Jobs zoeken
(Functie, bedrijf, referentienr.)
(gemeente of postcode)

Hoe vind je zo snel mogelijk een job?

snel job vinden

Wachten tot de perfecte job zich vanzelf aandient, dat is niet jouw stijl. Jij bent eerder een m/v van de actie. Je wil zo snel mogelijk een leuke job vinden, en daar maak je meteen werk van. Een werkwijze die wij ten zeerste kunnen appreciëren. En daarom geven we je graag een duwtje in de rug, met deze tips!

1.  Maak van solliciteren je job

Je hoort het vaak: solliciteren is een voltijdse job. Maar in dit geval klopt het cliché. Een job vind je meestal niet vanzelf, er kruipt heel wat tijd en werk in. Reken er dus op dat je even bezig zal zijn met het zoeken naar vacatures, het schrijven van sollicitatiebrieven en de opvolging van je sollicitaties. Een vast 'werkschema' helpt je om op een snelle en efficiënte manier de job te vinden die je zoekt. Leg jezelf elke week een target op, bijvoorbeeld 3 sollicitatiebrieven versturen, 1 bedrijf bellen om meer informatie te vragen over je sollicitatie en 1 sollicitatiegesprek, en hou je daaraan.

2.  Solliciteer gericht

In het wilde weg je CV opsturen is geen goede manier om snel een job te vinden. Want wat als je wordt uitgenodigd voor een gesprek bij een bedrijf waar je uiteindelijk toch niet wil werken? Ga gericht tewerk en lees de vacatures waar je op reageert aandachtig. Zo vermijd je dat je tijd verliest aan nutteloze sollicitaties.

3.  Verzorg je sollicitatiebrief en je CV

Verschillende brieven per week versturen mag, op voorwaarde dat ze allemaal even verzorgd zijn. Pas de inhoud van je motivatiebrief aan naargelang de functie waarvoor je solliciteert, en werp liefst ook nog eens een blik op je CV. Schrap competenties die niet relevant zijn voor de job, en leg extra nadruk op vaardigheden die je zeker wel van pas komen.

4.  Durf werkgevers op te bellen

Duurt het even voor je reactie krijgt op je sollicitatie? Neem dan zelf initiatief en bel je potentiële werkgever even op. Vraag hem beleefd of hij je CV goed ontvangen heeft, wanneer je nieuws mag verwachten over je sollicitatie, en wanneer het eventuele sollicitatiegesprek zal plaatsvinden. Zo weet je meteen waar je aan toe bent, en je hebt jouw CV onder de aandacht gebracht van de rekruteerder.


 

Verwante artikels

Survivalkit voor werkzoekenden

CPIMAGE:31596|survivalkit werklozen

Plots is het zover: je moet gaan solliciteren, maar weet niet goed waar te beginnen. Om je een houvast te bieden, stelden we voor jou een lijstje samen van alles wat je nodig hebt om je zoektocht te starten.

Lees het artikel

Maak jezelf aantrekkelijker voor werkgevers

CPIMAGE:31560|aantrekkelijk voor werkgevers

Zorg ervoor dat bedrijven weten wie jij bent en dat ze jou graag als nieuwe medewerker willen strikken. Ontdek hoe je jezelf interessanter kan maken voor werkgevers op StepStone.be.

Lees het artikel

10 taalfouten die werkgevers doen afknappen op je CV

CPIMAGE:31543|taalfouten CV

Iedereen maakt weleens een taalfout, maar in een CV of sollicitatiebrief kunnen zulke fouten grote gevolgen hebben. HR-managers hebben vaak honderden sollicitaties door te nemen, en knappen al snel af op brieven met al te veel fouten. Dit zijn de meest voorkomende.

Lees het artikel

Deze jobs zijn ideaal voor introverte mensen

CPIMAGE:31473|introverte mensen

Introverte mensen functioneren beter in een omgeving met weinig impulsen, en ze ondernemen bij voorkeur ook liever iets alleen of met twee. Daarom doe je er goed aan om – net als extraverte mensen trouwens – een job te kiezen die bij je temperament past.

Lees het artikel

Wat jij nog niet wist over solliciteren

CPIMAGE:31423|weetjes over solliciteren

Je vindt heel wat info over solliciteren op StepStone.be. Maar deze leuke weetjes wist je vast nog niet. Ontdek deze interessante wist-je-datjes nu op onze site!

Lees het artikel

Hoe kan StepStone mij helpen?

Wil je gevonden worden door bedrijven, of wil je gewoon sneller kunnen solliciteren?

Maak dan nu een StepStone CV aan

Wil je de nieuwste jobs die aan je profiel beantwoorden per e-mail toegestuurd krijgen?

Maak dan nu een Job Agent aan

Loading...
Deze pagina printen

Pagina Printen