Jobs zoeken
(functie, bedrijf, referentienr.)
(gemeente of postcode)
climb_2

Maak werk van je carrière

Wil jij nog beter worden in je job? Wij geven je tips om te groeien op het werk.

Werken in 2017: wat verandert er?

CPIMAGE:36920|Changes-article

Op het gebied van werk wordt 2017 een jaar van verandering, en dat heeft voor een groot stuk te maken met het nieuwe wetsvoorstel van Minister van Werk Kris Peeters. Dit is wat er (waarschijnlijk) zal veranderen in 2017.

Lees het artikel

7 jobs die zullen boomen in 2017

CPIMAGE:36863|jobs-article

Of je nu van plan bent een nieuwe job te zoeken in 2017 of jezelf wilt blijven ontwikkelen, zolang je mee bent met de evoluties op de arbeidsmarkt blijf je altijd een stapje voor. Wij gingen na welke jobs volgend jaar sterk aan belang zullen winnen. Dit is de top 7.

Lees het artikel

Vind je droomjob dankzij de Job App

CPIMAGE:36699|mobile-article

Solliciteren is een tijdrovende job. Alle hulpjes die je zoektocht naar een job vergemakkelijken zijn meer dan welkom. Een handige app om jobs te vinden bijvoorbeeld, waarmee je snel en efficiënt kan solliciteren.

Lees het artikel

5 finance jobs met toekomst

CPIMAGE:36634|finance

De recente ontslaggolven in de financiële sector beloven weinig goeds voor de werkgelegenheid. Toch zijn er nog jobs die wel een zekere toekomst bieden in finance. Een overzicht.

Lees het artikel

Wat is het beste moment om te solliciteren?

CPIMAGE:36618|Moment_article

Of je CV de aandacht trekt van rekruteerder hangt van heel veel factoren af. Maar bestaat er ook zoiets als het juiste moment om je CV te versturen? Wij zochten het voor je uit.

Lees het artikel

Hoe vind je als 50-plusser een job?

CPIMAGE:36584|50-article

Als 50-plusser krijg je op onze arbeidsmarkt te maken met allerlei vooroordelen. Dat kan best frustrerend zijn, zeker als je op zoek moet naar een nieuwe job. We geven je praktische tips om die zoektocht naar je hand te zetten.

Lees het artikel

Vind je job via mobile: 5 tips

CPIMAGE:36549|mobile-article

Ook voor het zoeken van een job is mobile onmisbaar geworden. Om ook mobiel het beste te halen uit je zoektocht, geven we je 5 tips mee voor je mobiele carrièreboost.

Lees het artikel

9 must do’s op je eerste werkdag

CPIMAGE:36480|Workday-article

Die eerste werkdag bij een nieuwe werkgever, dat is altijd een spannend moment. Alles is nieuw, je kent nog niemand en je wil zo graag een goede indruk maken. Deze 9 must do’s bezorgen je een vliegende start.

Lees het artikel

Wat doet een Supply Chain Engineer?

CPIMAGE:36445|Supply-chain-engineer_article

Wat doet een Supply Chain Engineer en wat staat er op het loonbriefje? We vertellen je alles over de jobinhoud en het salaris van een Supply Chain Engineer.

Lees het artikel

Gezocht: vrouwelijke ingenieurs

CPIMAGE:36451|Woman-engineer_article

Als er één opleiding werkzekerheid biedt, is het wel die tot ingenieur. Toch vinden jonge mensen – en vooral jonge vrouwen - maar moeilijk de weg naar ingenieursopleidingen. Daardoor wordt de vraag naar (vrouwelijke) ingenieurs steeds groter.

Lees het artikel

7 jobs met flexibele werkuren

CPIMAGE:36422|Flexible-article

Een betere work-life balans en zelf kiezen waar en wanneer je werkt: voor veel werknemers is het de ultieme droom. Dat de ene job zich al beter leent voor flexibele uurschema’s dan de andere, spreekt voor zich. Maar welke beroepskeuze maak je als je echt flexibel wil werken?

Lees het artikel

Hoe verkoop je jezelf als jobhopper?

CPIMAGE:36378|Jobhopper-article

Jobhoppen mag dan leerrijk zijn, werkgevers zien jobhoppers over het algemeen niet graag komen. Veranderde je de voorbije jaren zo vaak van werk dat je verdacht veel op een jobhopper begint te lijken? Vier gouden tips om jezelf zo goed mogelijk te verkopen.

Lees het artikel

10 jobs die werkzekerheid garanderen

CPIMAGE:36314|Future-article

We studeren nu voor jobs die weldra niet meer bestaan, lazen we onlangs in de krant. Maar welke beroepen garanderen wel nog werkzekerheid in de toekomst? We zetten de 10 belangrijkste voor je op een rij.

Lees het artikel

Jobscan: hr-consultant

CPIMAGE:36300|Diploma_article

Hou jij ervan te werken met mensen? Denk je graag mee over de arbeidscultuur en de organisatie van een bedrijf? Ben je op zoek naar variatie, voldoening èn plezier in je werk? Dan is een job als hr-consultant iets voor jou. We vertellen je wat zo’n job inhoudt en welk loon daarbij hoort.

Lees het artikel

Checklist: ben jij een line manager in balans?

CPIMAGE:36309|SMR-article

Delegeren maar ook meedenken, begeleiden maar ook vrijheid geven... Een line manager staat elke dag voor een moeilijke evenwichtsoefening. Hoe weet je of je de juiste balans gevonden hebt? Vink je deze 7 zaken af, dan ben je alvast heel goed bezig.

Lees het artikel

Generatie Z klaar voor de arbeidsmarkt

CPIMAGE:36174|GenZ-article

Elke generatie zijn naam en ondertussen stromen de eerste exemplaren van generatie Z (1995 - 2010) door naar de arbeidsmarkt. Maar wat onderscheidt deze generatie nu van alle vorige? StepStone bracht dit alvast even in kaart.

Lees het artikel

Top 5 van de meest stresserende jobs

CPIMAGE:36150|Stress_Bigger

Elke werknemer krijgt soms te maken met kortere of langere periodes van stress, maar in sommige beroepen zijn stalen zenuwen en een uitzonderlijke koelbloedigheid écht een must. Volgens een onderzoek van CareerCast zijn militairen en brandweermannen bijvoorbeeld bij uitstek de meest stresserende beroepen. Een overzicht van de grootste stressfactoren en de meest stresserende jobs.

Lees het artikel

De voordelen van een job dicht bij huis

CPIMAGE:36080|Home-article

De Belgische wegen slibben steeds verder dicht. Meer en meer werknemers hebben dan ook genoeg van het langdurig onderweg zijn en willen dichterbij huis gaan werken. Dat blijkt duidelijk uit een recente studie van HR-groep Acerta. StepStone zet de belangrijkste conclusies op een rij.

Lees het artikel

7 soft skills die het verschil maken

CPIMAGE:36077|Skills-article

Nog geen ruime bagage aan ervaring en wil je tijdens het solliciteren toch het verschil maken? Dat kan door jouw specifieke (soft) skills in de kijker te zetten. Maar naar welke vaardigheden kijken werkgevers nu eigenlijk als ze je CV en motivatiebrief beoordelen? StepStone lijst 7 vaardigheden op die elke recruiter belangrijk vindt.

Lees het artikel

Zoek een bedrijfscultuur die bij je past

CPIMAGE:35748|Companyculture-article

Geen 2 bedrijven zijn exact gelijk aan mekaar, ook al doen ze hetzelfde, de bedrijfsomgeving kan sterk verschillen. Je aanpassen aan de bedrijfscultuur is echter essentieel om te slagen in je job. StepStone zet even de belangrijkste zaken op een rijtje om de aanpassing vlot te laten verlopen.

Lees het artikel

Afgewezen voor de job, wat nu?

CPIMAGE:35745|Rejected-article

Je zinnen gezet op je droomjob maar er naast gegrepen? Een fikse tegenslag maar geen reden om de moed te laten zakken. Niet elke sollicitatie of interview kan een voltreffer zijn. Hieronder alvast heel wat tips van StepStone om met tegenslag en afwijzing om te gaan.

Lees het artikel

Op zoek naar werk? 9 to do’s voor pas-afgestudeerden

CPIMAGE:35572|9-to-do-s-voor-afgestudeerden_article

Wie pas afstudeert, wordt als een baksteen in de werkwereld gedropt. ‘t Is te zeggen, eerst nog werk vinden natuurlijk ... Al jouw leeftijdsgenoten zitten in hetzelfde schuitje: werkzoekend. Maar voor je aan die wervelende zoektocht begint, lees je best even deze praktische weetjes:

Lees het artikel

Le job de vos rêves : marche à suivre

CPIMAGE:35540|Droomjob_article

Un job qui vous donne le sourire de grand matin ? Bien sûr que c’est possible. Tout ce dont vous avez besoin, c’est de savoir qui vous êtes vraiment - pour faire le bon choix - et de bien garder en tête votre objectif. Voici un plan en sept étapes pour garder le cap.

Lees het artikel

Loononderhandeling: hoe ga je te werk?

CPIMAGE:35528|Onderhandelen-loon_article

Als startende werknemer is het belangrijk om goed voorbereid het gesprek over je loon aan te gaan. Sta je al wat verder in je carrière, dan weet je ondertussen dat de meeste werkgevers niet spontaan met een jaarlijkse opslag over de brug komen en dat je zelf beter kan aansturen op een loononderhandeling. StepStone geeft enkele tips!

Lees het artikel

De carrièreladder beklimmen doe je zo

CPIMAGE:35508|Career-ladder-article

Je doet je job graag en goed, maar het lukt je maar niet om de carrièreladder te beklimmen. Nee, dat heeft niets met je capaciteiten te maken, noch met een gebrek aan de juiste diploma’s. Maar wat heb je dan nodig om je carrière vaart bij te zetten?

Lees het artikel

Wanneer is het tijd voor een carrièreswitch?

CPIMAGE:35444|Carriereswitch_article

De alsmaar hogere werkdruk leidt tot een toenemend aantal burn-outs. Niet verwonderlijk dus dat heel wat mensen een carrièreswitch overwegen: ruim de helft van de Belgen denkt erover na. Maar welke vragen moet u zichzelf stellen alvorens de sprong te wagen?

Lees het artikel

Maakt jouw sociaal profiel een goede indruk?

CPIMAGE:35377|Social-Media-Article

Als sollicitant mag je er zeker van zijn dat rekruteerders research doen over jou en jouw aanwezigheid op sociale sites alvorens je op gesprek gaat. Jezelf digitaal op de markt zetten is een goed idee, maar ga voor een consistente en correcte aanpak. Want hoe meer je jezelf profileert op sociale media, hoe kwetsbaarder je je toont.

Lees het artikel

Sporten op het werk: zo motiveer je jouw collega’s

CPIMAGE:35215|Sport_article

De lentezon komt steeds vaker piepen, dus wordt het tijd om onze goede voornemens te realiseren, ook op de werkvloer. Gedaan met dagelijks tientallen uitvluchten te zoeken om toch maar niet aan die sportactiviteit te moeten deelnemen. Ban de snoepautomaat op het werk en zet jezelf en je collega’s aan het sporten!

Lees het artikel

Happy at work in 10 stappen

CPIMAGE:35167|Happy_article

Vierde jij gisteren ook de Day of Happiness? Bij StepStone maken we van elke werkdag een feest. Wij geven je tien tips om iedere dag met een glimlach naar het werk te gaan. Gelukkige mensen presteren immers beter op de werkvloer!

Lees het artikel

Big Brother is watching you!

CPIMAGE:35090|Bigbrother_article

In 2015 vroegen 1275 ondernemingen (een record!) de Privacycommissie of ze camera's in hun kantoren mochten installeren. Om diefstal te voorkomen, maar ook om het werk van hun werknemers te controleren. Terecht?

Lees het artikel

Wat is een succesvolle carrière?

CPIMAGE:34981|Success_article

Streef je naar een succesvolle carrière? De arbeidsmarkt is een markt die constant verandert. Enkele decennia geleden begon een werknemer in het bedrijf onderaan de ladder en werkte zich langzaam op. Een “succesvolle carrière” is vandaag de dag moeilijker te verwezenlijken. Waarom slagen sommigen hierin terwijl anderen stagneren?

Lees het artikel

Preparation is everything! Deze 13 vragen stellen ze je sowieso tijdens een sollicitatiegesprek

CPIMAGE:34922|Preparation-for-interview_article

Een voorbereid iemand is er twee waard! Sollicitatiegesprekken zijn vaak zenuwslopend, maar als je er goed voorbereid naartoe gaat, ben je veel minder nerveus. Hier zijn 13 vragen die ze je sowieso stellen tijdens het gesprek:

Lees het artikel

Wat is een goede werkgever?

CPIMAGE:34889|How-to-be-a-good-boss_article

Of je nu president-directeur of zaakvoerder bent, een goede “werkgever” zijn is niet eenvoudig. De relatie werknemer-werkgever is veranderd. De tijd dat "de baas zijn" gelijk stond aan een kapitein op een schip die aan zijn ondergeschikten de uit te voeren taken commandeerde, is duidelijk voorbij.

Lees het artikel

Een rotdag? Niet getreurd!

CPIMAGE:34867|Bad-day-article

Het overkomt ons allemaal wel eens. Onze dag begint niet goed en tegenslagen en slecht nieuws stapelen zich op. Hoe haal je toch het beste uit zo’n dag en laat je je humeur er niet door verpesten?

Lees het artikel

Looove your job! Hier zijn 13 megazalige tips om je werk fun te maken

CPIMAGE:34862|Love-your-job-article

Hoe tof je job en je collega’s ook zijn, voor plezier op het werk zorg je natuurlijk grotendeels zelf. Met deze 13 superzalige tips om je job fun te maken, zal je er elke dag naar uitkijken om te gaan werken:

Lees het artikel

Goede praktijken voor het veranderen van baan

CPIMAGE:34842|change-your-job_article

U wilt uw baan opzeggen? U wilt iets anders? Het zoeken naar een nieuwe baan terwijl u werkt, kan behoorlijk ingewikkeld zijn. U zult tijd moeten reserveren voor het versturen van sollicitatiebrieven en om op sollicitatiegesprek te kunnen gaan. Daarnaast is het belangrijk om het zoeken naar een nieuwe baan op zo’n manier te combineren met uw huidige werk dat uw baas het niet direct in de gaten heeft. En verder, waar beginnen? Wie benaderen? Hier volgen enkele tips.

Lees het artikel

De Belgen laten zich verleiden door job crafting

CPIMAGE:34838|Jobcrafting_article

Volgens een recente studie van de Securex Leerstoel personaliseert bijna de helft van de Belgische werknemers zijn job op een proactieve manier, in overleg met werkgever en collega's. Het resultaat? Vernieuwing, meer productiviteit en een groter engagement.

Lees het artikel

Goede voornemens : hoe zijn ze te verwezenlijken?

CPIMAGE:34755|resolution_article

Van job veranderen, een cursus volgen, minder gaan werken, een nieuwe job zoeken, .... Goede voornemens in overvloed aan het begin van het jaar!

Lees het artikel

Hoe tijd besparen op het werk?

CPIMAGE:34727|Time_article

Hoe tijd besparen op het werk? Door je inbox op te ruimen, de notificaties voor de sociale netwerken uit te schakelen en uw werkdag te plannen. Handelingen die je al snel een paar uur per week zullen besparen. En waarom geen “staand” bureau om de concentratie te stimuleren?

Lees het artikel

Belg voorstander geïndividualiseerd loonpakket

CPIMAGE:34729|Money_article

In België wordt een groot deel van de lonen nog steeds vastgelegd op basis van collectieve overeenkomsten. Maar onze samenleving evolueert, en een grote meerderheid van de Belgen is vandaag voorstander van de afschaffing van dit systeem en de invoering van een geïndividualiseerde verloning afgestemd op hun prestaties en verwachtingen.

Lees het artikel

14 tips om je bureau te pimpen

Een bureaujob, saai? Niet als je jouw bureau pimpt tot de meest zalige werkplek die je ooit zag!

Lees het artikel

Hoe schaar je anderen achter je ideeën?

CPIMAGE:34685|Ideas_article

Ideeën hebben, dat is prima. Maar ze kunnen verkopen, dat is nog veel beter! Hoe vaak heb je niet al een 'njet' gekregen, hoewel jij er rotsvast van overtuigd was dat jouw idee precies was wat je bedrijf nodig had? Er bestaan manieren en technieken die je helpen je kansen te vergroten en je van je creatiefste kant te tonen.

Lees het artikel

17 dingen die enkel werkzoekenden begrijpen

CPIMAGE:34630|17-things-article

Je bent al even of nog maar net op zoek naar een nieuwe uitdaging, maar het vlot niet zoals je het zou willen? Ja, werk zoeken is een minder leuke bezigheid, maar je wordt voor je zoektocht beloond met een supertoffe job! Werkzoekende, hier zijn 17 dingen die alleen jij begrijpt:

Lees het artikel

Hoe haal je alles uit je evaluatiegesprek?

CPIMAGE:34596|Employee-evaluation_big

De meeste bedrijven houden evaluatiegesprekken met hun werknemers. Hoewel bijna de helft van de medewerkers vindt dat hun werk niet naar waarde wordt geschat, is dit allesbehalve een onbelangrijke afspraak. Het is immers een unieke kans om aan personeelsmarketing te doen. Zes tips om er een succes van te maken.

Lees het artikel

Naar welke werknemers zijn kmo’s op zoek?

CPIMAGE:34542|1015_V1_article_image2

Werken in een kmo heeft vele voordelen, de tewerkstelling bij kmo’s is de voorbije maanden lichtjes gestegen. Maar naar welke werknemers zijn kmo’s in het algemeen op zoek? We zochten het voor je uit.

Lees het artikel

Een baan vinden zonder diploma, het is mogelijk!

CPIMAGE:34501|article1

Een baan vinden zonder diploma is mogelijk. Vele sectoren vereisen geen enkele kwalificatie en bieden zelfs aan om de kandidaat intern op te leiden. Een vak leren terwijl u werkt kan via stages, uitzendwerk of een alternerend contract. Eén criterium: motivatie.

Lees het artikel

Belgen zijn leergierig!

CPIMAGE:34545|article2

Dankzij opleidingen en de ontwikkeling van vaardigheden in bedrijven kunnen werknemers zich ontplooien en groeien in hun werk. Uit een recente studie blijkt nu dat Belgen hun vaardigheden maar al te graag willen bijschaven. In september ondervroeg iVOX – op vraag van Kluwer Opleidingen – 2540 Belgen, waarvan 533 managers, 842 HR-kaderleden en 1165 werknemers. Het was de bedoeling een balans op te maken van de ontwikkeling van vaardigheden in bedrijven en te achterhalen waarom onze landgenoten hun kennis eigenlijk willen perfectioneren of nieuwe vaardigheden willen ontwikkelen. De pas gepubliceerde resultaten van deze grootschalige enquête laten er geen twijfel over bestaan. Belgische werknemers zijn erg met hun professionele ontwikkeling begaan, want bijna vier werknemers op vijf willen hun kennis uitdiepen. Waarom? Wat zijn de voornaamste drijfveren van die werknemers? De grootste reden blijft, voor 8 personen op tien, persoonlijke interesse en leergierigheid. In de meeste gevallen wordt die motivatie ingegeven door de nood om zich voor te bereiden op de toekomst of een nieuwe uitdaging te grijpen. 43% van de ondervraagden vindt een 'nieuwe moeilijke taak' een extra reden om zich bij te scholen. Op een flinke afstand volgen de bedrijfscultuur (25%), technologie (23%) en een meerdere (21%). Uiteraard kijken de directie en HR-managers hier heel anders tegenaan. Zij vinden dat de meerdere de werknemers het meest stimuleert om bij te scholen, vóór de bedrijfscultuur ... Welke obstakels? Uiteindelijk volgen niet alle Belgische werknemers een opleiding of bijscholing. De voornaamste struikelblokken zijn, volgens de studie, de vereiste tijd (55%), het beperkte opleidingsaanbod (22%) en de privésituatie (17%). En ook in dit domein lopen de meningen uiteen. HR en managers overschatten de impact van persoonlijke factoren: 68% is van mening dat de vereiste tijd een rem vormt, 35% vindt dat de privésituatie met de vinger is te wijzen, en uiteraard veel minder de beperkte keuze van de opleidingen. Tot slot wordt de rechtstreekse manager gezien als een rem op het bijschaven van de kennis, maar slechts door één werknemer op tien. Pittig detail: managers beweren zelf – en vaker dan HR of de werknemers – dat hun meerdere een obstakel vormt voor hun eigen bijscholing ...

Lees het artikel

6 uur werken voor hetzelfde loon

CPIMAGE:34425|6 uur werken voor hetzelfde loon

De Scandinavische landen namen altijd al het voortouw wat sociaal arbeidsmarktbeleid betreft. De burger staat in het centrum van de beslissingen en de maatschappelijke processen. Het Scandinavische model is open, innovatief en flexibel en lanceert weer een nieuw idee met het uittesten van de zesuren-werkdag.

Lees het artikel

10.000 jobs op vijf jaar?

CPIMAGE:34433|article1

De Belgische technologiebedrijven klimmen stilaan uit het dal. Agoria, hun federatie, vertrouwt erop dat volgend jaar 1.500 jobs gecreëerd zullen worden, en nog veel meer tegen 2020.

Lees het artikel

Interieurarchitect: sfeermaker

CPIMAGE:34395|1115_V4_article_image3

De grootste trend van het moment? De comeback van cocooning, van home sweet home. Zowel in de privésector als in publieke ruimtes zijn een mooi interieur en een warme, gemoedelijke sfeer opnieuw prioriteit. De sector van interieurarchitectuur en –design leeft sinds een tiental jaar weer helemaal op na de crisis in de jaren 90. Dat merk je bijvoorbeeld aan de vele interieurprogramma’s op televisie, zoals De Huisdokter, Baksteen in de Maag of Woondromen. Tal van sectoren profiteren van deze comeback, niet in het minst de sector van interieurarchitectuur. Zo zijn er meer en meer opleidingen en beurzen voor het grote publiek. En de sector evolueert, specialiseert zich en focust bijvoorbeeld ook meer op duurzaamheid.

Lees het artikel

Onze Channels

Loading...