Jobs zoeken
(functie, bedrijf, referentienr.)
(gemeente of postcode)

Hoe moet je sollicitatiebrief eruitzien??

sollicitatiebrief

Niet alleen de inhoud van je sollicitatiebrief is belangrijk, maar hij moet er ook goed uitzien. En als we het hebben over je sollicitatiebrief, bedoelen we natuurlijk je sollicitatie per e-mail, want brieven worden nog maar zelden gebruikt. Je mail is je eerste contact met het bedrijf en zoals je weet is de eerste indruk de belangrijkste. Je kan dus maar beter een verzorgde sollicitatiebrief per mail versturen, zodat je meer kans maakt op de job.

Kies het juiste lettertype

Een sollicitatiebrief per e-mail is een zakelijke mail, je moet dan ook een zakelijk lettertype kiezen. Gebruik een gemakkelijk leesbaar lettertype, geen te grote letters en zet niet heel je mail in het vet of in kleur. Je kan wel woorden in je sollicitatiebrief in het vet of in kleur zetten om er de aandacht op te vestigen, maar zeker niet heel de mail.

Breng een duidelijke structuur aan in je sollicitatiebrief

Werk met paragrafen en structureer je mail duidelijk zodat hij gemakkelijk leesbaar is. In mails vergeten mensen vaak paragrafen te gebruiken, maar ook hier is dat aangewezen. Je moet je mail eigenlijk op dezelfde manier schrijven als je een sollicitatiebrief zou schrijven.

Gebruik een duidelijk onderwerp voor je mail

Als je per e-mail solliciteert, moet je een duidelijk subject gebruiken waarin je aangeeft voor welke functie je solliciteert. Zo kunnen rekruteerders je mail gemakkelijk in de juiste folder zetten in hun mailbox of bewaren in het systeem waarin ze hun sollicitaties beheren.

Zet je contactgegevens altijd duidelijk in je sollicitatiebrief

Als een bedrijf je wil uitnodigen voor een gesprek of als ze nog vragen hebben, moeten ze je gemakkelijk kunnen contacteren. Zet je contactgegevens dus zeker duidelijk in je CV én in je sollicitatiebrief. Zorg ervoor dat een rekruteerder niet te lang moet zoeken naar je telefoonnummer.

Vermeld in je sollicitatiebrief je bijlages

Verwijs in je sollicitatiebrief naar de bijlages die je meestuurt met je mail. Mocht er dan iets mislopen met het versturen van je mail, dan weet de rekruteerder wel dat je een CV had toegevoegd en kan hij/zij je eventueel vragen om het nog eens door te sturen. Je moet er natuurlijk alles aan doen om ervoor te zorgen dat de bijlages van je sollicitatiebrief goed aankomen bij de rekruteerder. Gebruik een formaat dat op iedere computer kan geopend worden en zorg dat het bestand niet groter is dan 2MB.

Als je deze tips volgt, dan zal jouw sollicitatiebrief er ongetwijfeld goed leesbaar en verzorgd uitzien en zo vergroot jij de kans dat je wordt uitgenodigd voor een eerste gesprek.......
 

Verwante artikels

Sollicitatiebrief schrijven voor dummy's

CPIMAGE:27090|sollicitatiebrief schrijven

Een sollicitatiebrief schrijven als je niet echt een schrijftalent bent? De volgende tips helpen je alvast op weg.

Lees het artikel

Sollicitatiebrief: drie tips voor de perfecte brief

CPIMAGE:21795|sollicitatiebrief

In je sollicitatiebrief moet je zoveel mogelijk overtuigende argumenten proberen te verwerken zonder arrogant over te komen. Wij geven je drie nuttige tips die je zullen helpen.

Lees het artikel

Sollicitatiebrief: de meest gemaakte fouten

CPIMAGE:35714|Resume-article

Een fout in een sollicitatiebrief kan fataal zijn... Eén domme schrijffout kan de beslissing van de rekruteerder om je uit te nodigen voor een gesprek beïnvloeden. Je kan dan maar beter alles op alles zetten om een foutloze sollicitatiebrief (of –mail) te versturen!

Lees het artikel

Moet ik een motivatiebrief schrijven als ik solliciteer voor een job?

CPIMAGE:19255|motivatiebrief

Steeds minder mensen die een nieuwe job zoeken sturen een motivatiebrief mee met hun sollicitatie. Wij zetten in dit artikel enkele zeer goede redenen op een rijtje waarom jij een motivatiebrief moet meesturen als je solliciteert voor een job.

Lees het artikel

Hoe schrijf je een succesvolle sollicitatiebrief?

CPIMAGE:35776|CV_article

In je sollicitatiebrief krijg je de kans om de rekruteerder te overtuigen van je capaciteiten en jezelf te onderscheiden van anderen. StepStone geeft nuttige tips en voorbeelden.

Lees het artikel

Loading...