Jobs zoeken
(Functie, bedrijf, referentienr.)
(gemeente of postcode)

Hoe vind je zo snel mogelijk een job?

snel job vinden

Wachten tot de perfecte job zich vanzelf aandient, dat is niet jouw stijl. Jij bent eerder een m/v van de actie. Je wil zo snel mogelijk een leuke job vinden, en daar maak je meteen werk van. Een werkwijze die wij ten zeerste kunnen appreciëren. En daarom geven we je graag een duwtje in de rug, met deze tips!

1.  Maak van solliciteren je job

Je hoort het vaak: solliciteren is een voltijdse job. Maar in dit geval klopt het cliché. Een job vind je meestal niet vanzelf, er kruipt heel wat tijd en werk in. Reken er dus op dat je even bezig zal zijn met het zoeken naar vacatures, het schrijven van sollicitatiebrieven en de opvolging van je sollicitaties. Een vast 'werkschema' helpt je om op een snelle en efficiënte manier de job te vinden die je zoekt. Leg jezelf elke week een target op, bijvoorbeeld 3 sollicitatiebrieven versturen, 1 bedrijf bellen om meer informatie te vragen over je sollicitatie en 1 sollicitatiegesprek, en hou je daaraan.

2.  Solliciteer gericht

In het wilde weg je CV opsturen is geen goede manier om snel een job te vinden. Want wat als je wordt uitgenodigd voor een gesprek bij een bedrijf waar je uiteindelijk toch niet wil werken? Ga gericht tewerk en lees de vacatures waar je op reageert aandachtig. Zo vermijd je dat je tijd verliest aan nutteloze sollicitaties.

3.  Verzorg je sollicitatiebrief en je CV

Verschillende brieven per week versturen mag, op voorwaarde dat ze allemaal even verzorgd zijn. Pas de inhoud van je motivatiebrief aan naargelang de functie waarvoor je solliciteert, en werp liefst ook nog eens een blik op je CV. Schrap competenties die niet relevant zijn voor de job, en leg extra nadruk op vaardigheden die je zeker wel van pas komen.

4.  Durf werkgevers op te bellen

Duurt het even voor je reactie krijgt op je sollicitatie? Neem dan zelf initiatief en bel je potentiële werkgever even op. Vraag hem beleefd of hij je CV goed ontvangen heeft, wanneer je nieuws mag verwachten over je sollicitatie, en wanneer het eventuele sollicitatiegesprek zal plaatsvinden. Zo weet je meteen waar je aan toe bent, en je hebt jouw CV onder de aandacht gebracht van de rekruteerder.


 

Verwante artikels

Hoe leg je uit dat je werkloos was?

CPIMAGE:31223|periode van werkloosheid

Er zijn verschillende redenen waarom je een korte of een langere periode werkloos was tussen je jobs in: een sabbatjaar, ziekte, of je vond gewoon geen werk. Vermeld je die periode in je CV en je sollicitatiebrief, of toch maar beter niet? En wat doe je als een rekruteerder ernaar vraagt tijdens een sollicitatiegesprek?

Lees het artikel

10 jobs voor globetrotters

CPIMAGE:31202|jobs globe-trotters

Reizen en nieuwe culturen ontdekken zit in je genen, je leert graag en vlot vreemde talen, en ook in je job hou je van avontuur? Dan is werken in het buitenland wellicht iets voor jou.Wij selecteerden 10 jobs die ideaal zijn voor echte globetrotters.

Lees het artikel

Wat is het juiste moment om op zoek te gaan naar een andere job?

CPIMAGE:31151|moment job zoeken

Iedereen heeft wel eens ups en downs, ook op het werk. Soms ben je in topvorm, gemotiveerd en vol energie en krijg je erkenning, een promotie of een salarisverhoging. En op andere momenten loopt het allemaal niet zo goed. De job is niet leuk, er is geen uitdaging en je moet jezelf als het ware naar je werk slepen.

Lees het artikel

Hoe beantwoord je de telefoon als een bedrijf je belt?

CPIMAGE:31110|telefoon bedrijf

Ben je ooit gebeld over een job waarvan je je niet kon herinneren dat je ervoor gesolliciteerd had? Of wil je weten wat je moet doen als een rekruteerder je belt terwijl je op je werk bent? StepStone geeft je enkele tips.

Lees het artikel

Veranderen van job. Doen? Of toch maar even niet?

CPIMAGE:31012|veranderen van job

Denk je eraan om van job te veranderen? Verplicht jezelf dan om in je zoektocht naar nieuw werk ook even wat breder te kijken dan de functieomschrijving. Want zo’n verandering is toch altijd wat ingrijpender dan je verwacht.

Lees het artikel

Hoe kan StepStone mij helpen?

Wil je gevonden worden door bedrijven, of wil je gewoon sneller kunnen solliciteren?

Maak dan nu een StepStone CV aan

Wil je de nieuwste jobs die aan je profiel beantwoorden per e-mail toegestuurd krijgen?

Maak dan nu een Job Agent aan

Bookmark & Share
Deze pagina printen

Pagina Printen