen – en vooral jonge vrouwen - maar moeilijk de weg naar ingenieursopleidingen. Daardoor wordt de vraag naar (vrouwelijke) ingenieurs steeds groter.

Lees het artikel

7 jobs met flexibele werkuren

CPIMAGE:36422|Flexible-article

Een betere work-life balans en zelf kiezen waar en wanneer je werkt: voor veel werknemers is het de ultieme droom. Dat de ene job zich al beter leent voor flexibele uurschema’s dan de andere, spreekt voor zich. Maar welke beroepskeuze maak je als je echt flexibel wil werken?

Lees het artikel

Hoe verkoop je jezelf als jobhopper?

CPIMAGE:36378|Jobhopper-article

Jobhoppen mag dan leerrijk zijn, werkgevers zien jobhoppers over het algemeen niet graag komen. Veranderde je de voorbije jaren zo vaak van werk dat je verdacht veel op een jobhopper begint te lijken? Vier gouden tips om jezelf zo goed mogelijk te verkopen.

Lees het artikel

10 jobs die werkzekerheid garanderen

CPIMAGE:36314|Future-article

We studeren nu voor jobs die weldra niet meer bestaan, lazen we onlangs in de krant. Maar welke beroepen garanderen wel nog werkzekerheid in de toekomst? We zetten de 10 belangrijkste voor je op een rij.

Lees het artikel

Jobscan: hr-consultant

CPIMAGE:36300|Diploma_article

Hou jij ervan te werken met mensen? Denk je graag mee over de arbeidscultuur en de organisatie van een bedrijf? Ben je op zoek naar variatie, voldoening èn plezier in je werk? Dan is een job als hr-consultant iets voor jou. We vertellen je wat zo’n job inhoudt en welk loon daarbij hoort.

Lees het artikel

Checklist: ben jij een line manager in balans?

CPIMAGE:36309|SMR-article

Delegeren maar ook meedenken, begeleiden maar ook vrijheid geven... Een line manager staat elke dag voor een moeilijke evenwichtsoefening. Hoe weet je of je de juiste balans gevonden hebt? Vink je deze 7 zaken af, dan ben je alvast heel goed bezig.

Lees het artikel

4 dingen die je kan leren van een afwijzing

CPIMAGE:36260|Fired-article

Je hebt je beste beentje voorgezet tijdens het sollicitatiegesprek, maar de job is niet voor jou. Afgewezen worden is allesbehalve fijn, maar uit elke ervaring – hoe groot de teleurstelling ook is – kan je iets leren. Zo haal je er alles uit.

Lees het artikel

Welk loon vraag je als starter?

CPIMAGE:36202|Salary-article

Geld is niet alles, al wil je ook als starter natuurlijk onderhandelen over een eerlijk loon. Maar hoeveel kan je vragen als groentje op de arbeidsmarkt? Veel hangt af van je diploma en de job waarin je terechtkomt. Deze cijfers geven je een houvast.

Lees het artikel

Top 5 van de meest stresserende jobs

CPIMAGE:36150|Stress_Bigger

Elke werknemer krijgt soms te maken met kortere of langere periodes van stress, maar in sommige beroepen zijn stalen zenuwen en een uitzonderlijke koelbloedigheid écht een must. Volgens een onderzoek van CareerCast zijn militairen en brandweermannen bijvoorbeeld bij uitstek de meest stresserende beroepen. Een overzicht van de grootste stressfactoren en de meest stresserende jobs.

Lees het artikel

Solliciteren: versterk je persoonlijk imago

CPIMAGE:36146|Stress_Bigger

Personal branding, heel veel mensen zijn er dagdagelijks mee bezig. Welk imago zet je neer, wat wil je uitstralen, hoe kom ik over op de social media en ook voor je carrière wordt een persoonlijk imago steeds belangrijker. Stepstone geeft je alvast enkele nuttige tips mee om je eigen merk te versterken.

Lees het artikel

De voordelen van een job dicht bij huis

CPIMAGE:36080|Home-article

De Belgische wegen slibben steeds verder dicht. Meer en meer werknemers hebben dan ook genoeg van het langdurig onderweg zijn en willen dichterbij huis gaan werken. Dat blijkt duidelijk uit een recente studie van HR-groep Acerta. StepStone zet de belangrijkste conclusies op een rij.

Lees het artikel

De 15 grootste knelpuntberoepen van dit moment

CPIMAGE:36049|Job-article

Wil je een zekere toekomst? Volg dan een studierichting of opleiding met voldoende jobzekerheid. Ondanks het feit dat veel jongeren moeite hebben om aan job te geraken zijn er toch nog heel wat knelpuntberoepen. StepStone somt alvast de 15 grootste knelpuntberoepen van dit moment op.

Lees het artikel

5 gouden tips voor de optimale balans tussen werk en privé

CPIMAGE:36008|Privat-article

Je werk- en privéleven in perfecte harmonie krijgen, het is niet altijd even evident. Er wordt op heel wat vlakken veel van je verwacht. Het evenwicht tussen je privé- en werkleven bewaren is dan ook een kunst. StepStone zet alvast 5 gouden tips op een rijtje, zodat je uit beide het beste haalt.

Lees het artikel

5 tips om faalangst bij solliciteren te overwinnen

CPIMAGE:35988|Fear-article

Krijg je al klamme handen als je nog maar aan solliciteren denkt? Heel wat sollicitanten hebben last van faalangst als ze in gesprek gaan met een recruiter. StepStone geeft je 5 tips om die te overwinnen en met zelfvertrouwen te solliciteren voor een job.

Lees het artikel

6 tips die van jou de ultieme salestopper maken

CPIMAGE:36037|sales-article

Van sales zeggen ze wel eens dat je het niet kan leren, maar dat het een aangeboren talent is dat in je bloed moet zitten. En toch denken we bij StepStone dat mits enkele tips, je kan uitgroeien tot een echte (of gewoon nog betere) salestijger. Hier onze 6 tips die van jou de ultieme sales topper maken.

Lees het artikel

7 tips om je carrière te boosten tijdens de zomer

CPIMAGE:35950|Summerboost-article

In de zomermaanden zijn heel wat collega’s met vakantie, draait alles op de werkvloer net wat kalmer en is er meer tijd. Als je het verstandig aanpakt en deze ‘extra’ tijd slim besteedt, kan je je carrière in deze periode een duwtje in de rug geven. StepStone geeft je 7 slimme tips.

Lees het artikel

Sollicitatiemoe? Zo blijf je gemotiveerd

CPIMAGE:35954|Motivated-article

Solliciteren kan behoorlijk wat energie opslorpen. Na de zoveelste afwijzing gemotiveerd blijven en niet moedeloos worden, het maakt een serieus verschil. StepStone geef je alvast 6 tips om ook na verschillende negatieve reacties gemotiveerd te blijven en succes te boeken.

Lees het artikel

Welke impact heeft Brexit op jouw carrière?

CPIMAGE:35897|brexit-article

De Brexit: kranten en websites staan er vol van en over de afhandeling lijkt niemand het eens. Wat veel werkzoekenden zich afvragen is echter of het verdwijnen van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie ook een impact heeft op hun jobzekerheid, carrière en toekomst. StepStone zet de belangrijkste feiten en gevolgen op een rijtje.

Lees het artikel

Wat kan je zoal doen met ecocheques?

CPIMAGE:35861|Ecocheque-article

Ecocheques gaan al een tijdje mee. Al sinds 2009 kan je als werknemer in de privé, ecocheques krijgen naargelang je gepresteerde werkdagen. Maar wat ben je er nu juist mee? StepStone zorgt voor een beknopt overzicht.

Lees het artikel

Zo vind je tóch een job zonder diploma

CPIMAGE:35858|Jobdiplom-article

Een diploma is tegenwoordig de basisvereiste van elke job. Maar geloof ons, zelfs zonder diploma kom je er, als je maar de juiste aanpak en motivatie hebt. Deze 7 tips helpen je alvast op weg.

Lees het artikel

4/5de werken, ook wat voor jou?

CPIMAGE:35816|Parttime-article

De regering mag dan wel hameren op het feit dat iedereen wat langer zal moeten werken, meer en meer werknemers streven naar de ideale work-life balance. 4/5de werken zit dan ook al enkele jaren stevig in de lift. StepStone bekijkt even de consequenties voor jou als werknemer.

Lees het artikel

Gebrek aan werkevaring? Zo omzeil je deze klip!

CPIMAGE:35811|Experience-article

Ben je actief aan het sollicteren? Dan ben je misschien wel al de job van je dromen tegengekomen, maar vroeg de werkgever veel meer ervaring dan op jouw CV staat. Onmogelijk om de job in de wacht te slepen? Nee hoor, maar je zal met goed argumenten moeten komen. StepStone geeft je alvast enkele tips.

Lees het artikel

Zoek een bedrijfscultuur die bij je past

CPIMAGE:35748|Companyculture-article

Geen 2 bedrijven zijn exact gelijk aan mekaar, ook al doen ze hetzelfde, de bedrijfsomgeving kan sterk verschillen. Je aanpassen aan de bedrijfscultuur is echter essentieel om te slagen in je job. StepStone zet even de belangrijkste zaken op een rijtje om de aanpassing vlot te laten verlopen.

Lees het artikel

Afgewezen voor de job, wat nu?

CPIMAGE:35745|Rejected-article

Je zinnen gezet op je droomjob maar er naast gegrepen? Een fikse tegenslag maar geen reden om de moed te laten zakken. Niet elke sollicitatie of interview kan een voltreffer zijn. Hieronder alvast heel wat tips van StepStone om met tegenslag en afwijzing om te gaan.

Lees het artikel

Tijdelijke contracten, een vloek of een zegen?

CPIMAGE:35712|conract-article

Sinds het eenheidsstatuut stappen steeds meer werkgevers in de privé af van het onmiddellijk aanbieden van een vast contract. Werkgevers krijgen vaak eerst een interimcontract voorgeschoteld. StepStone lijst voor u even de voor- en nadelen op van zo’n tijdelijke contracten.

Lees het artikel

Welke job past bij jouw persoonlijkheid?

CPIMAGE:35708|culture-article

Weten wat je wil, het is niet iedereen gegeven. Je kiest een studierichting, je studeert af en daarna kom je onvermijdelijk bij the next step: de arbeidsmarkt. Nooit stond je voor zoveel keuzes: welke job past bij jouw persoonlijkheid?

Lees het artikel

IT professionals: the passions that drive them

People sometimes complain that computer technology is moving too quickly, but IT professionals see this rapid change as positive and exciting. So what inspires them to keep up with digital developments? What is it that makes them jump out of bed in the morning? We asked five IT professionals working with different StepStone technologies in our offices why their passion for what they do just keeps growing.

Lees het artikel

Met deze diploma’s verdien je het meest

CPIMAGE:35640|Diploma_article

Een goede studiekeuze maak je bij voorkeur op basis van je interesses en talenten. Toch kan het best motiverend zijn om te weten wat er later op je loonbriefje zal staan. Een overzicht van de diploma’s die je – afhankelijk van het carrièrepad dat je inslaat – de bestbetaalde jobs opleveren.

Lees het artikel

Les diplômes qui rapportent le plus

CPIMAGE:35673|Diploma_article

Pour faire un choix d’étude judicieux, vous vous baserez de préférence sur vos centres d’intérêts et vos talents. Mais soyons francs, le montant qui figurera plus tard sur votre fiche de paie est une autre source de motivation ! Voici un aperçu des diplômes qui - mis à profit de façon pertinente - débouchent sur les meilleurs salaires.

Lees het artikel

Op zoek naar werk? 9 to do’s voor pas-afgestudeerden

CPIMAGE:35572|9-to-do-s-voor-afgestudeerden_article

Wie pas afstudeert, wordt als een baksteen in de werkwereld gedropt. ‘t Is te zeggen, eerst nog werk vinden natuurlijk ... Al jouw leeftijdsgenoten zitten in hetzelfde schuitje: werkzoekend. Maar voor je aan die wervelende zoektocht begint, lees je best even deze praktische weetjes:

Lees het artikel

Job zoeken in de zomer, contract tekenen in de herfst

CPIMAGE:35564|Job-zoeken-in-de-zomer_article

Je hoort weleens dat de zomer een minder goede periode is om op zoek te gaan naar een job. Dat klopt maar gedeeltelijk, want het is de geknipte periode om je zoekstrategie bij te schaven, te netwerken en interviews in te plannen. Zoek je job dus in de zomer en start dit najaar bij een nieuwe werkgever.

Lees het artikel

Le job de vos rêves : marche à suivre

CPIMAGE:35540|Droomjob_article

Un job qui vous donne le sourire de grand matin ? Bien sûr que c’est possible. Tout ce dont vous avez besoin, c’est de savoir qui vous êtes vraiment - pour faire le bon choix - et de bien garder en tête votre objectif. Voici un plan en sept étapes pour garder le cap.

Lees het artikel

Vind je droomjob in 7 stappen

CPIMAGE:35534|Droomjob_article

Een job waarvoor je elke ochtend met een grote glimlach uit bed springt? Natuurlijk is die ook voor jou weggelegd. Alles wat je nodig hebt, is een gezonde dosis zelfkennis en een sterk carrièreplan. Wij helpen je op weg in zeven stappen.

Lees het artikel

Maakt jouw sociaal profiel een goede indruk?

CPIMAGE:35377|Social-Media-Article

Als sollicitant mag je er zeker van zijn dat rekruteerders research doen over jou en jouw aanwezigheid op sociale sites alvorens je op gesprek gaat. Jezelf digitaal op de markt zetten is een goed idee, maar ga voor een consistente en correcte aanpak. Want hoe meer je jezelf profileert op sociale media, hoe kwetsbaarder je je toont.

Lees het artikel

Werken bij de spoorwegen: diverse profielen en werkzekerheid

CPIMAGE:35096|Train_article

Meteen na haar onafhankelijkheid zette België sterk in op het uitwerken van een spoorwegnet. Met de inhuldiging van de spoorlijn Brussel-Mechelen op 5 mei 1835 werd de droom voor het eerst werkelijkheid. Dit was de eerste spoorlijn op het vasteland van Europa. En Brussel was daarmee de eerste hoofdstad in de wereld die bediend werd door een trein.

Lees het artikel

Preparation is everything! Deze 13 vragen stellen ze je sowieso tijdens een sollicitatiegesprek

CPIMAGE:34922|Preparation-for-interview_article

Een voorbereid iemand is er twee waard! Sollicitatiegesprekken zijn vaak zenuwslopend, maar als je er goed voorbereid naartoe gaat, ben je veel minder nerveus. Hier zijn 13 vragen die ze je sowieso stellen tijdens het gesprek:

Lees het artikel

Wat is een goede werkgever?

CPIMAGE:34889|How-to-be-a-good-boss_article

Of je nu president-directeur of zaakvoerder bent, een goede “werkgever” zijn is niet eenvoudig. De relatie werknemer-werkgever is veranderd. De tijd dat "de baas zijn" gelijk stond aan een kapitein op een schip die aan zijn ondergeschikten de uit te voeren taken commandeerde, is duidelijk voorbij.

Lees het artikel

Hoe haal je alles uit je evaluatiegesprek?

CPIMAGE:34596|Employee-evaluation_big

De meeste bedrijven houden evaluatiegesprekken met hun werknemers. Hoewel bijna de helft van de medewerkers vindt dat hun werk niet naar waarde wordt geschat, is dit allesbehalve een onbelangrijke afspraak. Het is immers een unieke kans om aan personeelsmarketing te doen. Zes tips om er een succes van te maken.

Lees het artikel

We zitten te veel … en zo doe je er iets aan

CPIMAGE:34307|1115_V1_article_image3

Je rijdt met de auto naar je werk, je werkt de hele dag aan je bureau en ’s avonds rij je terug naar huis, waar je nog wat tv kijkt voor je onder de wol kruipt. Is dat min of meer je dagschema, dan ben je zeker niet alleen. Het VIGeZ luidt daarom de alarmbel, want steeds meer wetenschappelijke onderzoeken wijzen uit dat te lang ononderbroken zitten ongezond is. We leggen je uit waarom en geven je tips om meer te bewegen op het werk.

Lees het artikel

Slecht geheugen? Het is de schuld van het internet …

CPIMAGE:34169|1015_V2_article_image2

Soms bel je een collega wel vijf keer per dag op en toch ken je zijn of haar telefoonnummer niet uit het hoofd. En hoewel je dagelijks mailt met die ene klant, weet je plots niet meer zeker of zijn e-mailadres nu eindigt op .com of .be. Geen paniek, want het wil niet zeggen dat je hersenen hun werk niet meer doen. Ze doen dat werk alleen op een andere manier. En dat is allemaal de schuld van het internet.

Lees het artikel

Je werkdag zou pas om 10u mogen starten

CPIMAGE:36661|nobody-likes-Monday_article

Onze kantoor- en schooluren zijn niet afgestemd op ons natuurlijke slaappatroon. En dat heeft zo zijn gevolgen voor onze gezondheid en voor onze productiviteit.

Lees het artikel

Onze Channels

Loading...