Jobs zoeken
(functie, bedrijf, referentienr.)
(gemeente of postcode)

4 tips: hoe vind je zo snel mogelijk een job?

job vinden

Wil jij zo snel mogelijk een leuke job vinden? Wij geven je graag een duwtje in de rug met enkele nuttige tips.
1. Maak van solliciteren je job

Je hoort het vaak: solliciteren is een voltijdse job. Maar in dit geval klopt het cliché. Een job vind je meestal niet vanzelf, er kruipt heel wat tijd en werk in. Reken er dus op dat je even bezig zal zijn met het zoeken naar vacatures, het schrijven van sollicitatiebrieven en de opvolging van je sollicitaties. Een vast 'werkschema' helpt je om op een snelle en efficiënte manier de job te vinden die je zoekt. Leg jezelf elke week een target op, bijvoorbeeld 3 sollicitatiebrieven versturen, 1 bedrijf bellen om meer informatie te vragen over je sollicitatie en 1 sollicitatiegesprek, en hou je daaraan.

2. Solliciteer gericht

In het wilde weg je CV opsturen is geen goede manier om snel een job te vinden. Want wat als je wordt uitgenodigd voor een gesprek bij een bedrijf waar je uiteindelijk toch niet wil werken? Ga gericht tewerk en lees de vacatures waar je op reageert aandachtig. Zo vermijd je dat je tijd verliest aan nutteloze sollicitaties.
 


Maak meteen je online CV aan en vind zo sneller een job.

 

3. Verzorg je sollicitatiebrief en je CV

Verschillende brieven per week versturen mag, op voorwaarde dat ze allemaal even verzorgd zijn. Pas de inhoud van je motivatiebrief aan naargelang de functie waarvoor je solliciteert, en werp liefst ook nog eens een blik op je online CV. Schrap competenties die niet relevant zijn voor de job, en leg extra nadruk op vaardigheden die je zeker wel van pas komen.

4. Durf werkgevers op te bellen

Duurt het even voor je reactie krijgt op je sollicitatie? Neem dan zelf initiatief en bel je potentiële werkgever even op. Vraag hem beleefd of hij je CV goed ontvangen heeft, wanneer je nieuws mag verwachten over je sollicitatie, en wanneer het eventuele sollicitatiegesprek zal plaatsvinden. Zo weet je meteen waar je aan toe bent, en je hebt jouw CV onder de aandacht gebracht van de rekruteerder.
 

We wensen je veel succes met je zoektocht naar een nieuwe job.


Is je zoektocht naar een nieuwe job nog niet voorbij? Hier heb je alvast opties in marketing, human resources, financiën, sales, ICT en engineering.
StepStone_CV_NL
StepStone_CV_NL
StepStone_Newsletter_NL
Loading...